Kaikkien aikojen joulu

Paras joulukalenteri

Jaa

Tämän joulusukan tarina alkaa jo yli 20 vuoden takaa, ja on kulkenut perheessämme siitä lähtien, kun lapsemme oli parivuotias.

Olin etsiskellyt jotain laatikkomaista joulukalenteria, jonne voisi piilottaa lapselle pieniä yllätyksiä joulukuisiin aamuihin. Jotenkin minulla on sellainen mielikuva, että kaikki tarjolla olevat ratkaisut olivat niin pieniä, että niihin olisi mahtunut korkeintaan napin kokoinen yllätys. Miksei siis perinteinen joulusukka voisi täyttää joulukalenterin paikan?

Niinpä nallejoulusukan ripustamisesta lapsen sängyn päätyyn viimeinen päivä marraskuuta tuli perheessämme perinne, ja siitä alkoi meillä joulun viettäminen. Joulukalenterin tarkistamisella lapsi heräsi reippaasti aamuun, ja sukasta saattoi löytyä kaikkea pienistä legoista aikakauslehtiin tai lappusiin, joissa luvattiin tehdä jotain mukavaa yhdessä.

Oma operaationsa oli sukan täyttäminen iltaöisin niin, ettei lapsi herää. Muistan myös ne keskellä yötä heräämiset, kun yhtäkkiä muisti unohtaneensa sukan, ja alkoi lievässä hysteriassa kaivella varastojaan.

Tätä jatkettiin vuosikausia.

Jokin aika sitten äidin sydän läikähti, kun lapsemme, kotoa pois muuttanut aikuinen mies, toivoi saavansa joulukalenterina toimineen joulusukan itselleen. Se oli jättänyt hänelle paljon hienoja joulunodotusmuistoja. Niitä parhaita.

Mielelläni minä luovun sukasta.

Avainsanat: 
Jaa

Kommentit (5)

Minulla on samanlainen nallesukka lapsuudestani ja tänä vuonna se pääsee joulukalenteriksi lapsilleni. Katsotaan toimiiko yksi sukka kahdella lapsella.
Onpa hauska sattuma!
Meillä myös joulusukka joulukalenterina.Ja lapsonen jo 16v:)
Voih, mulla ja mun siskolla oli just tämmöset ku oltiin pieniä. Ne vaan tais olla meillä jatkuvissa leikeissä ja ainakaan omani ei enää ole hengissä. R.I.P joulusukka nalleni <3
Minullakin on ollut lapsena tuollainen joulusukka, en tiedä onko se tallessa enää. Mun äidin luona on yksi tuollainen, mutta sanoi että se ei oo se mun vaan miehensä tyttären. En sitten tiedä.