Kaikkien aikojen joulu

Joulukuusi valittu

Jaa

Ylläolevasta joulukuusesta tietysti haaveilen joka vuosi. Juuri sellaisesta kartiomaisesta superkuusesta.

Kerran olen osannut ostaa täydellisen kuusen, monta kertaa on ollut aika lähellä, joten onhan se kuitenkin aika paljon 25-vuotisella oman valinnan joulukuusi -uralla.

Tässä alla tämänvuotinen varaus. Niitä aika lähellä -versioita.

Ja nyt tulee samalla paljastettua teille, että tänä vuonna kaikki jouluvalmisteluni ovat normaalitahtiani myöhemmässä, sillä hyvin monena vuonna kuusi on ollut tässä vaiheessa jo täydessä tällingissä koristeltuna. Nyt se tuodaan kotiin vasta tulevana viikonloppuna.

Vaan ehtiihän tuota, eikö vain?

Jaa

Kommentit (2)

Itse olen tottunut jo lapsena tuuheaan ja ryhdikkääseen kuuseen. Edesmenneelle isälleni, metsäalan ammattilaiselle, kuusi oli joulun tärkeimpiä asioita. Muistanpa joulun, kun kuusi alaoksiltaan ei tyydyttänyt isääni ja aattoaamuna hän porasi runkoon reikiä lisäoksia varten. Vaalin sitkeästi tätä lapsuuden kotini kuusiperinnettä, tosin mieheni mielestä nipotan, enkä päästä häntä yksin kuusiostoksille. Kuusen koristelu on minulle yksi joulunajan kohokohdista! Hienolta näyttää valitsemasi kuusi, ja uteliaisuus heräsi, kuinkahan korkea se mahtaakaan olla?
Hei joulujatta. Kuusi on tänä vuonna vajaat kolme metriä korkea, mikä tekee siitä juuri sen "aika lähellä" olevan kuusen. Ideaalikorkeus olisi sellaiset 3,20 metriä, mutta sellaista ei nyt valitettavasti vakiokuusimyyjällämme ollut.