Olgan kotona

Kanalan presidentti

Jaa

Eilen aamutallille mennessäni kuulin outoa ääntä. Hetken ajattelin että joku lapsista on herännyt ja tullut ovelle huutelemaan, mutta sitten tajusin että sehän on Haaviston Pekka joka kiekuu.


Siskoni Juulia soitti toissapäivänä ja kertoi että isämme Imppa-Ukki on matkalle heille teurastamaan ylimääräistä kukkoa, joka ei tule nuorempien kukkojen kanssa toimeen, vaan kiusaa niitä. Hänelle oli tullut viime tipassa mieleen että meidän kanoilla ei ole vieläkään kukkoa. Emme ole kukkoa mitenkään aktiivisesti etsineet, sillä niitä aina välillä on jollakin ylimääräisiä, ja olin odottanut jotain tämäntyyppistä sattumaa. Kukko oli kuulemma ehkä 5-vuotias, komea ja nimeltään Pekka Haavisto. Niinpä Imppa-Ukki jätti kirveen liiteriin, pakkasi kukon laatikkoon ja toi sen meille.

 

Pekka oli saapunut Juulialle 

jostain luomutilalta. Kotieläinten nimeäminen politiikan nimihahmojen tai muiden julkkisten mukaan on varsin yleistä siis muuallakin. Muistan lapsuudenkotini possut Kalevi Sorsan ja Ulpu Iivarin, sekä myöskin jo edesmenneen, esikuvansa kanssa hämmästyttävän yhdennäköisen pukkimme Jupe Tuomolan. Komeasti kiekuva Pekka Haavisto jatkaa kunniakkaasti tätä linjaa. Hän harmaantuu ainakin yhtä charmantisti kuin esikuvansa. Jos Kukko-Pekka kiusasi muita Juulian kukkoja, täytyy sanoa että oikea Pekka Haavisto on varmasti kanssaihmisilleen kiltimpi. Antonio vaikuttaa aidosti iloiselta tyypiltä ja tanssiikin niin komeasti.

 

Kanat olivat kuin sulaa vahaa uuden tulokaan saapuessa kanalaan pitämään miehekkäästi järjestystä yllä. Pekkakin näytti jos ensimmäisenä iltana kotiutuneen kanalaan paremmin kun hyvin. Siellä tämä kanalan uusi presidentti komeili orrella, kanojen kukertaessa tyytyväisenä ympärillä.

Jaa

Kommentit (4)

ihana kukko! Kyllä kanalaan kukko kuuluu... onneksi teillä on tilaa pelastaa kohtalon kokevia eläimiä saamaan uuden alun loppu elämälle. Arvostan kovasti työtänne lasten ja eläinten kanssa. Jaksatte antaa toisille niin paljon... kunpa teidän kaltaisia ihmisiä olisi enemmän. Kiitos kaunis!
Ooh! Olen unelmoinut kanalasta noin 25 vuotta. Ja siellä pitää kyllä olla kukkokin. - Nyt fundeeraan, että hankin mökille noin 5 kanaa (ja ehkä kukonkin). Tulen olemaan siellä ensi vuonna keväästä syksyyn lähes kokoaikaisesti. Uskoisin, että tyttäreni ja hänen miehensä rakentavat minulle kanalan. Olen jo etisinyt netistä minkälaisen sen pitää olla....
Ihanaa! Ja hieno nimi :) Montako kanaa teillä on? Meillä on neljä tyttöä eikä ukkoa siellä lainkaan. Kaikki sujuu hienosti. Olisi kiva kuulla jatkossa, miten kukko muuttaa kanalanne elämää...?! Ihana elämä lapsillanne luonnon ja eläinten keskellä.Kiva, että jaksat ja ehdit jakaa hieman arkeasi meidän lukijoiden kanssa tässä blogissa.
Tyyppihän on komea ilmestys! Ja sinun blogi aivan ihana!