Olgan kotona

Babuskalla

Jaa

Tiistai on yksi lempipäivistäni. Käymme nimittäin lähes joka tiistai Tuukan äidin luona kylässä 8km päässä viettämässä saunailtaa. Kun Helga syntyi, Anoppi ehdotti ettei häntä kutsuta isoäidiksi eikä mummoksi, vaan hän haluaisi olla Babuska. Nykyään nimi Babuska, tai lasten suussa tuttavallisimmin Baukka, on koko ystäväpiirimme käytössä.
Tytöt menevät Baukalle jo aiemmin, suoraan iltapäivän muskarista ja minä käyn rauhassa iltatallilla, odotan Tuukan kotiin ja menemme sitten perästä. Illan kaava on seuraavanlainen: Ensin Baukka kylvettää tytöt (ylellisyys mitä meidän piha-saunassa ei harrasteta) ja me Tuukan kanssa istumme alas, katsomme telkkaria tai Tuukka lukee ja minä teen (Baukan innoittamana) sanaristikoita. Kylpyhuoneessa on kauhea loiske ja meteli ja minun ei tarvitse nousta ja vastata kymmeniin kysymyksiin mitkä alkavat aina vaativasti: ”Äiti?”

Sitten Kylpijäsankarit valtaavat olohuoneen leikkeineen ja me Tuukan kanssa päästään saunaan. Saunan jälkeen pöydässä odottaa Illallinen ja lopuksi juodaan kahvit. Ilta menee aina myöhään, mutta lapset puetaan jo suoraan kylvystä yöpukuihin, joten kotiintulo on helppo: hammaspesu ja nukkumaan.
Lapset rakastavat näitä iltoja, tietenkin, mutta niin myös minä. Eilen soitin aamusta Baukalle ja minua oikein hävetti kysyä että voitaisiinko me taas illalla tulla? Baukka oli jo olettanut että tiistaiperinteemme jatkuu.
Babuska on kertonut, että kun hän oli samanlaisessa elämänvaiheessa kun me nyt, hänellä oli Anoppi, joka pyysi syömään kerran viikossa, hoiti lasta, kestitsi ja antoi levätä. Baukka antaa nyt tämän hyvän kiertää. Voitte uskoa tämä perinne tulee jatkumaan vuosikymmenten päästä myös minun osaltani. Suku on paras, oli se sitten oma taikka puolison!
 

Jaa

Kommentit (11)

Kymmenen ja plus pistettä ja aplodit päälle Babuskalle ja hänen edeltäjälleen tästä loistavasta keksinnöstä! Parhaat ideat ovat usein niitä, jotka eivät maksa paljon, mutta antavat sitäkin enemmän monelle ihmiselle. Nautinnollista talvipäivää!
Ihania kuvia, kiitos!
Aivan ihana idea, hengähdyksen ja rauhoittumisen hetket arjen keskellä! <3 Kiitos tekijöille Liv and learn-sarjasta sekä kiitos perheenne hetkiä sisältävästä blogistasi!
Voi että miten ihana perinne! Itse en ole kokenut ikinä mitään vastaavaa, mutta iloitsen teidän puolesta :) Oma äitini tosin on hirmu huolehtivainen ja on auttanut aina lastenhoidossa, mutta anopit on olleet toista maata. Itse aion olla hyvä anoppi mahdolliselle vävylle ja ihana mummu lapsenlapsille :)
Tämä kommenttini menee nyt hieman asian viereen, mutta mahtoikohan miehesi olla kuvaamassa 12.1 Järvenpään lukiolla presidentinvaalikeskustelua? Olin niin näkevinäni, vai sekoitankohan nyt ihan kokonaan... - Järvenpään lukion opiskelija
Mutta oikein näit, siellähän se Tuukka oli...
Olipa mukava löytää tämäkin blogi. Olen itsekin Nurmeksesta kotoisin, kuten sinä Olga, samaa koulua on käyty. - Mutta mukavaa lukea siitä, miten anoppi eli mummi-babuska on läheinen. Hienoa, niin oli meilläkin, kun lapset olivat pieniä. Hän auttoi joka mutkassa kolmen lapsemme kanssa. Se oli aina omaa aikaa, kun lapset menivät mummin ja ukin luokse. Ihan kaikilla ei suju samoin, niin monta ikävääkin mummi-suhdetta kuulee, että ihan surulliseksi tulee, mitä lapset siinä menettävätkään, samoin perhe. Onnea ja iloa elämäänne roppakaupalla!
Heinolan Baukka on hyvä vaikka vähän cityä vaihtanutkin :)
Mielettömän ihana Baukka! Onnellisia teidän tytöt kun saavat viettää ikimuistoisia hetkiä mummonsa seurassa, muistavat varmasti aina sen. Ja mitä luksusta vanhemmillekkin! :)
Täytyypä jättää tämä blogisivu auki anoppilassa! ;P
Meillä oli samanlainen tiistai-illan kun lapset olivat pieniä. Anoppila on naapurissa ja joka tiistai-ilta kipitettiin peräkanaa polkua pitkin mummolaan saunomaan. Mummo ja Vaari saunottivat pojat ja me saatiin miehen kanssa istua yläkerrassa katsomassa tv:tä tai lukemassa viimeisiä naistenlehtiä. Kun koko revohka oli saunonut, juotiin iltakahvit ja lapset söivät iltapalan. Sitten pihan poikki kotiin nukkumaan. Joskus joku lapsista jäi mummolaan yöksi. Nyt on pojat kasvaneet ja saunareissut ovat jääneet. Kohta on meidän vuoro saunottaa mummo ja vaari. Niin se vaan menee:)