Olgan kotona

Hammaskeiju sekoilee

Jaa

 

Koko perheen yhteinen odotus päättyi, kun  Helgalta viimein irtosi toinen etuhammas. Lapset uskovat hammaskeijuun ja tähän hampaan irtoamiseen odotus liittyi tähän satuolentoon ja mahdolliseen kolikkoon, minkä hän toisi tyynyn alle. Helga rakastaa rutiineja. Jo kahden irronneen hampaan kokemuksella hän on oppinut, että kuvio nimeltään hammaskeijun vierailu menee näin: Hän jättää hampaan nukkumaan mennessä tyynyn alle. Keiju vie yöllä hampaan ja jättää tilalle kolikon tai kaksi.

Illalla kun olimme menossa nukkumaan, muistin yhtäkkiä Helgan tyynyn alla odottavan hampaan. Tuukka lähti hoitamaan asiaa, huh, onneksi muistettiin. Aamulla Helga tuli alakertaan kädet selkänsä takana.

“Arvaa mitä hammaskeiju toi mulle?”

“Ai niin, no mitä? Rahaa?”

Helga paljasti toisen kätensä. Kädessä oli ryttyinen 5€ seteli ja kaksi 50 sentin kolikkoa. Minä näyttelin yllättynyttä samalla kun minua alkoi naurattamaan ajatus kuvitteellisesta hammaskeijusta kimaltelevan keijupölyn keskellä tuomassa lapselle kulahtanutta vitosen seteliä. Nyt ymmärrän, miksi keijut tuovat tyynyn alle yleisesti kolikoita.

Helga ei ollut lopettanut vielä. Hän oli jotenkin vaivaantunut ja piti toista kättään edelleen selän takana. “Mutta kaikista ihmeellisintä Äiti oli tämä, se hammaskeiju unohti tämän!” Tyttö paljasti toisessa kädessä olevan pikkuisen hampaan. Helga oli niin ihmeissään etten ollut varma alkaako se itkemään. 

Minua taas alkoi naurattamaan vielä enemmän. Miten saatoin unohtaa? Ei Tuukka osaa tällaisia sääntöjä! Keksin asiaan selitystä. Ehdotin että ehkä keiju halusi, että koska se on etuhammas, saat pitää sen muistona?

“Eikä, se on vain unohtanut sen, tai ehkä se ei vain löytänyt sitä. Mä haluan vielä koittaa jos se tulisi hakemaan sen ensi yönä.”

Ei muuten hoida Tuukka ensi yön keijukeikkaa tällä kertaa...

Jaa

Kommentit (11)

Voi teän ihanaa perhettä! mukava lukea blogiasi.
Voi ihanuus näitä sinun tekstejä ja tietenkin ihanat Helgan jutut! Käyn aina välillä kurkkaamassa blogiasi ja lukemassa uusimman kirjoituksen ja yleensä aina näitä hymyssä suin luen ja hekottelen hauskoille lasten jutuille ja tyylillesi niistä kirjoittaa...
Helga-neidillä on siis KOULUPORTTI AUKI (=etuhampaita siirtynyt hammaskeijujen hoitoon). Ihana,että lapsilla (ja taitaa olla vähän äipälläkin) on näitä satujuttuja, joihin eläytyy ja uskoo. Tämä maailma on niin raadollinen ja julma,että sadut,keijut,tontut yms voivat aivan vapaasti kuljeskella ja olla lasten ja lastenmielisten elämässä.
Voi Keijua, miten unohtikin:) Meillä aina joskus tonttu unohti viedä yöllä Joulupukin kirjeen terassin pöydältä. On ne vaan joskus hajamielisiä nuo satuolennot:)
:D ihana tarina! Meillä kyllä unohtunut ottaa hammas tyynyn alta. Mutta onneksi läpi on mennyt selitys, että hammskeiju on ollut kiireinen kun niin paljon hampaita on irtoillut!
Minulla on lainassa kaksi tyttöä, 4v. ja 5v. Ja voi surku kun 4v. irosi hammas ensin ja se keijukin tuli ensin. Sitten vasta 5v. hammas alkoi heilumaan. Voi noita keijuja kun ne unohtaa välillä tehtävänsä. Mutta nyt Olga laitappa silmät kiinni ja ajattele keijumekkoa Tuukka- hammaskeijulla.
ONNEA TORSTILLE NIMIPÄIVÄN JOHDOSTA !
Meidän Hammakeiju oli unohtanut käydä yön aikana, hampaita kun lähti 2 kappaletta 2 päivän aikana, itkua tuherrellen neiti näytti tyynyn alla olevaa hammasta ja sanoi, että nyt Hammaskeiju on unohtanut minut. Onneksi neiti uskoi, että Hammaskeiju on ollut kiireinen, eikä ole ehtinyt jokaista hammasta yön aikana hakea, kun on niin monta hammasta irronnut samaan aikaan =) seuraavana yönä hammas oli hävinnyt tyynyn alta ja kolikko oli tullut tilalle =D
Pakko kommentoida tähän hammaskeijun sekoiluun. Meillä ei hammaskeiju sekoillut vaan äiti! Ensimmäinen hammas kun irtosi meidän esikoiselta, ajattelin huuhtaista sen verestä ja hups vain, pienen pieni hammas hulahti viemäriin. (Maitohampaat on kyllä ihan tajuttoman pieniä!!!) Aluksi kävin mielessäni läpi kuvitelmia siitä, kuinka avaan viemärin putken ja etsin hampaani sieltä käsiin, mutta onneksi nykyaikana kaikki hoituu helpommin! Hammaskeijun numero googlettamalla ja tekstiviestillä tietoa, että hammas on kyllä irronnut, mutta äiti töpeksi vähän. Aamulla tyynyn alta löytyi onneksi uusi hammaharja ja tahna. Eli viesti meni hammaskeijulle perille ;) Seuraavalla kerralla sulloin verisen hampaan pieneen pussiin heti, ettei vahinkoa pääse sattumaan!
Ihanaa noiden lasten kaikki uskomukset tai miksi niitä nyt sanoo. Meilläkin 10 v:llä irtosi hammas ja yllätyin kun laittoi vielä tyynyn alle sen. Kun en sitä sieltä muistanut vaihtaa hän ihmetteli ettei hammaskeiju käynyt. Hiukan hymyilytti...
En usko ainakaan siihen että hammaskeiju tuo rahan.