Kaikkien aikojen joulu

Suklaa-appelsiinit

Jaa

Jos jokin voi olla yksinkertaisen helppoa, niin nämä suklaa-appelsiinit. Ainoa vaatimus on aika, sillä appelsiiniviipaleiden kuivattaminen uunissa kestää joitakin tunteja. Näitä ei siis kannata tehdä työpäivän jälkeen arkena, vaan viikonloppuna.

Suklaa-appelsiiniviipaleet

4 luomuappelsiinia

1 dl tomusokeria

50 g tummaa suklaata

1. Huuhtele appelsiinit hyvin ja leikkaa ne noin 3 mm:n viipaleiksi. Puolita viipaleet. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.

2. Ripottele tomusokeri siivilän läpi appelsiiniviipaleiden päälle.

3. Kuivaa viipaleita kiertoilmauunissa 75 asteessa (tavallisessa uunissa 100 asteessa) 3–4 tuntia. Jätä uuninluukun väliin lusikka tai puukapula, jotta uuniin pääsee ilmaa ja appelsiineista irtoava neste haihtuu.

4. Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta appelsiinipalat suklaassa. Anna suklaan kuivahtaa ja pakkaa viipaleet purkkeihin.

Ohje Jatta Heinlahti, kuva Kristiina Hemminki

Ohje on julkaistu Kaikkien aikojen Jouluherkut 2/2014 -lehdessä, jonka voit ostaa kokonaisuudessaan täältä

Jaa