Olgan kotona

Askartelu ja ennakkoluulot

Jaa

Hilmaan on iskenyt pahemman luokan askartelutarve. Tämä on minulle vähän kiusallista, koska olen aina ennen vähän tirskunut askarteluharrastajille. Että nyt oikeen tosissaan joku näpertää jotain kartongista ja styroxpalloista. Miettivätköhän askartelijoiden perheenjäsenet että koskakohan ne tekeleet kehtaa heittää pois? Tähän asti meillä on materiaalipuolella pärjätty vessapaperirullilla ja paperilautasilla, olen nimittäin sitä mieltä että askartelun paras juju on juurikin se, että kierrätetään vanhoja purkkeja ja purnukoita siinä samalla kun opitaan kädentaitoja. Nyt kun oma neljävuotias kulki jatkuvasti perässäni ja halusi tehdä ”vielä jotakin kaunista” vessapaperirullista, minua alkoi käydä häntä sääliksi. Eilen vein viimein, sillä aikaa kun Helga oli eskarissa, Hilman askartelutarvikeostoksille.

Torsti (1,5 v) oli tietenkin kaupassa mukana ja tyyppi teki parhaansa, jotta olisi saanut pudotettua kaiken mahdollisen tavaran kaupan alahyllyiltä alas. Ostoskärryssä istuminen oli tyhmää, sylissä oli tyhmää ja käytävällä kirmailu ja sekoilu oli tosi kivaa. Etsimme Torstia hyllyjen välistä ja korjasimme kiltisti kaiken tuhon. Silti reissu ainakin Hilman mielestä kannatti, sillä nyt meillä on puuhelmiä, jotain muovisia ”timantteja” ja piippurassia. Ennakkoluulot pois, nyt alkaa kovan luoka askertelu. Taivas rajana.

Jaa

Kommentit (8)

Odotan innolla kuvia :)
Sehän on aivan ihanaa, kun lapset ovat luovia ja tekevät yksinkertaisista materiaaleista "kaikkea ihanaa". Siinä sitä samalla opitaan tärkeitä koulussa tarvittavia taitoja. Ja koetellaan äidin hermoja, kun mitään ei saa heittää pois. Mielläkin on iso laatikko kaikenlaisia askarteluja, piirustuksia yms. lasten aarteita tallessa :)
Ihana Hilma! ♡
Itse aivan odotan, että poika kasvaa askarteluikään. Jotenkin kuvittelen, että äitilläkin kuluu aika paremmin askartelun kuin legojen ja pikkuautojen parissa. Onneksi meillä on nyt innostuttu auttamaan äiti keittiössä. Kokatessa ja leipoessa aika kuluu hyvin niin äitillä kuin pojallakin :) Lämpöistä syksyä! Terkuin, Satu-Maria http://jotainkaunistajaarkista.blogspot.fi/
Hei Olga. Ohi aiheen joko kilpailu on arvottu?
Ihana kuva Hilmasta!
Niin ihana Hilma <3 Laitathan kuvia myös askartelun tuloksista ;)
Toi käytävillä kirmailu ja sekoilu on niin tuttua Olga! Niinku monet täällä hehkuttaa niin tästä sun blogista tulee hyvälle tuulelle, upea perhe sulla ja koti. :)