Kaikkien aikojen joulu

Joulu Ankkalinnassa

Jaa

Pystyn jäljittämään elämästäni sen hetken, jolloin rakastuin palavasti jouluun. Olin nelivuotias, ja meille oli tilattu kotiin Aku Ankka. Tilaukseen kuului joulun alla ilmestynyt Joulumanteli-sarjakuvakirjanen ja jokin jouluyllätys. Sinä kyseisenä vuonna yllätys oli kuvan pahvinen koriste, sen ajan 3D-versio Ankkalinnan joulusta.

Uppouduin koristeen tunnelmaan. No, en nyt tietenkään nelivuotiaana kyennyt analysoimaan, mikä siinä erityisesti viehätti. Mutta jotainhan se kertoo, että näitä elementtejä olen aina sen jälkeen jouluuni hakenut: tuuheaa, kauniisti koristeltua kuusta, lunta (vaikken sitä muuten oikein jaksakaan), tunnelmaa luovaa valaistusta ja mukavaa yhdessäoloa, jossa ei tunneta pahaa oloa.

Kun katsoo kuvaa, niin klik. Kaikki on siellä.

Koriste lepäsi vuosikausia, mutta viime vuosina olen pitänyt sitä kaikesta lapsekkuudestaan huolimatta jouluisin esillä. Se on hauras ja kellastunut, enkä tiedä kuinka kauan sen osat kestävät purkamista ja liittämistä.

Koristeen välittämiin tunnelmiin tulen palaamaan blogissa vielä monta kertaa. Ja erityisesti kauniiden kuusten puolesta pidän täällä aikamoista meteliä.

Milloin sinä rakastuit jouluun?

Jaa