Olgan kotona

Piparkakkumarttila

Jaa

No niin, nyt se on valmis, piparkakkuversio talostamme Marttilasta. Ihan en joka kulmaa ja ikkunaa jaksanut tehdä oikein, mutta on tässä jotain samaa itse tehdään ja sinnepäin -henkeä kun mitä koko talo oikeastaan edustaa. Nurkat nauraa ja liian pieni katto on notkolla mutta se etenkin piparkakkutalolta sallittakoon. Ikkunat on liivatelehteä ja saumat liimasin sulatetulla sokerilla. Pikeerilläkin liimaamista kokeilin, mutta kyllä ainakin tämän kokoluokan kyhäelmässä sokeri on nopeampi ja napakampi. Lapset olivat ainakin tästä koko aamun ihan fiiliksissä ja itseasiassa nyt tälläkin hetkellä täällä tehdään tytöille omia pieniä piparkakkutaloja.

P.S. Tuloksena vain yksi palohaava!

 

 

 

Ja taikinareseptin, mitä en ikinä uskalla vaihtaa, ohjeen löydät muuten täältä

Laitoin tällä kertaa puolet puolikarkeita vaaleita spelttijauhoja ja puolet täysjyväspelttijauhoja.

Jaa

Kommentit (19)

UPEA! :)
Hieno talo! Palaako sulla siellä sisällä kynttilä? Ajattelin vaan, kun meille kerran toi lapsenlapset tosi upean piparitalon ja minä laitoin sinne sitten kynttilän sisälle... ja sitten alettiin ihmetellä mikä haisee palaneelle... no talohan se kärähti ja katto notkahti ihan surkeaksi. Harmitti kovasti kun pilasin hienon talon!! Lasten isä sanoi lapsille vaan, että tontut ne leikki siellä tulitikuilla ja noin sitten kävi! =D (kun sattuivat ne pienet pojat näkemään miten tärväsin talon...)
Kiitos vaan, juu ei ole kynttilä vaan patterijouluvalot! :)
Ihana on kyllä teidän piparitalo!! Täälläkin väsätää mökki mahd ens viikolla.. pitäsköhän kokeilla "sun ideaa" ja tehdä meidän talo ;) mukavaa joulun odotusta teille! :)
No kokeileppa! Laita kuva sitten facebook.com/olgankotona -sivulle! :)
Intuitioni ääni sanoo, että näissä taloissa asuu onnelliset perheet! Niin Marttilassa kuin ne pienet joulun hippiäistontut,metsän menninkäiset ja keiju tytöt ja pojat tuossa uskomattoman hienossa piparitalossa.
Kuulostaa ihanalta, kiitos Marra!
Ihana! Mukavaa joulunodotusta koko perheelle!
voi kiitos Henna ja ihanaa joulun odotusta myös sinulle!
Oiiii, miten suloinen kuva, jossa kaikki kolme ihastelevat piparitaloa! ♥
No niinpä, tyypit jaksoivat ihmetellä sitä vaikka kuinka kauan...
Mistä hankit spelttijauhot? Olen ajatellu että siirtyisin pikkuhiljaa kokonaan spelttijauhoon :)
Moi Tiina! Minä ostan useinmiten Sun Speltin jauhoja k-kaupasta tai Mooseksen myllyn jauhoja Iitin Maatilatorilta. Kysy jotain lähikauppaa tilaamaan,löytyy nimellä alkuvehnäjauho keskon valikoimasta! :)
Ihana talo! :) milloin sinun pullakirja on ostettavissa? Olisin halunnut jo pukinkonttiin itselle ja äidille. Edellinen kirjasi on kovassa käytössä :)
Moi Karoliina! Ihan ei ehdi pukinkonttiin. Kirja ilmestyy vasta laskiaiseksi, 9.2.2015 muistaakseni!
Tosi hieno talo!
No voi kiitos!
No voi kiitos!
Hieno talo. Meidän piparit taitaa jäädä leipomatta, kun suurin syöjä nukkui pois viime viikonloppuna.