Olgan kotona

Hyvää kuuluu!

Jaa

Auringon paiste tekee ihmeitä. Minussa ei ole enää jäkeäkään joululoman jälkeisestä voimattomuudesta. Olen viimein saanut maaliskuussa ilmestyvän ruokakirjani omalta osaltani vamiiksi, Tuukka tulee tänään kotiin Libanonin reissusta ja lasten flunssatkin alkavat helpottaa.

Lehmän lypsy alkaa olla aikaa haastavaa tämän jättimahan kanssa. Rosita on niin matala, että lypsyjakkarakin on vain noin 15cm korkea. Siihen kun sitten sihtaan itseäni istumaan toppavaatteissani lumisen lehmäpihaton nurkkaan, on näky komea. Eilen jakkara oli hangessa sopivasti kenollaan ja pian istuin jakkaran takana lumihangessa selittäen samalla ääneen tyynelle pikkulehmälle kömpelyyttäni. Vaikka tallihommat, lypsyt ja muut ovat käyneet raskaammiksi, olen silti ilonen siitä, että ne pitävät minut liikkeessä. Mahan kanssa olisi niin helppo jäädä sisälle pötköttelemään. Helga otti minusta mahani kanssa hienon kuvan joten en malta olla laittamatta sitäkin tänne.

Eilen siivosimme Babuskan kanssa koko päivän ja meillä oli oikein mukavaa siivota yhdessä. Olemme molemmat samanlaisia siivoajia, että siitä hommasta oikein innostuu. Kun on aikaa siivota, aina löytyy joku kolo mihin ei ole pitkään aikaan koskenut ja tekeminen "leviää" koko ajan laajemmaksi ja se perussiivous seisoo paikallaan.  Illalla olin ihan poikki, mutta pidimme tyttöjen kanssa vielä "leffaillan", katsoimme videolta Tuhkimo-elokuvan ja söimme vatsamme täyteen pop corneja. 

Aurinko paistaa niin innostavasti, että vaikka pakkasta on vielä rutkasti, kevään tulo kutkuttaa ja saa minut iloiseksi. Laitoin äsken jo kuivia herneitä likoamaan, kevään ensimmäiset ikkunalla kasvatetut herneenversot mielessä....

Jaa

Kommentit (11)

