Natalian sisustusblogi

Natalian sisustusblogi

Fifty shades of gray

Gant esitteli eilen syksyn ja talven sisustusmallistonsa lehdistölle. Päällimmäiseksi jäi mieleen harmaan monet sävyt. Niitä löytyi niin tyynynpäällisistä, peitoista, koristetyynyistä kuin keramiikasta. Gantin yksi pääväreistä, beessi, on saanut väistyä taka-alalle ja tilalle on tuotu trendikäs harmaa - monissa eri sävyissä ja tekstuureissa. Gantin uusi mallisto ammentaa edelleen Amerikan itärannikon tyyliperinteistä, eli sekoittaa ylellistä ja rouheaa  auringon paahtamissa väreissä. Myös tuttu tähtikuvio löytyy uudesta mallistosta. 

Ihanat villaneulosta mukailevat puuvillatyynynpäälliset herättivät selkeästi ihastusta ja kun eilen oli vielä sateinen ja kylmä päivä, ei ajatus syysillasta viltteihin kääriytyneenä tuntunut yhtään kaukaiselta.

Gantin toimistoon oli somistettu kotoisa makuuhuone esittelyä varten. Sängyn jalkopäätyyn oli pinottu vanhoista matkalaukuista päiväpeitteelle laskutaso, joka on vanha idea, mutta näyttää aina vaan kivalta. Kolmella päävärillä, valkoisella, harmaalla ja konjakin ruskealla oli saatu kivan runsaan silti harmonisen oloinen kokonaisuus. Gant on aina ollut vähän tyyriimpi sisustus- ja vaatemerkki kuin esimerkiksi kilpailijansa Lexington, mutta merkille uskollisia riittää. Suomessa Gantilla on paitsi omia liikkeitä, mutta myös shop-in-shop kauppoja tavarataloissa.  Mallisto tulee kauppoihin elo-syyskuun vaihteessa.

Minun tyylini haastateltava

Löysin reilu vuosi sitten ihanan blogin //mondaytosundayhome.blogspot.fi/. En enää muista mitä kautta sivuille eksyin, mutta tyyli puri heti. Blogin pitäjä Päivi, on aikuinen nainen, viisi lasta, joista nuorimmainen asuu isänsä kanssa Puolassa käyden vielä lukiota. Päivi itse palasi Suomeen koska halusi olla lähellä jo aikuisikäisiä lapsiaan. Toki hän reissaa ahkerasti Puolaan, ja nuorimmainen isänsä kanssa vierailee Suomessa tiuhaan. Silti Päivillä on aina ikävä, ja puhelin käy kuumana. Päivin tyyli on niin sisustamisessa kuin pukeutumissa ihanan ajaton ja tyylikäs. Hän luottaa maanläheisiin väreihin, beessiin, valkoiseen ja harmaaseen. Koti on maalattu valkoiseksi, se kylpee valossa, ja Päivin suunnittelemat pienhuonekalut ja tekstiilit tuovat kotiin ihanaa lämpöä ja persoonallisuutta.

Kävin haastattelemassa Päiviä Kotivinkin numeroon 11, joka ilmestyy kesäkuun kolmas päivä. On hassua käydä kodissa, jonka "tuntee" kuvien perusteella, ja jutella ihmisen kanssa, jonka ajatuksia on jo pidempään seurannut, vaikka en ole koskaan vaihtanut sanaakaan hänen kanssaan. Päivi oli ja on juuri sellainen kuin blogista voi lukea. Elämää ja maailmaa & äitiyden monet kasvot nähnyt, aikuinen nainen, jolla on suuri sydän ja fantastinen estetiikan taju. Tietenkään elämä ei ole pelkkää kauniiden kuvien ottamista ja ainaista auringon paistetta, mutta blogissaan Päivi kertoo arkisesta elämästään lämpimästi, ei kuormita synkillä asioilla, vaikka niitäkin elämässä riittää.

Haastattelin Päivin Minun tyylini -sarjaan, jossa kerrotaan vähän elämästä, mutta enemmän tyylistä ja vaatteista. Päivin elämänmuutos tapahtui nelisen vuotta sitten, kun hän irtisanoutui vakityöstään ja aloitti toiminimellä pienen lifestyleputiikin emännöinnin. Kaupassa myydään Päivin suunnittelemia pellavapetivaatteita ja keramiikkaa, piensisustusta sekä valikoituja vaatteita aikuiselle naiselle. Hän sanoo itse, ettei ymmärrä räteistä mitään, mutta asiakkaat olivat toivoneet, että hän ottaisi myös tyylinsä mukaisia vaatteita myyntiin. Sellaisia, joita hän itse käyttäisi. Päivi on hyvin mutkaton myös tyylinsä suhteen. Hän julistaa farkut univormukseen, ja sanoo, ettei käytä hameita suonikohjujensa takia. Vaatekaappi kuulemma pullistelee vaatteita, mutta kun on koko ikänsä käyttänyt saman sävyisiä vaatteita, yhdistelymahdollisuuksia on rajattomasti, ja vaatteet käyvät aina. Ja koska arki on ihmisen parasta aikaa, Päivi satsaa jokapäiväisiin vaatteisiin ja pihistää juhlamuodista. Juhlavaatteet voi ja kannattaa ostaa halpiskaupoista, hän vinkkaa.

Ps. Huomenna ilmestyvästä Kotivinkin juhlanumerosta löydät ihania juhlavaatteita, pihistät, panostat tai sijoitat!

 

 

Ikean kevätuutuuksia

Eilen illalla toimittajille esiteltiin Ikean kevätuutuudet, jotka ilmestyvät kauppoihin huhtikuussa. Luvassa on paljon katutaidetta, nimittäin Ikea on valjastanut katu- ja graffititaiteilijoita ympäri maailman tekemään heille sisustuksellista katutaidetta joka kotiin. Myyntiin tulee 12 erilaista työtä, ja kuten Ikean kuvista näkee, ne voi huoletta miksata niin antiikin kuin modernien huonekalujen kanssa.

Lisäksi Ikealta on luvassa Limited edition -mallisto, joka on pienempi ja vain rajatun ajan voimassa oleva. Ensimmäinen mallisto Nipprig on saanut paljon huomiota ruotsalaisissa sisustusblogeissa ja minusta kyllä aivan syystä. Aivan ihastuttavia kesäisiä kalusteita, jotka tekisi mieli viedä ulos terassille saman tien. Tosin nämä mm. Indonesiassa valmistettuja kalusteita ei ole tarkoitettu ulkokäyttöön, vaan sisätiloihin.

Nipprig-mallistossa on jotain ajatonta, silti ne ovat täysin tätä päivää. Jos pitäisi valita, kyllä tämä Nipprig-mallisto puree paremmin kuin katutaide, mutta onneksi meitä sisustajia on joka lähtöön!

Niprig tulee kauppoihin 1.5.

Kuvat Ikea