Kaikkien aikojen joulu

Marenkikääretorttu

Jaa

Jos jäi kaikki joululeipomukset viime tinkaan kuten minulla, niin tämä on erittäin hyvä viimetingan leipomus. Tämä marenkikääretorttu pitääkin syödä tuoreeltaan. Se sopii erinomaisesti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja on piparmintun ja puolukoiden ansiosta hyvinkin jouluinen.

Marenkikääretorttu

6–8 hengelle

5 kananmunan valkuaista

2½ dl sokeria

1 dl manteli- tai pähkinärouhetta

1 dl maissintärkkelystä (maizena)

Täyte:

200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa

1 dl puolukkahilloa

½ dl pakastepuolukoita

Päälle:

piparmintturouhetta

1. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri vähitellen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää.

2. Sekoita pähkinärouhe maissintärkkelykseen ja lisää seos vaahdon joukkoon.

3. Voitele leivinpaperi kevyesti ja levitä marenkiseos tasaiseksi levyksi. Paista marenkilevyä uunin keskitasolla 175 asteessa 20 minuuttia.

4. Kumoa levy toiselle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Jäähdytä levy.

5. Sekoita tuorejuustoon puolukkahillo ja pakastepuolukat. Levitä seos marenkilevyn päälle ja rullaa leivinpaperin avulla kuten kääretorttu. Ripottele päälle vielä piparmintturouhetta.

Vinkki: Piparmintturouhetta saat laittamalla piparminttukarkkeja muovipussiin, pussin ympärille pyyheliinan ja hienontamalla vasaralla karkit sopivaksi rouheeksi.

Ohje Jatta Heinlahti, kuva Kristiina Hemminki Kaikkien aikojen Jouluherkut 2014 -lehti

Lisää gluteenittomia leivonnaisia löydät tämän linkin alta, Maku.fi

 

Jaa