Olgan kotona

Naurattavat nelikymppiset

Jaa

Mikään ei voita siivouspäivänä leikkokukkia, tietää nelikymppinen!

Katsoin eilen Putousta, ja jäin miettimään Pilvi Hämäläisen sketsihahmon, Aina Inkeri Ankeisen juttuja ja niiden osuvuutta. Ne todella naurattavat, koska me kaikki tunnemme tai tiedämme jonkun iäkkäämmän ihmisen, joka vaikkapa keräilee tyhjiä jugurttipurkkeja, kuten kyseinen sketsihahmo joskus kertoi tekevänsä. Näitä ikäluokkien välisiä eroja pyöritellessäni aloin pohtia, mistä asioista nykynuoret voisivat tämän päivän nelikymppisille vinoilla?

Tein Aina Inkerin tapaan listan. Minulle ainakin voisi vaikka naureskella näistä:

  1. Vanhojen VHS kasettien säilyttäminen. Vaikkei videoita kuitenkaan talosta enää löydy.
  2. Paperikalenterit, ja niidenkin kohdalla edellisten vuosien kalentereiden loputon säilyttäminen.
  3. Lapsuusajan kirjekavereiden kirjeiden säilyttäminen
  4. Vanhojen festaripassien ja –nauhojen säilyttäminen, koska hei; meillä on ollut elämää.
  5. Lankapuhelimien muisteleminen, lopuksi luetellaan numeroita jotka vielä edelleen muistamme ulkoa.
  6. Kutsumme puhelimia sitkeästi kännyköiksi.
  7. Kauppalistojen paperille kirjoittaminen.
  8. Facebook on huippu, siellä on kaikki.
  9. On ihan ok leipoa kuivakakku.
  10. Viikon ehdoton kohokohta on saunominen.

 

Jaa

Kommentit (11)

Ja listaan vois lisätä eurojen kääntäminen vielä markoiksi! Ja sitten taivastellaan että ei kyllä markka-aikana ollu näin kallista!
Kyllä, ehdottomasti! Kuinka saatoin unohtaa! :)
Vanhojen vaatteiden säilyttäminen (kyllä se vielä minulle joskus mahtuu...) Lasten askartelutuotosten säilyttäminen( -> kun sitten yrität tarjota niitä aikuiselle lapsellesi, se ilme, oikeesti olet säilyttänyt tämän wc-paperirullista tehdyn kynätelineen:)
Täytän tänä vuonna 23, ja harrastan itse ainakin kohtia 2.-7. ja 9. En tiedä pitäiskö tässä ite huolestua vai/ja sun huojentua! :D
Nauroin ihan samaa, ikää 25 ja kaikki kohdat oli totta omalla kohdallani! Oon tosin ollut täysi-ikäisenä jo henkinen nelikymppinen. Jokaisessa asuu pieni Aina Inkeri :D
Hah, huippu postaus! Näinhän se menee :) Hyvää uutta viikkoa!
Mä oon 48 v ja oon kohdasta 4. sitt vissiin sitä mieltä, että eipä tarvii enää todistella, että mulla on ollut elämää, siitä on niin kauan kuitenkin :-D Kauppalistat todellakin kirjoitan paperille, mutta Facebookiin en ole koskaan edes liittynyt ja nyttemmin voin sanoa, että olen ajan hermolla, koska FB:han on niiiin last season ;-) Kohta 6. on hyvä pointti, en ollut koskaan edes ajatellut asiaa, että miksi puhua kännykästä, koska muunlaisia puhelimia ei juurikaan ole. Mutta onko PUHElin järkevä nimi kapistukselle, jolla ainakin alle 30-vuotiaat äärimmäisen harvoin PUHUU?!
Ai että nauratti, olen 28 vuotias nainen ja täytin oikein sujuvasti kaikki muut kohdat facebookkia lukuunottamatta :D
Vanhojen kalentereiden säilyttämisessä on se niksi, ettei tarvii kaikkia muistaa kun ne on siellä kalenterissa, vaan raivata tilaa tämänpäiväisen muistamiseen.
Pitäisikö huolestua kun itsekin teen lähes kaikkia noista, eikä kolkytkään ole vielä mittarissa ;D http://pienenpienitalo.blogspot.fi
Laitan ohjelmia nauhalle, vaikka eihän digiboksissa mitään nauhaa ole :) vaikea sanoa tallentaa boksille tms