Kaikkien aikojen joulu

Maapähkinävoifudget

Jaa

Jos tuntuu siltä, että viikonlopun aikaan voisi kokeilla jotain makeaa reseptiä joulua varten, tässä se on: maapähkinävoifudget. Jopa vähän liian hyvää. Resepti on Jatta Heinlahden ja kuva Satu Nyströmin. Maapähkinävoifudgen resepti on julkaistu tämän vuoden Kaikkien aikojen Joulu -lehdessä.

Olkaapa hyvät.

Maapähkinävoifudget

noin 24 kpl

1 sitruuna

2 dl kuohukermaa

2 dl sokeria

3 rkl voita

1 ½ dl maapähkinävoita

1 dl tomusokeria

Päälle:

pistaasipähkinöitä

1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori.

2. Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 5–8 minuuttia, kunnes seos on ruskeaa ja kinuskimaisen paksua. Nosta kattila pois liedeltä.

3. Lisää seokseen voi, maapähkinävoi, raastettu sitruunankuori ja tomusokeri. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Vuoraa leivinpaperilla noin 15 x 20 cm:n kokoinen reunallinen vuoka tai rasia.

5. Laita fudge vuokaan, painele tasaiseksi. Vedä terävällä pikkuveitsellä palojen merkkiviivat valmiiksi, vaihtelua kuvioihin saat vaikka vinoneliöillä. Asettele palojen päälle kuoritut ja puolitetut pistaasipähkinät.  Nosta maapähkinävoifudge kylmään jähmettymään pariksi tunniksi.

6. Leikkaa fudgelevy viivojen mukaan annospaloiksi.

Käytä reseptissä maapähkinävoita, joka on valmistettu pelkistä pähkinöistä. Pakkaa maapähkinävoifudgepalat sopivaan rasiaan ja laita leivinpaperi paperin alle suojaksi, sillä karkeista saattaa irrota hieman rasvaa.

Jaa