Olgan kotona

Pastaa ja auringonkukansiemeniä?

Jaa

 

Sitä tulee kiireessä lounaaksi tehtyä kaikenlaisia yllätysruokia. Eli ottaa kaapista sitä mitä on, ja tekee siitä jotain minkä olettaa että saattaisi olla hyvää. Tein äsken minulle, Hilmalle ja Torstille pastaa auringonkukansiemenistä. Minä rakastan auringonkukansiemeniä ja haluaisin käyttää niitä ruoanlaitossa vieläkin enemmän. Niissä on hyvän maun lisäksi myös niin paljon ainakin rautaa, seleeniä ja proteiinia, että se olisi myös järkevää. 

Kokeiluni lisätä auringonkukansiemeniä myös pastaan oli omasta mielestäni sen verran onnistunut, että jaan sen nyt teillekin. Nopeita arkiruokareseptejä ei ole koskaan liikaa. Annos on reilu, koska ajattelin että jatkamme tämän syömistä illalla.

Me Tuukan kanssa pidämme molemmat paljon tulisesta ruoasta. Välillä oikein harmittaa kun joku hyvä ruoka oikein huutaa  chiliä tai cayennepippuria seurakseen ja se pitää jättää “mauttomaksi” lasten takia. Ratkaisemme tämän tuomalla Sambal oelek -chilitahnapurkin pöytään ja lisäämällä sitä suoraan ruokaan. Näin tein myös tämän ruoan kanssa.

Nimeksi tämä ruoka saa, keväisen ilman ja raaka-aineidensa vuoksi:

 

Auringonkukansiemenpasta

 

500g pastaa (käytin tässä gluteenitonta pennepastaa, mutta mikä tahansa pasta käy)

2 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä

reilu loraus oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

1 tl suolaa tai maun mukaan

1 pieni sipuli

1 valkosipulin kynsi

100g aurinkokuivattuja tomaatteja

1 rkl hunajaa

1 dl kapriksia

pieni nippu timjamia (tai 1,5 tl kuivattuna)

pieni nippu basilikaa (tai 1,5 tl kuivattuna)

(Sambal oelek- chilitahnaa maun mukaan.)

 

Keitä pastat kypsiksi suolavedessä. Valuta ja siirrä sivuun.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, lisää auringonkukansiemenet, suola ja pippuri ja paista kunnes siemenet ruskistuvat hieman. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja jatka paistamista. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi ja lisää paistokseen. Lisää lopuksi hunaja, kaprikset sekä hienonnetut yrtit.

Lisää pasta paistoksen joukkoon ja paista vielä hetki että pasta on varmasti kuumaa. Tarjoile heti. 

Jaa

Kommentit (5)

Näyttää herkulliselta. Mua aina mietityttäny et mikä niistä kaupan hunajista olis hyvää ruoanlaitossa? Hirvee valikoima isossa kaupassa .
Auringonkukansiemenet sopii myös keittoon siltään tai paahdettuna. Itse laitan myös rahkan sekaan ja kalan päälle. Tyttäreni paahtoi niitä maapähkinän kanssa oliiviöljyssä ja suolaa joukkoon, aikoi ottaa kouluun ulkoilupäivään välipalaksi. Pasta reseptiä täytyy kokeilla myös.
Ehkä tärkein ominaisuus auringonkukansiemenissä on todella suuri magnesiumpitoisuus. Itse jauhan siemenet koneella muruksi, ja sitä on sitten helppo käyttää ruoassa kuin ruoassa ja leivonnassa, heittää vain sekaan valmista siemenmurua.
Enpä oo aatellu että murskaisi siemenen. Illalla innostuin "aurinkosämpylöitä" leipomaan ja makua tuli kivasti siemenistä jotka käytän kokonaisina.
Saa hyvää tahnaa, kun survoo aurinkokuivattuja tomaatteja, auringonkukansiemeniä, paahdettua kaltattua paprikaa, oliiviöljyä ja mausteita. :) Auringonkukansiemenet kannattaa ensin liottaa yön yli.