Olgan kotona

Ikuisuusprojekti

Jaa

”Mä en enää oikein tykkää tästä meidän salista”, tokaisi Tuukka muutama päivä takaperin. Siitä keskustelu levisi salin huonekaluihin, jotka kaikki ovat enemmän tai vähemmän eriparia ja eri aikakaudelta. Suurin osa huonekaluista on vain ajautunut meille, eli sitä viimeisen päälle harkittua sisustusta, sanoisin. Siinä vaiheessa kun minä aloin visioida mitä kaikkea haluaisin muuttaa, Tuukka nosti esille ikuisuusprojektimme nimeltään boordinauhat.

Nuo himskatin paperisuikaleet on jäänyt laittamatta salin katonrajaan tapetoimisen jälkeen. Ei kai niitä muuten olisi kaivannut, mutta kun ne oli jo tapettien hankinnan yhteydessä ostettu niin koko ajan on vahvasti uskottu että kyllähän ne pian laitetaan. Mutta ei ihan pian. Tapetit laitettiin 1. vuonna täällä, niin nämä boordinauharullat jäivät muutamaksi vuodeksi odottamaan vuoroaan komeroon. Nyt täällä on asuttu pian 10 vuotta ja edelleen tapettien epämääräiseksi jätetyt yläleikkaukset irvistelivät katonrajassa. Muistan kuinka tapetoimisvaiheessa aina pienen vinoon leikkauksen repeämän tms. Paikka oli ylhäällä ”koska tähän tulee sit se boordinauha”.

Nyt me sitten päätettiin yhdessä tuumin tarttua tähän ikuisuusprojektiin. Tuukka on kuulemma joskus kuulemma sanonut äidilleen, että hän on ehkä onnellisimmillaan kun hän saa  olla kotona ja tehdä Olgan kanssa remonttia. Allekirjoitan tämän, meidän remonttikemiat sopivat erittäin hyvin yhteen. Heti kun kaivoin boordinauhat liisterit ja muut esille, alkoi loputon pelleily ja vitsailu joka kesti viimeiseen liisteripensselivetoon saakka.

Boordinauha oli leveää, itse leikattavaa mallia ja leikkasin ensin ne (saksilla, tunnustan…) suikaleiksi. Sitten liisteröinti ja kauhea spekulaatio siitä miten ihmeessä minä nyt tällaista ihmeen raitaboordia olen mennyt ostamaan. Muistan kyllä että epäröin niitä jo ostaessani, mutta en yksinkertaisesti löytänyt parempaakaan. Liisteröintivaiheessa tapetointia hyvin paljon vähemmän harrastanut Tuukka oli todella huolissaan kun minä liisteriä myös nauhojen päälle. Ei kuulemma kuivu koskaan, jää liian tummaksi.

Kun oli valmista, keksin yhtäkkiä miksi boordinauha antaa jotenkin hassun vaikutelman. Ihan kun meillä olisi todella paljon vedetty sähköjä tonne, huomautin ja nauratti pitkään. ”No odotetaan huomiseen ja jos ne on ihan sähköpiuhojen näköiset kuivuttuaankin, niin ostetaan uudet paremmat ja laitetaan siihen päälle. Siihen saattaa kyllä vierähtää muutama vuosi aikaa.

Lopuksi vielä epäilijän potretti sekä ei kuivu ja kuivuu -kuvat.

 

 

Jaa

Kommentit (6)

Mä tykkään tosi kovasti teidän salista! Ja se on just hyvä, kun ei oo liian viimesen päälle harkittua...jotain uutta, jotain vanhaa ja eri värejä....siitä se kotoinen tunnelma on tehty. Nauha näyttää ehkä vähän johdoilta, mutta hyvällä tavalla! Tuonne katonrajaan kuuluvalta.. :)
Ette varmaan ole ainoita, joilla noita ikuisuusprojekteja on. Me on asuttu omassa nyt 10 vuotta ja vasta nyt alkaa laajennusremppa valmistua. Tosin pientä listan laittoa ym muuta jää odottamaan. Sen jälkeen voi alkaa uusia wc:tä, ruokailuhuonetta jne. Tekemistä siis riittää. Mut kai tää on elämän tapa eikä sovi kaikille. Ihana lisäksi suunnitella uutta, miten muuttaisi kotiaan. Teillä on kyllä kaunis paikka ja koti.
Öh, no, pakko myöntää että boordi näyttää sähköjohdoilta. Ei muuta kun uutta boordia kymmenen vuoden päästä! :-) Mutta että jotkut naureskelee ja vitsailee remontoidessaan...?!? Lucky you! Mä ja mieheni myöskin tykätään rempata yhdessä, mutta meillä se on aina jonkinlainen parisuhteen paineiden purkautumisleiri, jossa kiroillaan ja huudetaan aivan silmittömästi. Jälkeenpäin sitten naureskellaan ja muistellaan parhaita herjoja. Muuten me ei juuri tapellakaan, joten säännöllistä remontointia tarvitaan, jotta saadaan patoumia poistettua :-)
Kerrankin oon sanaton ja pidän mölyt mahassani.... Iloista ja Mukavaa Juhannusta teille kaikille.
Viehättävä huone ja kaunis tapetti, mutta minusta tuo boordi ei oikein sovi. Ei väriltään eikä muutenkaan, tilalle jotakin keltaiseen vivahtavaa kuten tapetissa ja samaa hempeyttä. Boordin kuululisi olla kuin piste i:n päällä, se viimeistelee tapetin. Mutta teidän koti ja teidän maku.
Minusta taas boordi sopii oikein hyvin. Totta on se, että näyttää ehkä vähän sähköjohdoilta, mutta hauskalla tavalla. Muuten boordissa toistuu tapetin värisävyt, ja yksityiskohtaisen kukkatapetin ohelle sopii suoralinjainen raitaboordi.