Kaikkien aikojen joulu

Persoonalliset joulukoristeet

Jaa

Käsintehtyjen joulukoristeiden yksi kiehtovuus on siinä, että vaikka ne kaikki tehtäisiinkin niin sanotusti samasta muotista, täydellisen identtistä koristetta ei löydy. Jossakin työvaiheessa joku ammattilainen voi lisätä niihin erottavia yksityiskohtia. Eroavaisuudet voivat näkyä esimerkiksi värien käytössä tai ilmeiden vivahteissa. Jokin näissä laittaa myös vauhtia tarinoihin.

Rothenburgilaisen kuninkaan (vasemmalla) hieman huolestunut ilme kertoo ehkä siitä, että kruunu tuntuu vähän raskaalta. On haastetta verojenkeruussa, linnan kosteassa koleudessa ja hovijuonitteluissa. Lievä vatsan pullistuminen kielii herkkupatojen ääressä vietetystä ajasta. Kuningas saattaa olla myös itse hyväntahtoisuus, jolle alamaisten hyvinvoinnin kasvattaminen on kaiken olemassaolon tarkoitus.

Keskimmäinen erzgebirgeläinen sotilas on punanenäisyydestään päätellen voinut saada palkkansa olutkolpakkoina jo uransa alusta saakka. Hiirisotilas taas joutuu pinnistelemään armottomasti epämukavuusalueella ollakseen uskottava muiden silmissä. Miekka suojaa, vaikka sisin värisee kuin haavanlehti.

 

Avainsanat: 
Jaa