Olgan kotona

Juhlahumua ja höyheniä

Jaa

Ei kai tätä suomalaisena ääneen saisi sanoa, mutta mulla on tosi kiva viikonloppu edessä! Tänään illalla on ystäväni Mepan synttärit ja huomenna Jussi-gaala, molemmat Helsingissä. Supertaitava Riia Lampinen on tehnyt mulle todella ihanan puvun, ja Toinen ihana Satu Arvo meikkaa ja laittaa hiukset minulle huomenna. Yksinkertaisesti tosi etuoikeutettu olo. Lähden jo siis tänään Helsinkiin, lapset jäävät Tuukan kanssa tänne (Tuukalle tsemppiä iltatalliin! ja huomenna Tuukka tulee perässä ja vie samalla lapset mun isälle yökylään. Sunnuntaina tullaan sitten hirveällä vauhdilla takaisin, sillä virpomista ei sovi jättää väliin, ei kummassakaan paikassa. Helgan pitää nimittäin päästä virpomaan myös Lahdessa koulukavereiden kanssa. Että siinä sitten gaalaviikonlopulle vastapainoa, kun kuskaillaan pikkunoitia Päijät-Häme – Kymenlaakso akselilla.

Oli aika kivaa kerrankin hakea pajunoksia metsästä tänä aamuna kun hanki kantoi. Mielikuvat edellisistä vuosista ovat olleet jotain rämpimisen tapaista, lunta kengässä jne. Yllätyin, kun pajujen pajunkissat eivät olleet juurikaan vielä avautuneet. Muutaman löysin, loput auetkoon maljakossa. Tämä päivä on näperrelty Torstin ja Hilman kanssa virpomavitsoja, tämän vuoden teema oli askartelukaupasta ostettu piippurassi, tyllinauha ja höyhenet (ostin nämä kun ajattelin että näitä olisi lasten helppo itse laittaa. Ja mitä enemmän, sen parempi lopputulos, meinasivat ainakin lapset.

Riia toi aamulla puvun viimeiseen sovitukseen ja kohta pakkaan kamani ja lähden kahdeksi päiväksi "isolle kirkolle" törmäilemään kadulla ihmisiin. Tai siltä se Helsingissä kävely ainakin keskiviikkona tuntui kun kävin siellä pienen tauon jälkeen, ettei tiedä mihin jalkansa pistäisi kun olo on sellainen, että olisin jatkuvasti kävelemässä jonkun päälle. Kävin tuolloin ostamassa Jussi-gaalapukuuni kengät, löytyi niin täydellisesti puvun väriset, että ostin ne nopeasti, vain hätäisesti sovittamalla. Nythän ne sitten tuntuvat ihan järkyttävän tiukoilta, joten olen sen vuoksi näperrellyt tässä muutakin kun virpomavitsoja. Saas nähdä kuinka paljon tämä vanha keino auttaa: Kastele ja venytä.

P.S. Toivottakaa tsemppiä etten kompastu mun hienoon laahukseen!

Jaa

Kommentit (8)

Kivaa juhlahumua!Nauti!!
Kevät on siis saapunut Marttilan tiluksille,pelloille ja pirtinpöydälle. Makeen mahtava kuva Toppe Toropaisesta.Tuli niin silmieni verkkokalvoille kuva nuorimmaisesta pojastamme 80-luvun puolivälistä,jolloin hän oli 2-3 vuotias: hän nimittäin oli aina pöydällä,siis lähes aina. Tosi söpöt virpomisvitsat olette lasten kanssa askarrelleet:) Oikein kivat Jussit Sinulle Olga,kuin myös Tuukalle! Juhlikaa ja nauttikaa ! Rauhaisaa hiljaista viikkoa Teille kaikille täältä pohjolan perukoilta !
Miksi muuten lapsesi pukeutuvat pikkunoidiksi virpoessaan? Virpominen on vanha ortodoksinen perinne jolla toivotetaan siunausta tulevalle vuodelle. Trullit ja noidat taas läntinen perinne. Minusta jotenkin vähän erikoinen kuvio yhdistää noidaksi pukeutuminen ortodoksien virpomisperinteeseen. Ortodoksikirkossa virpomavitsat jopa siunataan etukäteen.
Merkillistä syyllistää Olga ja lapset viattomasta noitailusta! Annetaan lasten humputtaa pikku noitina, tuoda iloa ja toivottaa onnea "tulevalle vuodelle"! Voi että tätä mielensäpahoittajien valtakuntaa...
Vähän sama kuin kristitty väittäisi joulun olevan vanha kristillinen perinne.... Meillä pohjoissuomessa on aina ollut pääsiäisnoitia virpomassa, tiput,puput yms. Tulivat vasta myöhemmin. Itselleni se on ainakin lapsuudenperinne sellaisenaan, josta ei kukaan ole aiemmin keksinyt pahastua.
Voi ihana Riia. Paras opettaja mitä toivoa saattoi kun kävin Heinolassa ompelijakoulua. <3 Uskon ja tiedän että pukusi on aivan upea! Täytyypä bongata telkkarista. :) Mukavia juhlia!
Voi Olga ja Tukka miten upea pari te olette. Sattumalta aloin katso MTV3:sta netin kautta Jussigaalaan menevien henkilöiden haastatteluja ja ketkäs sieltä ensimmäisenä putkahtivatkin haastattelijan kynsiin - Marttilan isäntäväki Olga ja Tuukka Temonen. Mikä tuuri minulla kävikään - vauderi vautsi :) Ja mikä uskomattoman upea klänninki Sinulla Olga oli päällä. Ajatelinkin,että pyydän Sinua valokuvaamaan luomuksesi, mutta nytpä näinkin sen.
Jussi-gaalassa Tuukka puhui hienosti palkintoa jakaessaan. Vilahti siellä silloin Olgakin. Iltapäivälehdissäkin esiteltiin hieno pukusi. Miehän tietenkin äänestin sinua gaalan tyylikuningattareksi.