Olgan kotona

Onko siinä Torsti?

Jaa

Koska jostain kumman syystä ajattelimme, että tyttövauvahan se meidän perheeseen saapuu, niin pikkupojalle nimen keksiminen on ollut kovin hankalaa puuhaa. Kävin toissapäivänä neuvolassa ja jouduin ihan kysymään että mihin mennessä vauvalle pitää antaa nimi. Kuulemma laki ei tarkkaan sano mihin mennessä nimi pitää rekisteröidä, mutta jos ei muutaman kuukauden sisällä ala mitään kuulumaan niin ”kyllä ne sieltä sitten kyselee”. Haaveilemme ristiäisistä ulkona, mutta kun pihalle katsoo, niin saattaa jäädä pelkäksi haaveeksi. Takapihalla on sen verran paljon lunta, että saattaa muutama "kysely" tulla ennenkuin piha on juhlakelpoisessa kunnossa. 

Olemme kokeillee hyvien nimivaihtoehtojen kanssa eräänlaista koeaikamenetelmää, jolloin kutsumme vauvaa aina päivän kerrallaan eri nimellä ja mutustelemme samalla miltä se kuulostaa. Etenkin minä ja Hilma olemme ahkerasti harrastaneet tätä nimileikkiä. Nyt, testattuamme ainakin Toivoa, Moosesta, Iljaa, Alpoa ja montaa muuta hyvää nimiehdokasta, olemme jumittaneet ihastuksissamme nimeen Torsti.

Torstin ääneen sanominen saa hyvälle tuulelle, se naurattaa sopivasti muttei liikaa, on erilainen muttei liian outo. Etenkin Hilman suusta kuultuna se kuulostaa parhaalta ja jaksaa viihdyttää ainakin meitä aikuisia. Tolsjsti.

Tolsjsti

Jaa

Kommentit (29)

