Olgan kotona

Pieni vihreä mies

Jaa

Torstilla on ollut koko kesän hyvin vahva rakkauden kohde: Vihreä väri. Tämä on kuulemma jokseenkin yleistä, että tietyssä kehitysvaiheessa lapsi mieltyy juurikin vihreään väriin, mutta ainakin meidän perheessämme tämä on aivan uusi ilmiö. Meni jonkin aikaa ennen kuin osasimme kiinnittää asiaan edes huomiota, mutta vähitellen poika alkoi vaatimaan itselleen vihreitä oikeuksia. Vihreät vaatteet ovat aina etusijalla, samoin lelut. Ulkona on ”kaunista kun on niin vihreää täällä”. Olen oppinut myös että päärynäjäätelö ei näytä riittävän vihreältä jos joku syö vieressä minttujäätelöä, se nimittäin on vihreää. Uusi (tosin käytetty mutta meille uusi) sohvaryhmä sai Torstin lähes liikuttumaan, koska ne ovat vihreät. Eilen vihreä pikkumies oli kanssani kaupassa. Sanoin että hän saa valita jotain pientä ihan vain itselleen. Tyyppi paineli tukka liehuen leivontaosastolle. Päätös oli selvä: Pullo vihreää elintarvikeväriä. Ei sitä avata tarvinnut, se oli pientä ja vihreää.  Mitäköhän puoluetta Toppe 2v. äänestäisi jos voisi?

Jotta mielikuva pienestä vihreästä miehestämme ei jäisi teille vajaaksi, lisään siihen vielä tunnaribiisin. Vihreän lisäksi hän fanittaa myös tiikereitä. Leopardit, pantterit ja leijonat eivät tunnu missään, tiikeri sen sijaan puhuttelee. Lastenohjelmat valitaan sen mukaan näkyykö siellä tiikereitä. Jokin aika sitten Torsti pyysi minua illalla nukkumaan mennessä laulamaan jonkun laulun, eikä mitä tahansa laulua, vaan tiikerilaulun.  Ensin tein hätäpäissäni lennosta Kuningaskobra-lauluun tiikerisanoituksen. Minusta versio oli varsin onnistunut, mutta kuulija oli tyytymätön. ”Äiti, joku oikea tiikerilaulu!”. Ainut mikä minulle tuli mieleen, oli Dingon Valkoiset tiikerit. Sitä sitten hyräilin useaan otteeseen ja lapsi oli tyytyväinen. Muutaman päivän Toppe kulki minun perässäni ja vaati minua laulamaan tiikerilaulua. Kyllästyin, ja soitin alkuperäisen kappaleen koneelta (virhe!). Nyt tätä on sitten luukutettu. "äiti soita mulle valkoiset tiikerit katoaa pimeyteen." Sitten Torsti laulaa mukana, vihreä elintarvikeväripullo napakasti nyrkissä. 

Jaa

Kommentit (11)

En kestä! Vihreä elintarvikeväripullo. :) Vihree tiikeri ois ehkä maailman siisteintä?
Kyllä, uskon että vihreä tiikeri olisi unelmien täyttymys. :)
En kestä! Voiko olla noin liikkis PieniVihreäTiikeriPoika!
Tosi makee sohva! Kyllähän vihree symboloi kasvua ja kehitystä, ehkäpä liittyy lasten kasvamiseen. Itsekkään en ole tätä aikaisemmin kuullut, että olisi lapsilla yleistä. Kun olin päiväkodissa töissä, koskaan ei tullut vastaan tälläistä ilmiötä, eikä muukaan henkilökunta sellaisesta puhunut. Myöskään missään lukemassani yleisessä varhaiskasvatuksen, kasvatus- tai kehityspsykologisessa kirjallisuudessa ei koskaan ole tullut vastaan tällaisesta mainintaa. Ehkä tosiaan liittyy enemmänkin symboleihin ja johonkin värioppiin. Tv. Elena
Voi suloisuutta! Oli ihan pakko vastata tähän, kun Dingo on itselleni niin tärkeä bändi ja Valkoiset tiikerit yks lemppareista. Tuli vielä mieleen, että eikös HeMan-nukella ollut vihreä tiikeri! Isoveljeni leikki sillä joskus 80-luvulla. Nyt sellanen hakuun! :)
Joko Torsti on saanu vihreetä pullaa? Millaisenhan vaikutuksen se tekisi? :)
Olin nuoruudessani kaupassa töissä, ja muistan tehneeni saman huomion. Mikäli sai jotain valita, niin vihreä oli ensisijainen valinta. saman muistan omista lapsistani. Tämä ei ole mitään tiedettä, vaan omakohteinen muisto. Kiitos Olga, kun annat jakaa näitä mukavia asioita kanssasi. Odotan aina innolla seuraavaa juttuasi.
http://www.coloria.net/kulttuurit/psykologiaa.htm :)
Hei kiitos kaikille kommenteista, kiinnostavaa kuulla värikokemuksistanne. Ei tuo minullakaan mihinkään tieteeseen perustu, vaan enemmänkin siihen että tunnen useamman ihmisen jolla on kuulemma ollut lapsena sama, ja joku väitti että siinä olisi jotain tutkimusperääkin, muttei taida olla. Luultavasti kaikki kirkkaat värit on yhtälailla suosittuja, meidän Torsti nyt on vain sitten osunut vihreän kohdalle. :)
Topelle seuraaviin juhliin tiikerikakku, jonka vaaleat osat värjätään vihreällä elintarvikevärillä :)
Poika näyttää kyllä ihan pikku Tuukalta :)