Olgan kotona

Olgan farmin porkkanakakku

Jaa

Nyt kun alamme oppia ja saada rutiinia kotieläinpihan pidosta, alkaa homma helpottua. Kiirettä oppii sietämään ja töitä ennakoimaan. Ja mikäs siinä on huiskiessa kun tämä on niin hauskaa! Huomasin tänään, etten ole ehtinyt lakata varpaankynsiäni punaisiksi, tämä on äidiltä opittu kesäperinne josta en ole tinkinyt vielä kertaakaan. Tänään on vapaapäivä joten tänään lakkaillaan, tyttöjen kanssa yhdessä. Kävin aamulla ratsastamassa, ruokin eläimet ja moikkasin samalla rauhassa kaikkia tyyppejä erikseen, Tuukka kun hoitaa eläimiä nyt enemmän, kun minulla menee aamut aika lailla leipoessa. 

Olen edelleen onnistunut pitämään kiinni päätöksestäni, että leivon kaikki kahvilan tarjottavat itse. Ja että tuoretta pitää olla. Kehittelin kahvilaa varten helppotekoisen porkkanakakkuohjeen, josta tuli pieni menestys. Niin moni asiakas on kysynyt reseptiä, että lupasin laittaa reseptin myös tänne. Ohjeesta tulee yksi iso uuni pellillinen, eli n, 30 palaa.

 

Olgan Farmin porkkanakakku

6 
munaa


9 dl 
porkkanaraastetta


2,5 dl  öljyä


6 dl 
intiaanisokeria
 (tavallinenkin käy)

6 dl 
vehnäjauhoja


3 tl 
leivinjauhetta


1 tl soodaa

2 tl 
vaniljasokeria


1,5 rkl 
kanelia


1 tl inkivääriä

KUORRUTUS

150 g 
voita


300 g 
tuorejuustoa (maustamaton)


4,5 dl tomusokeria

 

Sekoita munat, öljy ja porkkanaraaste keskenään.

Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää kosteaan seokseen.

Levitä taikina uunipellille, ja paista 195° asteessa (170°c  kiertoilma) noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöinen vioi ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

Jaa

Kommentit (18)

Onnistuuko samoilla määrillä myös spelttijauhoista?
Juu, kyllä onnistuu!
Minkä kokoiselle pellille resepti on laadittu?
Normaalille, 60cm leveän uunin pellille. Olisko pelti tällöin jotain 40x30cm. Eikä se niin vakavaa jos pelti vähän pienempi, sit tulee vain vähän paksumpia paloja! :)
Kiitos paljon ihana piirakka ja helppo :)
Herkulliselta näyttää, tämä on myös yksi omista luotto ohjeista kun valmistuu helposti vatkaamatta. :) Toinen on black bomb nimellä löytyvä suklaapiirakan ohje millä teen nykyään aina mokkapalat. Toimii hyvin myös muffinsseihin ja kakkupohjaksi.
voitko laittaa black bomd suklaapiirakan ohjeen?
Sulatejuusto, eikä tuorejuusto?
Kyllä nimenomaan tuorejuusto! :)
-oikeastiko pohjaan 6 dl sokeria?
Normaalia sokeria saa laittaa varmaan ainakin reippaasti vähemmän, kun on makeampaa, kuin inkkarisokeri.
Hei, voiko tämän kakun pakastaa?
Itse olen pakastanut porkkanakakkua, mutta ilman kuorrutusta! Lisää kuorrutus vasta sulatuksen jälkeen.
Auttakaa tyhmää.. Mitä öljyä olette laittaneet? Ihan tavallista rypsiöljyä? :D
Olgaa.. Ehtisitkö vastata, että mitä öljyä käytät? Kiitos kovasti :)
Käytän myöskin ihan tavallista rypsiöljyä! Anteeksi kun vastaus kesti, minulle ei tule mitään ilmoitusta mihinkään jos tänne kommentoidaan, eli vastaaminen saattaa olla tosi hidasta... :)
Minä käytän rypsi- rapsi- tai auringonkukkaöljyä. Kaikki ovat toimineet ihan ok.
Oliiviöljykin sopii hienosti.