Kaikkien aikojen joulu

Joulu ilman koristeita?

Jaa

Joulukoristeet ovat aivan olennainen osa joulun viettoani. Olen kertonut joulukoristeideni tarinaa ja niiden historiaa monta kertaa ja viimeksi täällä. Otan joulukoristeita esille muutamassa erässä tässä joulukuun aikana, ja ison osan tietenkin silloin, kun koristelen joulukuusen. Meidän joulukuusemme on täynnä lasikoristeita tai siis niin paljon kuin oksat ikinä vain kestävät.

Epäilen, että tänä jouluna on jotain toisin. Hmm.

Kuten jo aikaisemminkin olen kertonut, olemme kissaperhe. Menossa on jo kolmas kissojen sukupolvi. Ja yllä kuvassa oleva Harmo on viettänyt kuusi joulua kanssamme. Joulukoristeet ovat herättäneet Harmossa vain pientä kiinnostusta. Suurimpana intohimon kohteena on ollut tontun parta, jonka se on nuollut tahmaiseksi. Mutta siihen se on jäänyt. Yhtään koristetta Harmo ei ole rikkonut - toistaiseksi.

Vaan tämä tyttö saattanee olla toista maata. Tämä kuningatar kotiutui meille tammikuussa. Hänen kuninkaallinen korkeutensa on osoittautunut ISOKSI persoonaksi, jonka käyttäytyminen poikkeaa reippaasti kaikista aikaisemmista kissoistamme.

Olen nyt varovasti koristellut kotia jouluun ja skottityttö on käynyt pureskelemassa jokseenkin jokaista koristetta.

Auts. Nyt olisi joulukuusen aika. Nyt mietityttää vahvasti, mahtaako sellaista meille tänä jouluna tulla? Se on siinäkin mielessä erikoista, koska joulukuusi on ollut minulle tärkein koriste.

Kummankohan tahto voittaa?

 

Jaa

Kommentit (1)

Veikkaisin, että kissan tahto voittaa. :) Meidän kolme kissaamme ovat mukana joulukoristeluissa, mutta onneksi nyt kun kissat ovat jo 8-, 8- ja 5-vuotiaita tilanne on rauhoittunut. Vuosien varrella olen jo taipunut vaihtamaan aidon kuusen muoviseen ja jättämään kuusesta nauhat pois. Nykyään joulukuusesta napataan muutama koriste leikkeihin mukaan, mutta muut saavat olla rauhassa. Oikeiden kynttilöiden polttaminen on minulle tärkeää joulun aikaan ja muulloinkin. Olen antanut jokaisen kissan polttaa kynttilään viiksensä kerran. Toista kertaa ei ole kukaan halunnut kokeilla. :)