Kaikkien aikojen joulu

Saksalainen joulu

Jaa

Läpi vuoden auki olevissa joulukaupoissa joulunystävä voi päätyä kesälläkin lähes holtittomaan hurmokseen.

Näin kävi minulle viime kesänä Berliinissä. Paitsi että sain metsästettyä toisaalta Berliinistä erzgebirgeläisiä pähkinänsärkijöitä, kävelin myös Käthe Wohlfahrtin joulukoristekauppaan Kurfürstendammilla (225/226). Ja mikä pienoisjoulumaa eteeni aukenikaan! Vähempi joulunystävä saattaisi voida pahoin kaikesta siitä kimalluksesta, mutta tällainen minunlaiseni koristefriikki korkeintaan sädehtii loisteen keskellä.

Berliinin-joulukaupassa on saksalaisia perinteisiä puu- ja lasikoristeita ja siten myös hillitympääkin linjaa: erzgebirgeläisiä joulupyramideja, Schwarzwaldin käkikelloja, pähkinänsärkijäsotilaita ja soittorasioita. Myös joulukuusenkoristeita saa sekä lasisina että puisina. 

Vuodesta 1964 lähtien toimineen Wohlfahrtin perheyhtiön varsinainen joulukylä on eteläisessä Saksassa Rothenburg ob der Tauberissa, ja arvatkaapa tekisikö mieli lähteä sinne? Kuvien perusteella paikka on suoraan satukirjasta. Nyt mielessä pyörii koko ajan tuo keskiaikainen piparkakkukaupunki, joka tunnetaan varsinaisena joulukaupunkina.

Onko teistä kukaan ollut siellä? Täyttikö se joulunystävän toiveet?

Jaa

Kommentit (3)

Olimme Rothenburgissa keväällä. Kaupunki on todella viehättävä ja joulukauppa oli mykistävä runsaudessaan. Kaupungissa oli paljon aasialaisia turisteja ja palvelut pelaavat hyvin. Kävimme myös maisemareiteillä lähikaupungeissa ja kaikista paras oli mielestämme juuri Rothenburg. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde!
Kiitos kommentistasi. Mukava kuulla, ettei kaupunkia ole turhaan mainostettu! Nyt tuli vielä suurempi polte päästä sinne:)
Rothenburg ob der Tauber on ihana paikka jouluihmiselle. Toivoisin myös juttua jostain Saksan joulumarkkinoilta.