Olgan kotona

Paluu syysarkeen

Jaa

Paluu arkeen tuntuu kieltämättä hieman oudolta. Muutama viikko meidän elokuvan kiertue- ja ensi-iltakuvioita veivät kyllä niin mukanaan, että oma tavallinen elämä on tuntunut kaukaiselt, eikä kotiin ole ollut ikävä. Nyt olemme yhtäkkiä koko perhe kotona ja vaikka on ihana olla vain, ajatukset harhailevat. Vaikka me Tuukan kanssa kuinka yritämme puhua muusta, keskustelu vie aina elokuvan ääreen. Toisaalta mitä sitten? Onhan tämä ihan ainutlaatuista, kyllä sitä tavallista arkea taas ehtii porskuttaa.

Lyhyesti sanottuna olen ylpeä paitsi itse elokuvasta, myös ennen kaikkea siitä, kuinka moneen ihmistä se on jo nyt tehnyt jonkinlaisen vaikutuksen. Viestejä tulee koko ajan ja luemme ne kaikki. Arvosteluja on tullut laidasta laitaan, mikä on ollut vähän yllättävääkin, eihän sitä kaikkia virheitään itse niin läheltä näe, ja tuskin edes on olemassa elokuvaa, josta kaikki pitävät. Toki, on tässä elokuvassa heikot kohtansa, ja varmasti moni asia jää meitä vaivaamaan että olisi sittenkin pitänyt tehdä niin tai näin, mutta se on nyt tuollainen ja sellaisenaan meille erittäin rakas. Ja meidän mielestä se on edelleen tosi hyvä.

on ollut ihmeellistä kuulla, että leffasta kuulemma puhutaan jo "kaikkialla" ja mm. nuoret puhuvat siitä koulujen käytävillä. Lisäksi on ollut ihanaa tavata elokuvan kiertueen aikana kymmeniä ihmisiä, jotka lukevat tätä blogia. Olen tosi iloinen että jaatte palaa elämästäni minun kanssani täällä. Menemme ensi viikonloppuna vielä muutamia kertoja mukaan elokuvahumuun, mutta vähitellen katseeni kääntyy jo pysyvämmin syksyyn ja arkeen. Mietin jo tänään keneltä saisin ostettua villasukat talveksi, Hilmalle pitäisi hoitaa kuulemma uusi harrastus. Huomenna aloitamme navetan remottia, että saadaan kotieläinpihan asukkaat lämpimään talveksi. Joulukirja ilmestyy ihan pian, 22.9. ja en tiedä onko se tullut jo painosta, en ole ehtinyt kysellä sen perään. Siitä tuli kyllä aika ihanan näköinen kirja.

Olen tänään kulkenut ympäri Matttilaa ja nähnyt sen taas uusin silmin. Ottanut valokuvia, ihan vain muistaakseni miten kaunista täällä on. Ratsastin auringonpaisteessa sänkipellolla täyttä laukkaa Woodyn kanssa (Ukko edelleen saikulla…) ja siinä karisi ainakin ylimääräiset leffa-ajatukset päästä. OIi sellainen olo kun olisi ollut 15-vuotias heppatyttö taas. Sen jälkeen kävimme koko perheen voimin sieniretkellä keräämässä huikeat määrät suppilovahveroita, eli “sukkelovanhveroita” kuten Torsti sanoi. Sukkeloita siis kontattiin koko perhe metsästä mukaan ämpärikaupalla.

Jaa

Kommentit (13)

