Mrs. Christmas

Kerro lempijoululaulusi ja osallistu kilpailuun!

Jaa

Muistan tarkalleen, kun kuulin ensimmäistä kertaa Sakari Kuosmasen ja Veeti Kallion Orpojen joulu -kappaleen. Oli jouluaatto kaksikymmentä vuotta sitten ja istuin automme takapenkillä matkalla mummolasta hautausmaalle. Tuntui, kun sydän olisi tullut rinnasta ulos, niin koskettavalta laulu kuulosti

Kuuntelen joululauluja marraskuusta lähtien. Aloitan kevyesti, esimerkiksi Michael Bubblen tahdissa. Sitten on Rajattoman vuoro. Mitä lähemmäksi aattoa mennään, sitä hartaammaksi muuttuvat kappaleet. Jouluviikolla ääneen pääsevät Jarkko Ahola ja Samuli Edelmann.

Klassikkolauluista suosikkejani ovat muun muassa Tonttu, Sylvian joululaulu, Sydämeeni joulun teet ja Tulkoon joulu

Nyt on teidän vuoronne! Kerro lempijoululaulusi perusteluineen ja osallistu kirjapaketin arvontaan! (Edellisen arvonnan voittaja - otathan yhteyttä mahdollisimman pian!)

 

 

 

Avainsanat: 
Jaa

Kommentit (89)

Voi, niitä on monta. Yksi niistä on Katri Helenan laulama Joulumaa. Siinä on jotenkin niin jouluinen tunnelma. Hyvää Joulun odotusta!
Jouluyö, Juhlayö
soihdut sammuu. on iloinen kappale, tulee hyvä joulumieli
Uusin ihastus on Jouluaatonaamu kolmosratikassa.
Aikaisemmin suosikkini oli Jouluyö, Juhlayö mutta viime vuosina on Tulkoon joulu -laulu koskettanut ja muuttunut suosikiksi.
Jarkko Aholan esittämä En etsi valtaa loistoa on ihana. Jarkko Ahola on hyvä tulkitsija ja laulussa on koskettavat sanat. Laulu sisältää joulun sanoman. Se on niin kaunis. Hyvää joulua kaikille!
Petteri Punakuono, sillä siinä on kunnon joulufiilis :)
joulumaa mattila sisters versio
Lapsuusjoulut, Jari Sillanpään laulamana. Tuo muistot mieleen, kun äitiä ja isää ei enää ole.
Walking in the air, siitä tulee lapsuuden joulut mieleen ja joulu 2007, kun poikamme syntyi
Tämä on kaunista kuultavaa
Konsta Jylhän joululaulu. Koskettaa joka kerta.
Tällä hetkellä ehdottomasti Aavistus, Aino Vennan esittämänä.
Shlbian Joululaulu, Sydämeeni Joulun teet, Joulumaa tulevat ensimmäisenä mieleen. Pidän joululauluista, jotka kuulostavat hyviltä ilman säestystäkin.
Joulumaa...
Jarkko Aholan Mielenrauhaa. Ihana kappale!
Nissepolkka, siinä on se joulun iloinen meininki
Arkihuolesi kaikki heitä. Tykkään myös säestää kappaletta pianolla.
Suvi Teräsniskan Tähtitarha on ihana joululaulu. Se on koskettava ja toisaalta tosi iloinen ja sitä kuunnellessa tulee hyvä mieli.
Tähti tähdistä kirkkain - Vesa-Matti Loiri. Sanat osuvat syvälle sydämeen mutta tuovat jotenkin lohtua, että kiireenkin keskellä voi rauhoittua, kun vain haluaa!
Taivas sylissäni,herkkä ja hieno sanoitus,oma tyttöni pmassa kuorossa nuorena lauloi kappaleen kuoron kanssa ikimuistettavadti,äiti ja lapsi on niin kaunista <3
En etsi valtaa loistoa.
Tulkoon joulu, koska se vaan on IHANA ♡
Sylvian joululaulu. Se on kaunis, lämmin ja herkkä kappale.
Kauniita joululauluja on niin paljon,mutta 1 on ylitse muiden tällä hetkellä se on Suvi Teräsniskan laulamana Taivas sylissäni.Sitten tulee Joulun lapsi olla saan jne
Sylvian joululaulun. Niin kaunis ja harras.
Sylvian joululaulu liidättää takuuvarmasti joulu joulun perään mieleni takaisin lapsuuden jouluihin. Uudemmista joululauluista kyyneleet silmiin tiristää Joel Hallikaisen joululaulu, jonka nimeä en muista, mutta jossa viedään joulutähtönen haudalle pienoisen pirtin asukkaan siirryttyä tähtitarhain taa... Se saa minut muistamaan omat jo edesmenneet läheiseni, ja aivan erityisesti ukkini, joka poistui aikoinaan keskuudestamme aivan yllättäen Tuomaan päivänä, ja jonka kanssa viimeisen kerran jutellessani puhuimme joulusta jota molemmat kovasti odotimme, mutta jonka vain toinen meistä sai kokea...
kaunein joululaulu on suvi teräsniskan mummo tuo mieleen oman lapsuuden ja joulut.
Sydämeeni Joulun teen, Se vaan on niin kaunis ja vie joulun tunnlmann..ihana!!
Olen aina rakastanut En etsi valtaa, loistoa ja Varpunen jouluaamuna lauluja niiden hartaudet ja tietynlaisen paatoksellisuuden takia. Tulkoon joulu on nyt varastanut paikkansa ihan ehdottomana suosikkina! Siinä on samanlaista hartautta ja uskonnollista henkeä kuin noissa vanhoissa lauluissa. Minusta jouluna tulee muistaa sen perimmäinen sanoma, ja siksi pidän eniten uskonnollisista lauluista.

Sivut