Olgan kotona

Lohtumukit

Jaa

Kirjoitan harvemmin tällaisista pienistä yksityiskohdista, mutta tällä on kuulkaas merkitystä. Olen löytänyt meille uudet kahvimukit. Olen etsinyt sopivia, riittävän isoja mukeja jo vaikka kuinka kauan ja mitä kauemmin etsii, sitä nirsommaksi sitä tulee. Kyllähän meillä mukeja siis on, mutta kun minä haluan että minulla on OMA, ihan erityinen kahvimuki, jonka käyttäminen on minun yksinoikeuteni. Ja sitten Tuukalle omansa, tietenkin. 

Näin nämä Dunoon -merkkiset posliinimukit Helsingissä, Kokkipuodin ikkunassa. Vähän kalliit olivat, mutta nyt on elämässä luksusta kyllikseen, kun voi juoda päivän tärkeimmän kahvin, eli aamukahvin ohutreunaisesta mukista minkä kyljessä on trumpetti ja saksofoni. Ja Tuukalla sähkökitara ja -basso. Isoa iloa materiasta. Ostin myös kolmannen mukin, sellaisen missä on peuran kuva, ystävälle jolla on nyt surua elämässä. Lohtumukiksi.

Dalmatialaisemme Dedo on ollut jo reilun viikon verran tukevasti valeraskaana. Minulla on tapana jättää etenkin tallikenkiä ylos portaalle, etten kanna hiekkaa ja heinää niin paljon sisään. Nyt tämä täplikäs tyyppi varastaa jatkuvasti näitä kenkiä ja käy jemmaamassa niitä muka-vauvojensa petiin tallin satulahuoneen sohvalle. Tai myöskin jonnekin ihan oikeasti piiloon, muutamaa kenkää en ole vieläkään löytänyt. Eli jos näkyy ylimääräistä kalossia siellä teillä päin niin se saattaa olla mun!

Toivoimme lasten kanssa avoimesti että Dedo olisi ollut ihan oikeasti pieniin päin, talossa kun ei ole ollut koiranpentuja vuosiin. Ei taida pentuja siltikään olla tulossa, mutta jotain tylsempää Dedon vatsasta tai tarkemmin sanottuna sen alta kyllä löytyi: kasvain. Soitin eläinlääkärille ja kuvailin sitä. Maanantaina mennään ottamaan näytepala, mutta ei kuulemma kuulostanut hyvältä. Juon Mukikahvia uudesta hienosta mukista ja toivon parasta. 

Jaa

Kommentit (9)

Toivotaan parasta!!!
Pidetään peukkuja ja jos pentuja kuitenkin putkahtaa, niin kai jo yhden uroksen saa varata :) Tosin olisi kyllä kiva tietää isänkin tiedot ;) Eli pistä alustava varaus jo kirjoihin ja kansiin...
Voi, koko sydämestä toivon parasta ihanalle hauvallenne..
Ihana kuva Dedosta ♡. Tylsää eläinlääkäriltä sanoa puhelimessa noin :( Varmasti kyseessä harmiton juttu.
Voi, ei saa toinen olla kovin pipi. Toivottavasti on joku hyvänlaatuinen möykky. Ja voi jos teillä on pula koiranpennuista, niin käykää ihmeessä katsomassa pentuja www.viipurinkoirat.fi tai fb:ssa Viipurin koirat. Meille on tullut kaksikin koiraa Viipurista ja yksi Espanjasta, olivat kyllä aikuisia ja Espanjan tulokas oli 8v. tullessaan, mutta siellä on myös paljon ihan pieniä pentuja, hylättyjä ja pahvilaatikoissa tarhojen viereen jätettyjä, ja onpa niitä löydetty joskus lumihankien altakin, kun joku kuullut pienen uikutuksen, (tai roskiksista). Ja näissä pennuissa on hauskinta se, että niistä ei ihan tarkkaan tiedä minkänäköisiä koiria niistä kasvaa. Mutta ovat todella erityisiä, ei mitään tavallisia kotikoiria, vaan vievät kyllä sydämmen mennessään pahemman kerran.
Kiitos hyvästä vinkistä:)
Lisää eri kokoisia ja näköisiä romanialaisia kodittomia koiruuksia löytyy www.pelastetaankoirat.com ja kulkurit.fi. Itselläni on heinäkuussa tasan kymmenen vuotta sitten Virosta haettu entinen kulkukoira. Vieläkin riittää koiramummolla vauhtia :)
Hei, voi olla hyvinkin harmiton nisäkasvain, erittäin yleisiä nartuilla. Meilläkin koiralla sellainen sille ei tehdä mitään jos ei ala erittämään tms. Tsemppiä kesän odotukseen ja ei ajatella aina pahinta.
Sininen Taika-muki on minulle juuri tuollainen muki, vain minulle ja silloin kun sen kahvihetken tulee olla nautinto, muki jo itsessään saa hymyilemään. Toinen muki, jota rakastan on keltainen Pikku Myy, Pikku Myy kujeiluineen ja keltainen kuin aurinko, eihän siitä voi kuin päivä parantua! :)