Olgan kotona

Itkuviikko

Jaa

Kuvan pötikkä on 1v. Hilma. Tuostakin on jo 6 vuotta. Itku.

Olen ollut viime aikoina melkoinen itkeskelijä. Ei tarvitse huolestua, näitä tällaisia hetkiä tulee ainakin minulle muutaman kerran vuodessa. Jotenkin siellä pohjalla on kuitenkin joku turvallinen ja hyvä olo, olen itkenyt siis oman elämäni tämän hetken iloja ja suruja, eikä muuten kovin suuriakaan ole tarvinnut niiden olla.

Olen itkenyt tällä viikolla mm. kuunnellessani Lauri Tähkän Sinä olet minun –kappaletta, sitä että pikkusiskoni saa kohta esikoisensa, sitä että hevonen (Woody) puri toista (Elhoa) pahasti ja Elhoon sattui. Olen myös itkenyt väsymystä, sitä että Tuukka sanoi minua tyhmäksi. Itkut ansaitsivat myös se, että Toppe haluaa pitää minua kädestä kiinni autossa koko matkan, entisen sijaistyttömme ”Kirpun” hyvästeleminen tänään taas kahdeksi viikoksi ja sitä, että minulla ei ole enää äitiä. Äitienpäivä ei sitten yhtään helpottanut tätä tunteilua, päinvastoin.

Olen muistellut muutama vuosi sitten kuollutta äitiäni ja vaikka hän ei koskaan kunnolla ehtinyt olla isoäiti minun lapsilleni, häneltä jäi perintönä paljon hyviä elämänohjeita ja ajatuksia. Koen että isältäni opin nopeuden, kaikessa, niin tekemisissä kuin asioiden omassa päässään käsittelemisessä. Opin myös sen, että aikuinen voi olla leikkisä ja kepeä ja silti uskottava. Äidiltä opin ennen kaikkea vastuunkantoa, itsekuria sekä rohkeutta olla omaa mieltä.

Äitini suosi sanontoja ja sutkautuksia, mutta niissä oli aina joku juju. Tässä alla kolme mielestäni parasta äidin sanontaa, joissa molemmissa näkyi sekä äidin viisaus, että huumorintaju.

  1. Jos on aina kaunis, ei ole koskaan kaunis. Eli jos on viimeisen päälle laittautunut ja meikattu joka ikinen päivä, homma kärsii inflaation muiden silmissä. Tätä on hyvä hokea pikaisella kauppareissulla verkkareissa ja naama pihatöiden punoittamana.

 

  1. P**kalla ei ole hampaita. Meillä oli lapsuudenkodissa myöskin eläimiä, ja tästä Äiti muistutti aina kun siivosimme kissan jätöksiä jostain sängyn alta. Ihan loistava konkreettinen oivallus, jota tulee itsekseen mietittyä lantahommissa yllättävänkin usein.

 

  1. Köyhän kannattaa ostaa kallista. Eli jos rahaa ei ole paljon, kannattaa ostaa harvoin, mutta kestävää laatua.

Hyvää äitienpäivää Äiti, kovasti on ikävä. ( Ja arvatkaa itkenkö taas? )

Jaa

Kommentit (6)

kuuleppa olga oletko levännyt tarpeeksi ei jaksa jos ei välillä lepää/nukkua tarpeeksi. ei ne työt siitä mihinkään katoa vaikka välillä vähän ottaa ns. lunkimmin. kokemuksesta oppinut.
Olga-hyvä kuinka kauniin kirjoituksen olitkaan laatinut äidistäsi.Täytyi lukea moneen kertaan ja miettiä.Viisaita ajatuksia - tunteella ! Kiitos niistä. Ja nämä kaksi kuvaa,jotka postauksessasi oli olivat aivan iki-ihania. Kuvat ja ihanat muistot,ohjeet,opasteet,neuvot jne ne ne kantavat meitä eteenpäin elämän varsitiellä ! Eikö vain ?
Olga-hyvä kuinka kauniin kirjoituksen olitkaan laatinut äidistäsi.Täytyi lukea moneen kertaan ja miettiä.Viisaita ajatuksia - tunteella ! Kiitos niistä. Ja nämä kaksi kuvaa,jotka postauksessasi oli olivat aivan iki-ihania. Kuvat ja ihanat muistot,ohjeet,opasteet,neuvot jne ne ne kantavat meitä eteenpäin elämän varsitiellä ! Eikö vain ?
Voi hyvä lapsi! Olet tainnut ajaa itsesi loppuun ja nyt vain itkettää. Rupeappas karsimaan tekemisiäsi ja antamaan aikaa itsellesi toipua niin henkisesti kuin fyysisesti. Et ole enää niin nuori, että jaksaisit samalla lailla kuin parikymppisenä!
Ei tämä Olgan juttu mitään loppuunpalamista ole. Olen itsekkin samanlainen ja äiti vaan niin tunteella ja täydestä sydämestä. Minä itken kanssa ja saatan silti iloita. Esim. Kevätjuhlassa pyöräytän salaa pari tippaa aina. Kun lapset kasvaa, se on iloista, mutta samalla perin haikeaa. Omat vanhemmat ikääntyy, holhoamisvuorot vaihtuu. Se on vaan niin kaunista ja herkkää...itkettää. Joku voi olla toisenlainen, mutta tämä on meidän luonteemme ominaisuus ja näillä on mentävä. Tänään taas saatan itkeä salaa siskontytön rippijuhlassa. Katson miten vuodet on kasvattaneet hänestä naisenalun ja miten elämä on kulkenut äkkiä. Olga, rutistus sinulle <3
Hei suloinen Olga! Ymmärrän sinua! Minäkin itken ajoittain. Elämä on. Elämä tuntuu. Ei itkun tarvitse aina olla väsymyksestä johtuvaa. Tuntuu loukkaavalta kun se mitätöidään toteamuksella...olet väsyttänyt itsesi..teet liikaa...höpsis. Antaa elämän tuntua. Varsinkin lasten kanssa tunteet elävät ja liikkuvat. Hyvä niin! Otetaan kaikki vastaan vaan. Olet Olga ihana!