Kaikkien aikojen joulu

Loppu ja hyvää uutta vuotta!

Jaa

Loppiainen on virallisesti vasta huomenna, mutta meidän joulumme 2014 koristeluiden puolesta päättyi eilen. Koko päivä siihen pakkaamiseen meni, sillä säilytystilojen takia kyseessä on millimetripeli.

Hyvin monena vuonna olemme hakeneet kuusen ja koristelleet sen jo aikaisemmin joulukuussa ja myös päättäneet joulun niiltä osin viimeistään uuteen vuoteen. Tänä jouluna aikataulutus oli hieman erilainen. Loppupäivät olivat kuusen osalta kuitenkin tekohengitystä. Kuusi näytti jo muutaman päivän siltä, että nyt kiireesti koristeet turvaan ennen kuin ne tippuvat neulasten mukana. Ja voi, voi, millainen rankkasade kuusenneulasista syntyikään! Huomaatte varmaan kuusenjalan, joka on puoliksi peitossa neulasten alla. (Jos voisin jollekin taholle esittää toiveen, toivoisin raskasta metallista kuusenjalkaa, johon mahtuu halkaisijaltaan vähintään kymmensenttinen runko ja jossa olisi riittävä tila vedelle. Tuo nykyinen kuusenjalka on sopivan painava, mutta eihän siinä ole vesisäiliötä tarpeeksi.)

Neulaset karisivat tosi reippaasti, vaikka tänä vuonna sentään yritimme olla fiksuja, emmekä nitkutelleet joulukuusen oksia irti sahalla vaan leikkasimme ne kätevästi oksasaksilla.

Millainen sitten oli joulu 2014? Erittäin sosiaalinen, sukulaisia ja ystäviä tavattiin paljon. Ilmassa oli myös haikeutta. Jouluyllätyksen tarjosi sää, joka peitti Helsingin maiseman lumeen juuri viimemetreillä.

Tämä blogikin lähtee nyt tauolle ensi syksyyn asti. Kiitokset teille, että olette olleet lukijoitani. Toivotan teille kaikille oikein mukavaa tätä vuotta ja hyvää joulumieltä koko vuodeksi! Palaillaan!

Jaa

Kommentit (2)

Kiitos mukavasta joulublogistasi, sitä oli ilo lukea ja saada hyvät joulutunnelmat. Toivottavasti jatkoa seuraa ensi joulun lähestyessä. Sitä odotellessa oikein hyvää uutta vuotta ja kunnollisen kuusenjalan metsästysonnea!
Hei, kiitos itsellesi, että olet ollut mukana! Tätä blogia on ollut myös hauska kirjoitella. Juu, kuusenjalan metsästykseen tarvitaan todella onnea!