Olgan kotona

Käpyjä ja kuumaliimaa

Jaa

 

Kävimme lasten kanssa eilen metsäretkellä, koska Hilma halusi ”piirtää metsää mallista”. Piirustusvälineet laukkuun ja eväät koriin ja kohti inspiroivia piirustusmaastoja. Hilma piirsi, kuten oli aikonutkin ja me muut keräsimme lämpimiksemme käpyjä.

Ystäväni Leena tästä meidän omalta kylältä, tekee ihan mahtavia kransseja. Hän teki joskus kävyistä ja kepeistä kuumaliimalla kranssin. Koska olemme nyt Hilman askarteluinnostuksen myötä kuumaliimapyssyn omistajia, päätin kokeilla samaa. Hilma innostui tästäkin askartelusta kovasti ja kranssin lisäksi meille ilmestyi myös Hilman tekemä käpyukko, Terho Tammenterho. Terho on minusta kuin jostain sci-fileffasta, mutta silti superhieno!

Kranssin teko paljastaa että minulla on jo varovainen joulufiilis. Tilasin lapsille jo joulukalenterit netistä, huomaan kokoajan katsovani säätiedotuksia että josko tulisi lunta. Autossa on talvirenkaat ja hevosilla hokkikengät nastoja vaille valmiina. Tämä joulun odottamisen odotus on kovan luokan jouluihmiselle kuulkaas tärkeää aikaa!

 

Jaa

Kommentit (12)

Voi Olga, olen mieheni mielestä vähän ihmeellinen tyyppi, nimittäin päätin eilen että yksi kynttelikkö ilmestyy ikkunalle,yläkertaan, se on niin mahtava kun tietää että joulu tulee. Ja sitten joulun jälkeen kaivankin jo siemenpusseja esille, kevät istutukset mielessä.Nyt pyydän mieheni lukemaan sinun blogin, miekö muka ihmeellinen......
"Joulun odottamisen odotus." Ihana ilmaisu! Täälläkin alkaa tulla jo se fiilis, että voiko jo alkaa odottamaan. Kynttelikköjä ja kynttilöitä esiin! Omien leipomusten suunnittelua ja kun tänä vuonna apunani häärii oma 2v tytär, niin tekisi jo kovasti mieli aloittaa leipomukset. Oikein mukavia syyspäiviä sinne teille. On tätä blogiasi vaan niin kiva lukea! <3
Olen myös sitä mieltä että nyt on jo sopiva aika ruveta valmistautumaan joulu valmisteluihin ja fiilistelyyn! :) Joka vuosi käymme saman keskustelun saako jouluvalot/kyntteliköt/ulkovalot laittaa 1.11. koska minusta ne on talvivalot ja silloin niitä saa pitää marraskuusta vähintään helmikuun loppuun! Joten niin tänäkin vuonna parin vkon päästä on aika laittaa kyntteliköt!! IHANAA!!! :)
Hyvä Inkku, Minna ja Pikkumyy! Joulussa tosiaan on parasta se odottaminen joten ihan rohkeasti sitten vain aloitamme ajoissa... Minulle ainakin joulu tavallaan päättyy Aattoon, siksi haluan fiilistellä rauhassa etukäteen.
Saanko udella mistä tilasit joulukalenterit lapsillesi? Tilasin viime jouluna ihanat kalenterit netistä, mutta se firma on lopettanut toimintansa.
Moi! Tilasin nettikaupasta nimeltä Eurotoys! :)
Haluan positiivisessa mielessä ehdottaa, että käpyjen sitominen toisiinsa jollakin ekologisella materiaalilla hellisi luontoäidin lisäksi myös aivoja ja kehittäisi sorminäppäryyttä. Ohut lanka tarttuu helposti käpysuomujen väliin. *< :)
Kyllä! Pitääkin kokeilla villalangalla! Teen joulun havukranssien "pohjat" sanomalehdestä ja villalangasta tai maalarinteipistä, jolloin ne voi joulun jälkeen polttaa. Yhtälailla voisi näihin pohjiin sitoa käpyjäkin.... :)
Hei, kiitos tuosta ihan huipusta sanomalehti-ideasta! :) Olen itse aina vääntänyt pajusta mutta se on aika töisevää.
Olen myös käytänyt sanomalehteä ja maalarinteippiä kranssipohjaksi. Muutamia vuosia sitten silloin n. 10 vuotias poikani tokaisi, että nyt hän tietää mitä tarkoittaa, että tyhjästäkin voi nyhjäistä :)
Kuinkahan käpyjen käy, kun kuivaessaan avautuvat?
Oh, mieleeni ei juolahtanut, että aukeamattomiakin käpyjä voisi käyttää... kun kuvassa suurin osa kävyistä näyttää olevan auenneita. Olen itse laiska (?). Havukoristeeni, jos sellaista käytän, on luonnon muovaama käpyinen oksa. Niitä ei tietenkään jokainen saa, koska toisten puista ei saa oksia taittaa.