Onnea ihanan pienen pojan johdosta! Myös Touko sopisi tälle veijarille nimeksi! :-)
Voi miten söpö pikkumies! Torsti kuulostaa kivalta nimeltä :)
Meillä on samanlainen tilanne, mutta päin vastoin. Ajattelin koko ajan odottavani poikaa ja nimeksi olisi tullut Vilppu. Tyttö kuitenkin syntyi ja nyt pähkäillään, mikä olisi sopiva nimi. Tällä hetkellä johdossa oleva nimi on itsellekin aikamoinen yllätysvalinta.
Hei! Miten olisi Hugo? Sopisi hyvin joukon jatkoksi. Meillä oli sama mietintä tuossa alkuvuodesta, ja päädtyimme nimeen Samuel.
Mähän sanoin jo aikaa sitten, että poika sieltä tulee, olisit vaan uskonut ;D Nimi voisi olla jo valmiina, mutta ehtiihän tässä vielä :)
Onnea pikkumiehestä ja kaunis kuva tuo ylin!
Torsti näyttää ihan Hilma-siskolta. <3 Mullakin oli Touko seuraavana ehdotuksena, mutta siitä tulee heti myös Touko-Pouko mieleen...joten ei. ;) Tuure...Aapo...Lenni... onhan noita.
Itse kahden tytön jälkeen olin varma kolmannen olevan poika, enkä sitten tytönnimiä olisi varmaan keksinytkään.. Yksi pojan nimi nousi jo alkuraskaudessa, eikä mikään muu tuntunut yhtä hyvältä. Emil on meidän poitsu ja sopii hyvin isosiskojen nimien kanssa yksiin, nekin 4-kirjaimiset ruotsalaista alkuperää :D Sopii kuitenkin suomalaiseen suuhun nuo nimet. Ite tykkään, kun nimi ei oo liian erikoinen, muttei myöskään ihan tavanomainen. Niin ja anoppi on ruotsinkielinen, niin se hiukan "tukee" lasten ruotsalaisia nimiä :D
Toivo, Taisto tai Torsti. Niissä on sitä jotain ...
Jos H aikuinen niin Heimo
Ihana perustelu tuo "naurattaa sopivasti muttei liikaa". Me annettiin myös vähän riskillä sellainen vähän hassu mutta niin hyvin sopiva, siis ainoa oikea. Kiitos ohjelmasta; nelivuotias kysyi tapansa mukaan, että "saako tätä lapset kattoa" ja saatoin vakuuttaa, että KYLLÄ, tätä saa varmasti lapset kattoa. Otamme tavaksi.
Hei! Kaksi kuukautta syntymästä pitää antaa nimi,sanoo nimilaki.käytännössä maistraatti ei nimestä kuitenkaan ala heti kyselemään.miltei kolmikuukautisiakin olen kastanut ja nimi on annettu vasta siinä yhteydessä.yksi mahis on antaa nimi nyt ja viettää kastejuhla kesällä,sitä ei mikään estä! Terveiset kauniille Torstille!
Miten olisi Tuure? Sopisi hyvin Tuukka-isin nimeen :) Taikka Väinö? Veikko?
Onpa kiva nimi, sopisi hyvin! oikeastaan niin kiva nimi, että voisi laittaa omallekin harkintalistalle mahassa köllöttelevää tyyppiä varten :) (nyt saat alulleen nimitrendin ;))
H niinkuin Helmeri! Ja on kyllä ihan siskojen näköinen kaveri :)
Simo? Eero? Aapo? Aapeli? Eevertti? Iivari? Severi? Hannes? Vilho? Tenho? Paavo? Onhan näitä... :) On kyllä niin suloinen poika kuin vaan olla voi! <3
Torsti on mahtava! Ja suloinen:)
Eino :)
Torsti, kuten Timo Torsti Antero M. (Timo T.A.). Miehekäs nimi!
Ihanan suloinen poika ja ilmeisen Hermannin näköinen...Torsti Hermanni... Ei huono ;) blogiasi on kiva lueskella näin suht samanikäisten lasten suht saman ikäisenä äitinä ja vielä Iittiläisenä hih... Hyvää kevään jatkoa koko perheelle!
Minusta hän näyttää ihan Ilarilta:)
Koska asutte Marttilan tilalla, miksette antaisi pojalle nimeä Martti. Martti Elmeri Temonen on miehekäs ja kiva nimi. Pidän myös tyttöjenne nimistä, ovat kauniita.
Onnea pienestä pojasta! Miltä kuulostaa Taavi? Taavi Tuukan poika olisi pehmeä nimi ilman ärriä ;)
Minulla on poika jonka nimi on Heikki, eikö se sopisi Hilman ja Helgan jatkoksi :)
Löytyykö suvustanne tai talonne/tilanne historiasta komeaa nimeä, jonka haluatte antaa pojalle kannettavaksi? Esimerkkinä Marttilan tilalla jo toinen Olga emäntänä....
Miten olisi nimi jolla on jokin merkitys: Taito, Sisu, Voima, Jalo tai Aarre. Aarre Tuukanpoika Temonen, miltäs kuulostaa........kivalta, eikö? Aarre Armas Temonen. Jalo Julius Temonen. Voima Werneri Temonen. Tai: Toma Henrikki Temonen.
Meille yksi puolituttu tokaisi että mistä keksitte antaa niin harvinaisen nimen tuolle nuorimmalle (joka on siis Rafael, kutsumme Rafuksi tai siis ainakin sisarukset kutsuu). Minä mietin että onko se niin harvinainen sitten... ja yritin jotain sönkätä, kunnes tajusin että hän luuli lapsemme nimen olevan Havu :) Toiseksi nuorin ei ihan vielä osaa sanoa Rafu :D
Meille tuli Teo niminen poika espanjasta rescuena(siis pieni koira), niin eikös olis hyvä Teo Tuukka :) Ei kyllä olis kovin suomalainen nimi, mutta olis sen verran perinteitä, että iskän nimi olis kanssa. Tästä saattaakin tulla teille aikamoinen nimilista, kun kaikki jotakin ehdottelee :)
Olen ilolla seurannut ohjelmaasi ja kaikkea sitä mitä teet tilalla ja lastesi kanssa. Lapsena sain viettää elämäni parhaat kesät maalla eläinten parissa vaan muutoin olen elänyt kaupunginomaisessa kunnassa. Lapsesi kasvavat yhdessä kaiken tuon kauniin keskellä joka välittyy ihanasti noista sarjoistasi. Olet onnen tyttö : )