Olgan kotona

Hilman nimipäiväkakku

Jaa

Eilen oli Hilman nimipäivä. Yleensä meillä ei juurikaan nimipäiviä juhlita mutta nyt päätin että siihen on kaksi hyvää syytä: Keksiä uusi kakkuresepti ja kutsua lasten isovanhemmat kylään muutenkin kuin vain aina lastenvahdiksi.
Kävimme muutama viikko takaperin kummipoikaa moikkaamassa ja siellä kylässä meille tarjottiin jälkiruoaksi mutakakkua, kinuskia ja puolukoita. Yhdistelmä oli todella hyvä, ja siitä innostuin soveltamaan samoja makuja täytekakkuun. Tästä kakusta tuli ihana, ja luulenpa että tätä löytyy tänä vuonna myös joulupöydästämme.

Lapset olivat todella innoissaan yllättävästä juhlahetkestä, tehtiinhän Hilmalle kakku ja kaikki. Sankarille laulettiin paljon onnea vaan -laulua Helgan vaatimuksesta niin monta kertaa että Hilma itse laulaa sitä nyt jatkuvasti. Hauska ilta muistutti taas siitä että ai-na on syytä juhlaan.

 

Tässä vielä kakun ohje:

 

1. Tee tavallinen 4 munan sokerikakkupohja, mutta lisää taikinaan 3tl kaakaojauhetta.
2. Keitä kinuski: 3 dl kermaa ja 3dl intiaanisokeria keitetään hiljaa kuplien n. 20 minuuttia ja annetaan jäähtyä.
3. Vatkaa 4dl kuohukermaa, ja ota puolukat pakkasesta. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja Kostuta kakkupohjaa vesi-maitoseoksella.
4. Täytä joka väliin ensin nauhana valutettuna vähän kinuskia, sitten reilu kerros kermaa ja kerman päälle kokonaisia puolukoita.
5. Kaada kasatun kakun päälle kinuskia ja pursota reunoihin kermavaahtoa.
Tarjoile lämmitetyn kinuskikastikkeen (jota jää kyllä tuosta määrästä yli..) ja tomusokerissa pyöräytettyjen puolukoiden kanssa
 

Jaa

Kommentit (4)

Nam! samantyylistä oon tehnyt versiolla normaali kääretorttupohja ja väliin puolukoita ja kermaa, kääritään ja päälle kinuski ja puolukoita. Ihana ja jsyksyinen/jouluinen herkku joka vie kielen mennessään! :P
Blogisi on ihana! Kiitos siitä :)
Nyt äkkiä juhlan aihetta keksimään! ;)
Heippa! Meillä juhlitaan huomenna pikkupojan 3-vuotissynttäreitä ja sinne päätin tehdä tämän kakun!