Olgan kotona

Olgan kotona

Vauva-alpakka!

 

Nyt en kestä: Meille syntyi alpakkavauva! Eilen illalla Tuukka oli pihalla hommissa ja ihmetteli alpakoiden ohi kulkiessaan, että mikä ihmeen antenni sieltä alpakoiden suojan lattiasta sojottaa? Se oli vauva-alpakan pitkä, kapea kaula.

Jo aamulla niiden pihatossa oli levotonta. Alpakat pyörivät ja koirat haukkuivat. Ei silti tullut mieleenikään että Cenni olisi synnyttämässä, olin jo luopunut toivosta, ajattelin että tuskin se tulee tiineeksi, ei se ainakaan siltä meidän mielestä ole näyttänyt. Ja nyt kun pikkuinen syntyi, ymmärrän miksi Cenni ei näyttänyt paksulta: Mikä ihana hontelo rääpäle, ei tuo paljon tilaa vatsassa ole vienyt.

Kasimir oli pikkuisesta hämillään ja Cenni erittäin äidillinen. Siirsimme kaikki kolme kostean ja viileän ilman vuoksi sisätiloihin. Illalla vasa oli vielä kostea ja hentoinen. Jännitti mennä nukkumaan, että onhan se aamulla edelleen pirteä ja jalkeilla. Aamulla suojasta löytyi levollinen äiti ja pirteä vasa, isää ei näkynyt.

Kasimir oli karannut tästä sisätilasta näppärästi ulos (tiirikoinut lantaluukun auki ja hypännyt siitä!) Ei äijää paljon lastenhoitohommat inspiroineet. Hypättyään luukusta ulos, se hyppäsi myös suoraan samaan tarhaan lampaiden ja lehmän kanssa. Siellä se seisoi nurkassa nyrpeänä ja halusi pois. Avasin veräjän ja Kasimir tepasteli omaan pihattoonsa.

Vasaa pitää nyt kuulemma käsitellä joka päivä, että se tottuu ihmisiin, toki Cennin sietokyvyn rajoissa. Tämä onnistuu helposti, sillä lapset ovat enemmän kuin innoissaan, pikkuisen karva on silkinpehmeää ja pörröistä.  Se on poika ja väriltään yhtä musta (teidän, näistä kuvista ei näe yhtään mitään.) kuten äitinsä, sillä on otsassa ja leuan alla valkoiset merkit. Jalat on pitkät ja hontelot, silmät suuret ja tuikkivat. Tyyppi muistuttaa lampaan karitsaa, mutta on vaan tosi pitkäkaulainen ja -jalkainen. Venytetty lampaan karitsa. 

Avainsanat: 

Pupu, Elvis ja muut tyypit

Kaupallinen yhteistyö: Adlibris.

Tiedättekö sen tunteen kun suunnittelee tekevänsä lasten kanssa idyllisesti jotakin, ja kun sitä sitten tehdään, mikään miten lapset toimivat, ei ole lähellekään sitä mitä itse olit suunnitellut? Tämä tunteen sietäminen, itsensä hillitseminen niin ettei puutu ja ala ohjaamaan lasten toimintaa liikaa, on yksi äitiyteni suurimmista haasteista. Lasten tekemä on lasten tekemä, ei minun tekemäni.

Lapseni ovat askarteluhulluja. Kun he askartelevat, minulta tarvitaan tarvikkeita, pientä inspiraatiota ja paljon kehuja. Itse toteutuksesta minun pitää vain malttaa siirtyä syrjään, muuten käy niin, että minä askartelen ja lapsilla on tylsää. Sain mahdollisuuden hankkia heille näitä tarvikkeita ja inspiraation lähteitä (jotain muutakin kuin niitä iänikuisia vessapaperirullia), kun minulle ehdotettiin kahden postauksen verran kaupallista yhteistyötä Adlibris -nettikaupan kanssa.

Täytyy myöntää, että enpä olisi varmaan näihinkään tuotteisiin muuten ihan helposti törmännyt, jos en olisi mennyt tähän nettikauppaan ja klikannut siellä Lasten askartelu-osiota. Tilasin ”lasten suosikkina” mainostettuja Foam Clay-helmimassapurkkeja. Olen aina tykännyt savitöistä ja kaikenlaisista muovailemisesta, mutta olenviimeiseen asti vältellyt muovailuvahoja, minua jotenkin ärsyttää niissä se, kun ne eivät kovetu ja siis tule koskaan valmiiksi. Niinpä tämä "itsekovettuva muovailumassa, jossa on mikrohelmiä seassa" kuulosti kivalta.

Ja niin olikin! Se oli miellyttävän helppoa muovata, ei sotkenut vaatteita tai pintoja ja niistä tuli ihan mahdoton hitti meidän lapsille. Aluksi lapset tosin vähän ihmettelivät massan mietoa, vähän kliinistä hajua, mutta pian sekin unohtui ja lapset kävivät täysillä massapurkkien kimppuun.

