Kaikkien aikojen joulu

Sormisyötävää

Jaa

Nyt eletään täsmälleen sitä vaihetta joulukuussa, jolloin pitää nopeasti taikoa kaikenlaista hyvää tarjottavaa ystäville, ja paino on tässä ehdottomasti sanoilla nopeaa, helposti ja hyvää. Tarjottavan on synnyttävä mutkattomasti ja mielellään sen pitäisi olla sormisyötävää.

Nämä vuoden 2014 Kaikkien aikojen Jouluherkut -lehdessä olleet sormisyötävien ohjeet jäivät ainakin meillä kotona aktiiviseen käyttöön. Ne osaa vähemmänkin kätevä isäntä tai emäntä tehdä ja saa vielä vierailta kiitokset. Ja kyllä niitä kiitoksia on mukava vastaanottaa:)

Täytetyt taatelit (kuvassa yllä)

10 hengelle

20 kuivattua, kivetöntä, pehmeää taatelia

100 g homejuustoa

1. Pehmitä homejuusto haarukalla massaksi. Täytä taatelit juustomassalla pikkulusikalla.

Voit täyttää taatelit ajoissa valmiiksi, mutta peitä ne tiiviisti kelmulla ja säilytä jääkaapissa.

Hedelmävartaat

10 hengelle

½ tuore ananas

2 punaista, kotimaista tai luomuomenaa

noin 100 g tummia viinirypäleitä

Päälle:

100 g valkosuklaata

1. Kuori ananas. Poista siitä kova keskiosa ja paloittele hedelmäliha.

2. Huuhdo ja paloittele omenat ja pirskottele palojen leikkauspinnoille sitruunamehua.

3. Huuhdo viinirypäleet.

4. Pujottele hedelmäpalat varrastikkuihin. Sulata valkosuklaa ja valuta se nauhamaisesti vartaiden päälle.

Poroviikunat

50 g kylmäsavuporoviipaleita

10 tuoretta viikunaa

1. Huuhdo ja halkaise viikunat.

2. Leikkaa porosiivut kahtia ja kääräise siivut viikunoiden päälle.

 

Sitten vain joulumusiikki soimaan, laseihin vaaleaa glögiä, sormisyötävät lautasliinoille ja iloinen rupattelu voi alkaa!

Sormisyötävien ohjeet Jatta Heinlahti kuvat Kristiina Hemminki

Jaa