Siivosittekos pro aqualla? :) ne on tulos meillekkin.. Vesku sanoi et mitä helvettii ku kerroin ;) ihanaa odotusta sulle, voi hyvin! -Annika
Voihan tuo innokkuus ja tarmokkuus olla myös raskaushormoneista johtuvaa, toki aurinko vaikuttaa myös minulla tarmokkuuteen ja erityisesti siivoustarmukkuuteen :) Muistan vain viiden raskauden kokemuksella, että itsellenikin tuli aina raskauden ihan lopussa kummallisia tarmonpuuskia, että innostui siivoamaan ja järjestelemään paikkoja ihan urakalla kuntoon. Mutta hyvä niin, ompahan sitten uuden tulokkaan hyvä tulla joukkoon mukaan.
Pesänrakennusvietiksi olen kuullut tuota "tilaa" kutsuttavan, äidinvaisto tietää että nyt on aika laittaa paikat kuntoon uuden tulla:)
Tämä ei nyt liity kirjoitukseesi, mutta minua kiinnostaisi kuulla mielipiteesi seuraavasta asiasta. Nimittäin soijasta. Olen itsekin vegetaristi ja käyttänyt soijaa kunnes aloin löytää siitä aika negatiivista tietoa kuten osoitteesta http://www.aitoterveys.fi/Soija.php ja http://www.elinahytonen.fi/2011/01/soija-ongelmaruokaa/ tässä kaksi mainitakseni. Olisi kiva jos kommentoisit ja kertoisit mitä ajattelet asiasta Olga ! OIkein hyvää kevättalvea =) !!
Sannalle soijasta: Meillä käytetään soijaa, mutta kohtuudella. Suhtaudun soijan kritiikkiin niin, että hyvin moni ruoan raaka-aine liiallisesti käytettynä ei ole hyväksi. Jokatapauksessa soija on minusta hyvää, edullista ja proteiinilähteenä korvaamaton, joten meillä syödään soijaruokia n. 2 krt viikossa. Geenimanipuloitua en usko ihmisille suoraan tuotetun soijan olevan, sillä suurin osa maapallolla tuotetusta soijasta menee kuitenkin eläinten ruoaksi. ja ihmisille valitaa "parhaat päältä". Olenkin aina gennimanipulointikauhistelijoille vitsaillut että mielummin syön vaikka sitten geenimanipuloitua soijaa kun eläintä, joka on kasvatettu geenimanipuloidulla soijalla! :)
Aika pöljä tuo blogin esittelyteksti: KUKA "päivät täyttyvät lasten ja eläinten kanssa puuhastelusta." Eikö nyt aliarvioimpaa sanaa tuohon löytynyt kuin "puuhastelu". En ihan heti älyäisi nimittää navettaan könyämistä pakkasessa aamulypsylle "puuhasteluksi". Hei, mulla on idea... vaihtakaa tuohon sana "pikkupuuhat", kuulostais vielä kornimmalta. Vaikka näin: Olga ja lapset höpsöttelevät Iitilla kivalla maatilallaan, päivät täyttyvät pikkupuuhista kuten lapsen tukan letittämisestä japuuron keittymisen katselemisesta." Okei, vähän innostuin, mutta pointti tuli kai selväksi :D
Soijasta: "Olenkin aina gennimanipulointikauhistelijoille vitsaillut että mielummin syön vaikka sitten geenimanipuloitua soijaa kun eläintä, joka on kasvatettu geenimanipuloidulla soijalla! :)" Hyvä pointti muuten, mutta Suomesta on kyllä hankalaa ellei mahdotonta löytää geenimanipoluidalla soijalla ruokittua eläintä syötäväksi. Ainakaan se ei ole silloin suomalaista. Jos soija korvaa lihan, se on silti varmasti parempi asia kuin ei soijaa lainkaan.
Itseäni on tuo soija kanssa mietityttänyt, mutta olen päätynyt tilanteeseen, että käytän soijaa kyllä viikottain, mutta yritän pitää käytön kohtuudessa. Lähinnä syön tofua ja soijamaitoa, molemmat luomua, joten ei luulisi olevan geenimanipuloituja. Soijamaidosta tulee muuten tosi hyvää perunamuusia ja kalakeittoa. Paitsi tietysti Rositan maidosta tulee parempaa, mutta kun ei satu nyt itseltä löytymään söpöstä lehmää :), vaikka olenkin lehmiä joskus hoitanut työkseni. Ihania otuksia, rakastan niitä hirveästi, ja toivottavasti kanssa olisi joskus se yksi lehmä tai kaksi ja suomenkarjaa, ovat pikkusia ja hauskoja tyyppejä, vähän ilkikurisia saattavat olla.
Ihanaa odotuksen aikaa ja keväistä auringon paistetta sinne! Blogiasi on mukava lueskella, oma elämä kun tuppaa olemaan pitkälti samanlaista tohinaa vanhassa hirsitalossa eläinten ja lasten ihanassa ( ja tietysti työläässäkin) sekamelskassa:)
Haluaisin tietää, mitä hyviä ja mitä huonoja vaikutuksia olet huomannut kun olet kuitenkin ollut jo jonkin aikaa ilmeisesti kasvisruokavaliolla.. kiinnostaisi tietää onko siitä mahdollisesti jotain hyötyä tai haittaa esim. omaan oloon..
Vielä sekasyöjä kyseli kasvissyönnin vaikutuksista. Minun on oikeastaan aika vaikea vastata tuohon, koska en juurikaan koe että voisin mietnkään erilailla muutettuani ruokavalioni kasviksiin (sis. maitotuotteet ja kananmunat) n. 8 vuotta sitten. Ainut näkyvä ja selkeä muutos minun kohdallani oli, että laihduin kasvissyöntiin sirryttyäni n. yhden vaatekoon, ja se on ollut pysyvää. Yleisesti voin vain todeta, että olen harvoin kipeänä, jaksan hyvin, nukun hyvin ja en edes tiedä miltä närästäminen tuntuu. Itse olen ollut yllättynyt siitä miten vähän lihan makua kaipaa. Vaikka lihasta pidänkin, en vain syö sitä. Tässä kohtaa ratkaiseva apu ovat soijatuotteet.