Minulla oli etukäteen ajatus jostain yhdestä isommasta veistosmaisesta, värikkäästä teoksesta, jonka me hitaasti hymyssä suin yhdessä lasten kanssa rakennamme ja siitä tulee ikimuistoista. No eihän se nyt ihan niin mennyt. Sen sijaan lapset kinastelivat kuka muovailee mistäkin väristä ja voiko toinenkin tehdä pupun jos toinen teki jo, vai onko se matkimista? Ja tämän hysterian keskeltä meille alkoi syntyä kaikenlaista porukkaa. Syntyi pupuja, kissa, lisko, krokotiili, kana, mato, siili, Elvis(!?), auto, lentokone, kukkia, koruja ja kaikkea muuta tosi tärkeää. Kaikki helmimassasta, ja hirveällä vauhdilla.

Nyt meillä on näitä tyyppejä joka paikassa. Onhan ne sööttejä, mutta valmistumisen jälkeen ne lakkaavat hyvin nopeasti kiinnostamasta lapsia, ja sitten minun pitää keksiä tälle arvotavaralle joku kunniakas loppusäilytyspaikka. Onneksi tilasin hetken mielijohteesta Adlibriksestä myös Magneettimaalia, ihan vain siitä innosta kun näin että sellaista on olemassa. Nyt olen sitten itsekseni maalaillut krokotiilin, kanan, auton, Elviksen ja lentokoneen taakse muutamia kerroksia magneettimaalia. Vielä muutama kerros, niin eiköhän meillä ole kohta aikamoinen määrä jääkaappimagneetteja valmiina pukinkonttiin!

 

ARVONTA

Miten sinä ratkaisisit ylimääräisten askartelutuotosten säilytysongelman?

Adlibris haluaa lahjoittaa 60 euron lahjakortin verkkokauppaansa yhdelle blogini lukijalle. Vastaamalla kysymykseen olet mukana arvonnassa.  Suosittelen osallistumaan, Adlibriksen verkkokaupasta löytyy nimittäin vaikka mitä.

Osallistut arvontaan jättämällä vastauksesi tähän kommenttikenttään. Laita kommentin perään myös sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitan sinut mikäli arvonta osuu kohdallesi. Voit osallistua arvontaan 9.12.2015 saakka. Voittaja julkaistaan täällä 10.12.2015.

 Toivotan kaikille arpaonnea! 

 

 

Piparkakkujäärän tunnustuksia

Ensimmäinen adventti on helpotus jouluihmiselle, nyt voi hyvällä omallatunnolla intoilla. Aloitin intoilun tänään siivoamalla maustekaapin, (Minulla on joku käsittämätön joulutraditio, että ruokakaapit pitää siivota ennen joulua…) ja tekemällä lasten kanssa joulutorttuja. Luumuhillon tein itse kuivatuista luumuista, mutta muuten teimme tortut valmisvoitaikinasta. Tämä valmistaikinan käyttö tuottaa minulle ongelmia, mutta koitan vuosi vuodelta suhtautua siihen rennommin. Aina ei vaan ehdi kaulitsemaan itse tehtyä voitaikinaa. Kauhea työ, ja silti jää odotuksista huolimatta lattanaksi. 

Olen muutenkin hullutellut tämän valmistaikina-asian kanssa lähiaikoina. Tein 2 viikkoa sitten Helgan koulun joulumyyjäisiä varten valtavan piparkakkutaikinan. Kun sitten keräännyimme seuraavana iltana luokan vanhempien kanssa siitä pipareita leipomaan, Helga ja Hilma olivat mukana hengaamassa ja tuoksuja haistelemassa. Kotimatkalla alkoi takapenkillä narina, että miksi meillä ei ole myös kotona nyt piparitaikinaa? Ajattelin että repäisenpä oikein kunnolla; haetaan valmistaikinaa kaupasta, uusi itse tehty taikina kun olisi valmista vasta huomenna. Ostin kaksi pakettia taikinaa. Kauppajonossa oli samaan aikaan Helgan luokkatoverin äiti, tulossa samoista leipojaisista. Kerroin hänelle tunnontuskissani että ostan tässä elämäni ensimmäistä kertaa valmispiparkakkutaikinaa. Häntä asia vain huvitti ja tunsin yhtäkkiä itseni nipottajaksi. Hävetti oikein että edes sanoin asian ääneen.

Kotona leivottaessa piparkakkutaikina maistui  minusta ihan hassulle, mutta itse valmiit piparit olivat yllättävän hyviä. Silti, seuraavat piparit teen kyllä kuitenkin omasta taikinasta. Miten se joulu muuten tulisi jos ei piparit olisi niitä samoja kun joka ikinen vuosi? Joulu on kerran vuodessa, ei siihen ehdi kyllästymään, siispä voin tehdä joka vuosi kaiken aina samalla tavalla. Ne kuuluisat perinteet, niistä on jääräpään parhaat joulut tehty.