Kaikkien aikojen joulu

Kissa ja joulu: osa 1

Jaa

Ei-lista on lyhyt ja ytimekäs: ei koskaan eläviä kynttilöitä tai muutakaan elävää tulta, ei joulukukkia, ei sellaista liinaa pöydälle, johon kynnet voivat tarttua ja koko kattaus löytyy lattialta, eikä huolimatonta lahjapaperinarujen käsittelyä.

Olen kerännyt omakohtaista kissojen joulunvietto -havainnointia 25 vuoden ajalta. Kodissamme on jo kolmas kissasukupolvi, ja jostain syystä kaikki kissamme käyttäytyvät joulun suhteen samalla tavalla. Kasvatuksen tulosta? Hmm.

1. Ei kynttilöille. Kauhuskenaarioni olisi se, että kissa hypähtää – niin kuin kissat tekevät – pöydälle, huitaisee tuuhean häntänsä kynttilän liekkeihin, lähtee hädissään juoksemaan ympäri kotia ja sytyttää mennessään kaiken palamaan. Siis ei.

2. Ei joulukukille. Jotkin joulukukat ovat myrkyllisiä. Jossain vaiheessa yllätän myös jonkun kissan nakertamassa kukka-asetelmien lehtiä, nousevan kahdella tassulla maljakkoa vasten ja hups, koko komeus on vesineen siellä missä sen ei kuuluisi olla. Siis ei.

3. Ei pitkille liinoille. Tätä ei tarvinne edes selittää.

4. Ei lattialla lojuville lahjapaperinaruille. Meidän kissamme ovat naruahmijoita, joten varsinkin muovipintaisten nauhojen unohtaminen vapaaksi on kamalinta, mitä kissalleen voi tehdä. Sellaista nauhaa kissa voi hotkia metrikaupalla, eikä se todellakaan sula. Siis ei.

Nämä kun muistamme, niin joulu on iloista ja pingoittamatonta juhlaa, myös kissoillemme. Joulukuusen alunen on erityisen mukava paikka heille kaikille, kuin luola. No joo, onhan meillä kuusessa tietysti turvanarut, eikä alaoksille ripusteta koskaan koristeita...

Millaisia ratkaisuja te olette löytäneet?

Jaa

Kommentit (4)

Joulukoristeet ikkunan väliin!
Moi Kati, hyvä idea! Myös isot lasikuvut tai sylinterinmalliset, ylösalaisin käännetyt lasivaasit, jos ne siis ovat riittävän raskaita, toimivat pulleammille joulukoristeille.
Kissatkin ovat niin erilaisia. Oma 5- vee kollimme ei hypi pöydille, joten kynttilät ym. koristeet saavat olla täysin rauhassa. Kuusen alaoksilla olevia palloja saattaa ohimennessään kevyesti "huitaista", siinä kaikki. Fiksu mamman poika ;)
Hei Eve. Juuri näin. Kissat ovat yksilöllisiä. Ihana kissa sinulla:)