Kaikkien aikojen joulu

Joulukuntoon viidessä viikossa

Jaa

Minulta on monesti kysytty, että miten siihen joulutunnelmaan oikein pääsee, kun lapsuus oli ja meni, eikä joulu ole sen jälkeen kolahtanut?

Vastaan: Ei se joulutunnelma itsestään tule ja laskeudu päälle, vaikka olisi millainen jouluintoilija tahansa. Joulutunnelman eteen pitää nähdä vaivaa ja toimia. Se on vähän kuin maratonille harjoittelisi (paitsi etten ole koskaan maratonille harjoitellut).

Jouluun on nyt viitisen viikkoa aikaa. Kun vähän nopeutetaan harjoittelua, jouluna pitäisi tällä ohjelmalla olla huippufiiliksessä. Ylikuntoa on tietysti syytä varoa.

Tässä on ensimmäisen kuuden päivän harjoitteluohjelma:

Tiistai 18.11. Tehokas joulukunnon kohotus.  Aloitetaan joululehtimaratonilla. Kaivetaan kaikki varastoissa olevat vanhat joululehdet ja täydennetään hankintoja muutamalla uudella. Toinen toistaan kauniimmista joululehdistä napataan ideoita omaan joulunviettoon ja herkistellään muiden joulutunnelmia.

Keskiviikko 19.11. Palauttava harjoitus. Otetaan paras eilisistä lehdistä ja silmäillään se vielä kerran rennosti läpi.

Torstai 20.11. Peruskunnon kohottaminen, pitkäkestoinen harjoitus. Valitaan sellaiset jouluelokuvat, jotka herkistelevät mieltä jouluun. Katsotaan vähintään niistä kaksi putkeen.

Perjantai 21.11. Lepo.

Lauantai 22.11. Tehokas joulukunnon kohotus. Tehdään joulukoristeiden kartoitus. Kaivetaan myös esille kuusenjalka, joka on harva se joulu kateissa. Täydennetään joulukorttien saajien osoitelista. Ostetaan ensimmäinen joululahja.

Sunnuntai 23.11. Lepo.

Jaa