Kaikkien aikojen joulu

Mehevä suklaakakku

Jaa

Tätä helpon ja suussasulavan ja ennen kaikkea mehevän suklaakakun ohjetta on toivottu! Ohje julkaistiin alun pitäen Kaikkien aikojen Joulu -lehdessä vuonna 2012 ja se on innostanut niin monia, että on syytä jakaa resepti uudestaan. Voiko näin hyvää olla olemassakaan?

Ohje Jatta Heinlahti, kuva Kristiina Hemminki

 

Mehevä suklaakakku

8­–10 annosta

 

200 g taloussuklaata

200 g margariinia tai voita

4 kananmunaa

2 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

rasvaa vuoan voiteluun

korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Kuorrute:

1 dl vispikermaa

150 g taloussuklaata

1 rkl margariinia tai voita

1.       Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Jäähdytä seos.

2.       Vaahdota kananmunat ja sokeri.

3.       Lisää suklaaseos munavaahtoon.

4.       Siivilöi kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Sekoita jauhoseos taikinaan kevyesti nostellen.

5.       Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.

6.       Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakku.

7.       Kuumenna kuorrutteen kerma kattilassa, älä keitä. Lisää suklaa ja rasva. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaisen         kiiltävää.

8.       Leikkaa kakku viipaleiksi, mutta pidä se kuitenkin kasassa. Valuta kuorrute kakulle. Nostele valuva kuorrute nuolijalla tai veitsellä     kakun reunoille. Laita halutessasi osa kuorrutteesta muovipussiin ja pursota kakun reunoille pikkupalloja.

Syödään hitaasti nautiskellen perheen, ystävien tai työkavereiden kanssa. Ja jos menee hotkien, niin sekään ei haittaa:)

Jaa