Löysin viimein tieni tänne, sinun blogisi ääreen. Siinä on mennyt melko kauan, ottaen huomioon, että ihailen sinua valtavasti. Olet varsinainen supernainen minun mielestäni ja aion ruveta nyt seuraamaan tätä blogia ihan aktiivisesti. Varmasti tuollaisen kiertueen jälkeen arkeen paluu tuntuu vähintäänkin oudolta. Itse näin elokuvan ennakkoon ja pidin siitä valtavasti. Olkaa vapaasti ylpeitä työstänne, sanovat kriitikot sitten mitä sanovat. Minusta elokuva on ansainnut viisi tähteä. Tosin, saatan olla hieman puolueellinen, koska Apulanta on minulle muutoinkin sydämen asia. :)
Olen ollut Apulannan fani vuodesta -95. Sinua olen ihaillut vuosia ja haaveillut pystyväni joskus olemaan samantapainen äiti kuin sinä olet. Olimme viettämässä ensimmäistä hääpäiväämme viikonloppuna ja kävimme sen kunniaksi katsomassa Teit meistä kauniin. Se kosketti. Jostain todella syvältä. Minulle se ei ollut niinkään elokuva Apulannasta vaan se vei minut omaan nuoruuteeni, jossa Apulannan musiikki oli vahvasti läsnä. Kuinka paljon tulikaan tehtyä vääriä valintoja. Ja ehkä sittenkin muutama oikea. Kuinka jokainen on lopulta oman onnensa seppä. Katsomme paljon elokuvia, mutta tämä tulee kulkemaan mukanani sydämessäni loppu elämäni. Kiitos. Tuukalle terveisiä, että tee lisää elokuvia. Niillä on merkitystä. Ne ovat tärkeitä. Olette ihana perhe. Älkää unohtako toisianne.
Uskallanko kysyä....kengän kokoasi ja onkos värillä väliä ;-). Ja kiitos tästä ihanasta blogistasi. Olen seurannut tätä siitä lähtien kun löysin ( en muista miten ja milloin ..vuosia sitten) "Kesäkurpitsakakkusi". Resepti edelleen käytössä.
Uskallat kyllä! 38-39 ja värillä ei väliä!! ;)
; ) kusti lähti polkemaan kohti Iittiä ;o) Toivottavasti ei mene yhtä kauan kuin postikortti Salosta Helsinkiin joka kesti 1,5v . Totta.
Elätte "ihmeellistä" elämää, vähän kuin satua siellä maalla. Uskomatonta, miten kaunista ja monipuolista. Työtä ja tarmoa se tietysti vaatii, mutta silti on ihmeellisen oloista. En ole ollut oikein missään kosketuksessa Apulantaan. Näin eläkuvan Kivinokan ulkoilmanäytöksessä. Olihan se vaikuttava elokuva siinä mielessä, että miten pienestä kaikki voi alkaa ja kasvaa suureksi, kun jollakin on kipinä ja idea, jota vie intensiivisesti eteenpäin. Kaksi alkuperäisjäsentä ovat omalla tavallaan superjannuja.
Kiva kun olet taas blogissa! Varmasti aika huikea fiilis saada tuollainen projekti noin menestyksekkäästi vietyä läpi, onnea teille! Muhun on iskenyt niin paha heppahöperyys, että toivon että kirjoittaisit hevosista ja niiden pidosta ja ratsastuksesta, jooko! :)
Hei Olga, aivan ihana yllätys tuo joulukirja :) Saako udella, että mitä kaikkea se pitää sisällään? Ja saako kirjaa tilattua jostain?
Ihanaa! Joulukirja!
Eilen katoin elokuvan ja vieläkin naurattaa se sinun roolisi, hössöttävä äiti :D
Mitä se siun ukkos pulttailee jatkuvasti? Milloin on pinna kireellä katsojaluvuista, milloin Helen hamppareista. Nauttisi nyt mies kun on elokuvan saanut valmiiksi ja katsojiakin piisaa, eikä olis koko ajan naamavärkki vääränä.
Kaikki julkisuus on hyvästä ;)
Tervehdys täältä Joensuusta.=) Ensinnäkin super kiitos kaunis todella hyvästä leffasta...Näitä lisää=)=) Apulanta kuului minun nuoruuteeni ja olen vuosimallia 1968..=) Vaikka jotkut nyt ajattelee että mitähän toikin vanha mummo mistään mitään tietää niin kyllä tykkään edelleen Apulannan musiikista ja tykkään hautaan asti.Ja todellakin olen mummo 2 lastenlasta siis=) Kiitos siis mahtavasta leffasta=) Ja tää blogi on niin ihanaa luettavaa ...Teillä on siellä kaunis koti,ihanat eläimet,ihanat lapset,ihana elämä.Haaveissa on joskus tulla käymään siellä kotieläinpihassa. Kaikkea hyvää teille sinne kaikille ja onnittelut mahtavasta leffasta=)=)