Kaikkien aikojen joulu

Red velvet -kääretorttu

Jaa

Jos vielä puuttuu se joulupöydän kruunu, niin tämän ehtii tehdä oikein hyvin.

Red velvet -kääretorttu

8─10 annosta

4 kananmunaa

1 ¾ dl sokeria

1 ¾ dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 rkl öljyä

50 g ranskankermaa

2 tl valkoviinietikkaa

Punaista elintarvikeväriä

Täyte:

50 g huoneenlämpöistä voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 ½ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

3. Sekoita munavaahtoon öljy, ranskankerma, valkoviinietikka ja punainen väri. Lisää sitten jauhoseos taikinaan varovasti käännellen.

4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperin päälle.

5. Paista pohjaa uunin alatasolla 180 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltäkin kiinteältä. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla.

6. Ripottele sokeria leivinliinan tai -paperin päälle. Kumoa kypsä pohja sokerin päälle ja irrota leivinpaperi pohjasta varovasti vetäen. Kääri pohja varovasti rullalle leivinliinan tai -paperin sisään ja anna sen jäähtyä.

7. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa voimakkaasti muutama minuutti. Lisää tomusokeri seokseen vähitellen, samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

8. Avaa rulla varovasti. Levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle tasaisesti ja kääri se takaisin rullalle. Kääri kääretorttu napakasti tuorekelmun sisään ja nosta se jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.

Huom! Älä paista kääretorttupohjaa liian kauan, jotta se ei kuivu. Kuivunut pohja ei kääriydy rullaksi, vaan halkeilee.

Ohje Jatta Heinlahti, kuva Kristiina Hemminki

Avainsanat: 
Jaa