Olgan kotona

Linnaprojekti

Jaa


Minusta ei ole kuulunut täällä blogissa vähään aikaan. En ole ehtinyt kirjoittaa, koska tulin luvanneeksi tytöille tehdä heille jouluksi piparkakkulinnan. Olen siis ohittanut kaikki muut jouluvalmistelut ja käyttänyt pari kokonaista päivää toteuttaakseni kaikkien jouluvalmisteluiden tärkeintä kärkeä, eli vääntänyt tuota linnaa kasaan. Voin nyt paljastaa, että pyöreiden linnantornien tekeminen piparkakusta on hyvinkin hankalaa.
Aluksi ajattelin pyöräyttää taikinaa pullon päälle ja laittaa tekeleen sellaisenaan uuniin. Ei toiminut; taikina tietenkin valui pullon päältä köntiksi pellille. Sitten paistoin tornin levynä ja pyöräytin levyn heti paistamisen jälkeen pullon päälle rullalle. Sain tähän luotettavalta taholta vinkin: kun paistoksen jättää vähän raa´aksi, se taipuu paremmin ja lopputulos on hyvä. No taipuihan se, ja myös alas päin, koko torni romahti koska taikina jäi liian pehmeäksi.
Kaiken tämän epäonnen jälkeen sain aikaiseksi yhden pyöreän tornin ja kasan muita linnanrakennuspalikoita joista kyhäsin äsken valmiiksi kuvassa olevan liikuttavan tekeleen. Lopputuloksesta näkee että minä teen piparkakkulinnoja samaan tapaan kuin kaikki muutkin asiat, kovalla innolla ja fiilispohjalla, mutta ilman selkeää suunnitelmaa...
Tytöt olivat kyllä lopputuloksesta vakuuttuneita, ja kelpaa tämä piparkakkulinna koristeeksi salin nurkkana minullekin, kunhan ei ole liian valoisaa ja sitä tajuaa katsoa tarpeeksi kaukaa.
 

Jaa

Kommentit (11)

aivan mahtavan näköinen linna =))
Ihana linna, viä vähä karkkia niin vola :)
Todella hieno!! Turhan vaatimaton olet. =) Ihanaa Joulunaikaa koko perheelle!!
Todella hieno linna. Meidän suunnitelmissa oli tehdä ihan vaan talo, mutta sekin taisi jäädä vielä odottamaan ensi vuotta. Tyydyin tekemään ihan vaan pipareita lasten kanssa. Hyvin nekin näyttivät maistuvan.Pitänee tehdä uusi satsi jouluksi. Mitenköhän olisi talo huventunut? OIKEIN HAUSKAA JOULUA TEILLE KAIKILLE, MYÖS ELÄIMILLE!!!
Kyllä tuota linnaa kelpaa katsella, olet taitava. Hauskaa Joulua koko teidän poppoolle.
Ihailtavaa kärsivällisyyttä ja komea linna! Kelpaa siinä linnanneitojen pyörähdellä prinsessamekoissaan ympärillä. Tunnelmallista ja rauhallista joulua ihan kaikille!
Linna on hieno,älä suotta vähättele itseäsi. Minä lupasin vääntää lasten kanssa perjantaina jonkinlaisen tönön,silä nuo linnat ja muumitalot ovat liian vaativia minulle.
Aivan upea linna, vau!!!! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Jatka samaan malliin Olga :))
Hieno linna :) Ihmettelen miten sinulla riittää aikaa ja puhti tehdä kaikkea "ylimääräistä perheen pyörittämisen ja eläintehoidon ohella? Nostan sinulle Olga hattua!! Hyvää joulua koko teidän perheelle :D
Olen suuri fanisi Olga! Olet kerrassaan ihana!:-)
Onpa upea!! aika taidokkaalta tuo näyttää mun mielest:)