Olgan kotona

Liskolöytö

Jaa

Lapset viihtyvät edelleen pihalamella lähestulkoon aamusta iltaan. Matala mutapohjainen lampi on aikalailla täynnä ruutanoita ja niitä on helppo pyydystää haavilla, kun vain hetken odottaa haavi vedessä ja sitten vetäisee veden pinnasta. Muutama päivä sitten haaviin tarttui vesilisko. Tämä pikkuinen lisko oli jo toinen liskolöytö lammesta, edellinen löytyi muutama vuosi sitten vahingossa, kun kannoin kasvimaalle sieltä kasteluvettä. Kiva huomata että lammen ruoppaus ei ole tuhonnut siellä asustavaa vesiliskokantaa. Lisko oli todella rauhallinen jopa tyttöjen kädessä ja joutui tietenkin tyttöjen “akvaarioon” muutamaksi päiväksi. Sen jälkeen sekin, kalojen tapaan, piti palauttaa takaisin lampeen. Lisko jätti jäähyväiset lapsille uiskentelemalla rantavedessä vielä muutaman kierroksen ennenkuin katosi syvemmälle. Ihan käsittämätöntä että tuollaisiakin otuksia lammesta löytyy.

Säikähdin muuten kesken nikkartointipuuhieni eilen illalla, kun joku tuntemattoman näköinen teinipoika ilmestyi yhtäkkiä eteeni ulkovaraston ovella. Pian äkkäsin tyypin olevan aviomieheni, joka oli lähdössä skeittaamaan. Virkistävää vaihtelua sille kiireiselle pukumiehelle tämä nuorimies, kauheen iloinen ja leikkisäkin hän oli mennessään. 

Jaa

Kommentit (9)

Niin Olga.... pojat ovat aina poikia...! Voin sanoa sen 37 vuoden kokemuksella. Hyviä kesäkuun alkupuolen päiviä. Muista välillä ottaa rennosti ja levähdellä.... sitten taas jaksaa painaa !
Blogisi on kyllä niin kivaa luettavaa, kiitos siitä :) Tuossa edellisessä postauksessa kehuttiin Helgaa, niin minun täytyy kyllä sanoa, että suosikkini on Hilma, terkkuja hänelle ja mukavaa kesää koko teidän perheelle :)
Mun ehdoton suosikki on myös Hilma! Voisin lukea pelkästään Hilmalle omistettua blogia :D! En tyttöä oikeasti tunne, mutta blogin välityksellä on tullut esille tyttö josta pitäisin varmasti aivan huimasti oikeasti. Hilmalle moi <3
Mä iloitsen siitä, että päästitte "lampilöydökset" takaisin vapauteen. Fiksua opettaa lapsille jo pienestä pitäen luonnon ja sen eläimien (ja otuksien ;) kunnioittamista! Ja Olga hei, ajattele miten kivaa vaihtelua: välillä sulla on pukumies ja yht'äkkiä skeittaava teinipoika. Vähänkö kadehdittavaa :)
Sulla on aivan ihana blogi! Kiitos siitä. :) Mutta kuka on tuo tyttö kuvassa, ei Helga. Ei näytä ihan Hilmaltakaan. :)
Onko aasilla karvanvaihto vaiheessa, vai miksi noin takkuturkki? Suloisesti poseeraa :)
Tuleekohan meistä kaikista teinejä, kun sulahdamme teini-iän rakkaimpien harrastusten pariin? Mietin sitä lähes joka kerta hevosenselkään kiivetessäni...
Suomessa luonnonvaraisena esiintyvää vesiliskoa ei saa ottaa terraarioon tai muuten kiinni. Rauhoitettu laji: saa katsoa mutta ei koskea! En itsekään tiennyt.
Ihanaa elämää