Olgan kotona

Äidin pikkupoika!

Jaa

 

Ajattelin eilen illalla nukkumaan mennessä Torstia ja sitä, miten olen päättänyt, että hän on viimeinen vauvani. Näinkö niitä taaperoimettäjiä syntyy, kun ei vaan malttaisi päästää vauvasta irti ja antaa toisen olla jo pikkupoika?  Torsti on nyt 1v ja 1kk vanha. Alkaa olla vain pakko myöntää että pikkupoikahan se siinä, imetykset ja muut pikkuvauvajutut saavat jäädä.

Pakko myöntää että olen ollut asian suhteen jo jonkin aikaa itku kurkussa. Päätös siitä, että en emme enää tee lapsia tuntuu ahdistavan aikuiselta ja lopulliselta. Tästäkö alkaa se oikea vanheneminen?  Lapsenlapsia odotellessa? Toisaalta ajatus on myös piristävä, vapauttava ja kutkuttava. Pian jäävät taakse vaipanvaihdot, yöheräämiset ja kuivuneet puuroläiskät ruokapöydän pinnassa.

“Äiti kato, Torsti näyttää ihan prinssiltä!” Sanoi Helga äsken.

Kyllä. Ja vähän Dannyltä myös. Pitäisiköhän tuon tänne ilmestyneen pikkupojan hiuksia joskus leikata?

 

Jaa

Kommentit (15)

Ihan samanlaisia tuntemuksia käydään täällä läpi. Kolmas ja viimeinen poikamme on nyt 1v7kk, imetys loppui muutama viikko sitten ja pari päivää sitten lyhensin tukkaa kynsisaksilla ;) Imetys jatkui pidempään kun suunnittelin, varmaan juuri haikeudesta. Silti on aika ihana fiilis! Mukavaa kevättä, tykkään sun kirjotuksista!
Tiedän miltä tuo tuntuu. Niin haikealta :) Kolmas lapsemme piti olla viimeinen. Imetin poikaa melkein kaksi vuotiaaksi. Pojan ollessa neljä iski niin kauhea vauvakuume että vintille rakennettiin ylimääräinen huone. Nyt neljännestä kasvaa liian nopeasti pieni poika ja taas ollaan samassa tilanteessa.
Tämä pieni herra Torsti Toppe Toropainen on h u r m a n n u t minut (kahden jo aikuisen pojan äiti) tullen, menen ja palatessa.
eipä se imetys mikään pikkuvauajuttu ole. who:n suositushan on 2v tai pidempään jos se perheestä hyvältä tuntuu :) meillä 1v11kk, 4v, 6v ja 8v muksut joita olen imettäny kaikkia 1v8kk-2v11. nuorin rinnalla edelleen. itseäni ei haittais vaikka imetys jo loppuiskin. lapsentahtisesti pikkuhiljaa vieroittumista kohden ohjaillen on menty :) eikä tää meidän nuori neiti todellakaan ole enää mikään vauva enää vaikka äidinmaidosta tykkääkin :))
Miten voikin tämä pikkupoika olla niin suloinen, kertakaikkiaan! Omat lapseni jo lähes pesästä lentäneet...
Elämässä ei kannata koskaan sanoa, että ei koskaan enää sitä tai tätä. Just niinkuin Katja kirjoitti. Nauti Olga rauhassa tästä hetkestä. Eihän sitä tiedä, mitä uusia tuulia ja ajatuksia elämä tuo vielä eteen :)
Danny :))
Danny :))
... Ja varmuuden vuoksi vielä kahteen kertaan ;)
Kaksi ensimmäistäni olivat maito allergisia, jouduin itku kurkussa lopettamaan imetyksen lääkäörin määräyksestä. Kolmannen kanssa sitten nautiskeltiin puolin ja toisin sinne asti kun tyttö oli kahden. Ikuinen vauvakuumeeni ei mene koskaan ohi mutta onneksi ikä tuo realiteetit. Muistan tuon ihmetyksen kolmannen jälkeen että tässäkö tämä oli? Mutta niin on kai tarkoitettu, lapsenlapsia odotellessa... Nyt kun katson kotivideoita noista ajoista kun on ihan pieniä vauvoja niin onhan se aika hurlumheita.
Vielä voi miettiä... 5 lasta on aika kiva luku - kokemuksesta. ;)
Noh, jos vaipanvaihdot ja yöheräilyt päättyvät, niin tilalle tulee kyllä ihan tarpeeksi muuta puuhaa... pienet lapset pienet murheet, isot lapset isot murheet. Niin se valitettavasti menee ;) Tsemppiä!
Niin kyllä se varmasti on! Voi ei, ei kyllä ole mitään kiirettä siihen aikaan... Kiitos tästä Sarppa! :)
Itse imetin ensimmäistä (tyttö) 1vja1kk ajan ja oli kyllä raskas lopettaa se imetys kun millään ei raaskinut antaa toisen itkeä kikin perään. Nyt kohta olisi toinen imetys edessä ja ajattelin imettää sen 1,5v kunhan maitoa vain riittäisi.
Ihana pieni poika!:) Itse imetin poitsua 1,5 vuotiaaksi ja olisin imettänyt pidempäänkin,mutta vartosin jo seuraavaa joten totesin että oli aika lopettaa.Seuraavaa olen imettänyt jo reilu 1,5 vuotta ja lapsentahtisesti mennään,eli lopetellaan kun lapsi niin haluaa.Mikäs kiire tässä,kun viimeinen kerta meilläkin tuo sitten on. Mukavaa kevättä!