Olgan kotona

Kylässä Olgan Kotona

Jaa

Teen yhteistyötä mm. Black Horse-rehuja valmistavan Biofarmin kanssa ja ideoin heidän kanssaan kilpailun, minkä palkintona oli "päivä Olgan kotona". Viime lauantaina meille matkusti 5 voittajaa ystävineen kylään koko päiväksi. Hassu tilanne, 10 ventovierasta pihassa, kaikki tietävät minusta jotain, mutta minä en heistä oikein mitään. Istuttiin tupaan, juotiin pullakahvit, sen jälkeen esittelin taloa ja sitten turhia kursailematta, lähdettiin tilan esittelykierroksen kautta hommiin.

Taas tuli todistettua että yhdessä tekeminen, se perinteinen talikkoon tarttuminen, on todella hyvä tapa tutustua ja viettää aikaa luontevasti yhdessä. Siivosimme Rositan ja lampaiden sekä alpakka Kasimirin pihaton, kuivitimme niiden pedit ja korjasimme aitoja. Lisäksi viimeistelimme ja maalasimme uuden, minulta kesken jääneen portin.

Vieraat kiinnittivät huomiota minun tapaani uusiokäyttää hevosenkenkiä milloin missäkin tilan portinpielessä lukkoina, liittiminä ja vaikka minkälaisena apuvälineenä. Hevosenkenkä on kieltämättä houkuttava esine, vahva pala rautaa, joka oikein huutaa hyötykäyttämään itsensä johonkin. Lupaan kuvata noita minun hevosenkenkävirityksiä tänne joku päivä.

Kävimme kasvimaalla hakemassa palsternakkaa, salaattia ja kurkkuja. Osa aloitti ruoan laiton sisällä ja osa korjasi ja siivosi ja kunnosti vielä sisäkanalaa, koska ajatukseni oli siirtää porukalla kanat pakkasen tieltä ulkoa sisätiloihin. Palasimme talolle ja laitoimme yhdessä ruoaksi hampurilaisia. Leivoimme sämpylöitä ja teimme pihvit myskikurpitsasta sekä soijasta ja lisukkeeksi ”ranskalaisia” palsternakasta. Oikeastaan aika sama menu kun Olgan Kotona ohjelman 1. (Ilkka Villin) jaksossa oli.

Ruokailun jälkeen kävimme vielä siirtämässä kanat ja kukon (joka oli muuten todella vaikea saada kiinni) sisälle. Vieraat kantoivat kanoja hämmästyttävän reippaasti. 

Moni vieras kysyi, eikö minua hirvittänyt päästää niin monta vierasta ihmistä kotiini? Ei oikeastaan hirvittänyt. Olihan se aluksi vähän erikoista, mutta pian myös luontevaa ja todella mukavaa. Meillä käy muutenkin paljon vieraita, ja lisäksi myös toimittajia ym ei niin tuttua porukkaa, joten sellaiseenkin tottuu. Sanoinkin heille, että päivä tuntui ihan vapaapäivältä, sai olla kotona mukavien ihmisten seurassa eikä ollut kiire mihinkään. Tuukka ja lapset olivat mukana osan päivästä (Tuukka otti kuvat) ja lähtivät illalla kummipoikamme Santerin synttäreille Tampereelle. Vein illalla junalla tulleet vieraat asemalle ja ajelin tyhjään kotiin tiskaamaan. Matkalla mietin, että on minulla ihmeellinen elämä. 

Kiitos vielä kaikille vieraille, oli hauska ja ikimuistoinen päivä!

Jaa

Kommentit (14)

Voi että miten olisin halunnut olla mukana! Toivottavasti järjestät vaikka keväällä uuden kilpailun, laitumien rakennusta tai muuta korjailtavaa hommaa talven jäljiltä? Ja pullaa, nam! :)
Mukavalta kuulosti päivä,olisin itsekin toivonut olevani mukana,tällä kertaa ei arpaonni suosinut.
Oi jospa oisin saanut olla muuukaanaa...oikein mukavalta päivältä näytti. :)
Samaa laulua mukanaolosta tässä hyräilin kuvia katsellessa. Oli varmasti mukava päivä kaikille ja uutta kilpailua toivon minäkin.
Innolla odotan kuviasi hevosenkenkien uusiokäytöstä, niitä kun meiltäkin löytyy yllinkyllin :)
Hei taas ! No, jopas oli taas Tuukka Tee ottanut makeita kuvia Teidän syksyisestä Marttilasta... Ihania kertakaikkiaan. Teillä oli varmaan iki-ihana päivä voittajien kanssa - blogitekstin ja kuvien perusteella. Sinä Olga olet varmaan sellainen naishenkilö, että vedät ihmisiä puoleesi kuin kärpäspaperi ! Sorry, ei millään pahalla - hyvässä mielessä. Tällainen piirre Sinusta kieltämättä tulee esiin ja mieleen,kun lukee blogiasi, katselee valokuvianne ja aistii Teidän perhe-elämän tunnelmaa. Syksy näkyy tulevan Teidänkin kartanoon ja kartanolle. Mutta so what: SYKSY ON IHANA VUODEAIKA !
ihania kuvia ja eläimiä varmasti mukava päivä kaikille ketä arpa onni suosi.. aurinkoista syksyä olgalle ja perheelle.
Laitapa samanlainen kilpailu tännekin!
Lisään vielä, että, jotta sinulle ei tulisi niin paljon paineita niin tarjoilut voisivat olla nyyttäriperiaatteella. Jokainen toisi jotain bravuuriaan. Sitten meille voittajille olisi joku työurakka tehtävänä.
Oli aivan huikean mahtava päivä! :) KIITOS!!! - Anniina ja Tero
Olisiko mahdollista jossain postauksessa nähdä kuvia kanalasta ja tietty myös niistä kanalan asukeista. Montako kanaa teillä on ja pidättekö kanat nyt siis kevääseen asti sisällä? Meillä on 13 kanaa, 3 kukkoa ja muutama tipu ja kohta edessä kanalan laitto talvikuntoon. Saavat olla ulkona vielä pikkupakkasiin/lumen tuloon asti. Siinä sitten odotellaan pitkä ja kylmä talvi, kunnes kanat voi taas keväällä laskea ulos. Miten teillä onnistuu kanalan siivous talvella, vai käytättekö esim. kestopehkua? Meillä kanat joko pyörivät jaloissa ja juuri siinä, mistä likaiset purut haluaisi lapioida pois tai sitten saavat kauhean hepulin, alkavat kaakattaa ja pitämään muutenkin kauheeta meteliä ja vielä jos kaikki kukot kiekuvat samaan aikaan. :D Kyllä vaan kaikki (maatalous)hommat on kesällä niin paljon helpompia!
Kuulostaa kivalta päivältä :) Tulisipa meille blogin aktiivisille lukijoillekin tälläinen kilpailu. Ruokaohjelmiasi seuranneena ehdottaisin, että alkaisitte Tuukan kanssa järjestää kasvisruokakursseja. Ihan varmasti löytyisi innokkaita osallistujia. Teillä olisi silläkin saralla paljon annettavaa.
Voi ei se tapaaminen oli jo... voi osallistuin itsekin "arvontaan" päästä teille. No se meni ohi :/
Ei aina äidin tarvitse olla iloinen, mutta asia tarvitsee selittää miksi äiti ei nyt ole iloinen ja jaksa. Lapset ja muutkin saavat väärän kuvan jos aina vain on iloista ja auvoista. Eihä se niin mene.