Olgan kotona

Poppe on?

Jaa

Olemme levänneet koko joulun. Ulkona olemme käyneet ne pakolliset tallihommat, puidenkannot ja ratsastukset, mutta loput ajasta on vain istuttu, luettu, fiilistelty ja kuljettu ympäri taloa. Iltaisin on parkkeerattu sohvalle katsomaan elokuvia. Kaikki se pysähtyneisyys minkä joulun pitkät pyhät meille ja tälle talolle tekee, on minulle hyväksi. Nautin siitä kun koko talo on käytössä ja lämmitetty. Torstilla on junarataleikki keskellä salin lattiaa, kuusi pudottaa jo neulasia. Näin lomakautena talo on ehdottomasti parhaimmillaan. 

Samalla tänä vuonna joulusta irti päästäminen on ollut helpompaa kun mitä muistin sen olevan. Jouluun kuuluva jatkuva syöminen, löhöäminen ja pimeän kerskelllä kynttilöiden polttaminen alkoi vähitellen oikein ärsyttää. Nyt vuorossa on käynnistymisvaihe, mikä tarkoittaa Tuukan kanssa loputonta kahvin keittämistä ja tulevan vuoden uudsien projektien suunnittelua.

Suunnittellaan tai ei, jaloissani pyörii vahvaa äitiin liimautumisvaihetta elävä pieni räkänokka Torsti, joka on alkanut puhumaan solkenaan. Torstin lempinimi Toppe on nyt Poppe, kuten hän itse sen sanoo. Piiloleikki on leikkien ykkönen, Jatkuvasti jostain tuolin takaä näkyy puolet pojasta ja kuuluu: Poppe on?

Jokaiselta lapselta jää joku hauska sana perheen kieleen elämään, Torsin tähän  astisista minun ja Tuukan lemppari on Torstin nimeämä "karkkia -päivä", joka on meillä muuten lauantai.

Jaa

Kommentit (8)

Hyvää ja energistä kuluvaa vuotta. Katse naulaantui keittiön "saarekkeeseen"vai mikänse on, puörät alla...kiva! Mun pieni poika on 15v eikä enää liimaudu jalkoihin, kuin jos jotain tarttis saada tai johonkin päästä!!!Nauti joka hetkestä...aika kuluu nopeaan kun lapset ovat pieniä ja puuhaa paljon.
Moi Ulla! Juu, se on vanhempieni Nurmeksen vanhan sairaalan huutokaupasta ostama kärrypöytä. Ihan älyttömän rakas esine minulle! Lupaan nauttia Torstin liimautumisesta! Iloista alkanutta vuotta sinulle. Olga
Oih.. Niin ihana lämmin tunnelma jokaisessa kuvassa!
Voi kiitos Pia, ...tosin, kun ulkona laskee tarpeeksi pakkanen niin lämpö on nimenomaan enemmänkin tunnelmassa! :)
Ihana Poppe! Meillä on lähes samanikäinen poika, jonka lemppari on tulla molemmat kädet selän takana kysymään, "kumpi käti?" Ja aina molemmista käsistä löytyy jotain. :D
Niin ihanan seesteinen ja jotenkin utuinen tunnelma teidän tuvassa.... Oikein hyvää uutta vuotta 2015 Marttilan sakille. Omista lapsistani (34 v ja 30 v) muistan,että vanhimmalla pojallani oli noita korvaavia sanoja mm. seuraavia: tuti oli kanka ja auto oli tinti. Ei minkäänlaista hajua tai yhteyttä johonkin asiaan, miksi nämä sanat. Ja tuo piilosilla-leikki oli maailman hienoin juttu ja totta tosiaan kivaahan se olikin meille kaikille ! Leikkikää vain piilosta,nii kauan kuin se kiinnostaa ja on mukavaa. Nyt lähden uimalaan vesijuoksemaan,koska ulkona pakkasta - 25 astetta. Mutta arvaatkos,kun a u r i n k o paistaa tuolta metsänrajan takaa aivan ihanasti. Elämme siis keskitalvea - nautitaan.
Hirsiseinänne ja kaakeliuuni saa minut huokailemaan, ne on niin ihanat! Ja koko talo muutenkin ihmisineen ja eläimineen, täyttä elämää! Ihana blogi, luin läpi kaikki vanhatkin jutut kun tämän löysin, kiitos Olga! Oikein hyvää uutta vuotta teille jokaiselle!
Kiitos ihanasta tuokiosta,jonka annoit kirjoituksessasi kuvituksineen.Olet kyllä hyvin aito ihminen.Olen kuunnellut ohjelmaasi yle puhe-kanavalta.Mielenkiintoisia haastateltavia ja puheenaihe laidasta laitaan,juuri niin kuin elämän koko kirjon tuleekin ilmaista.Toivottavasti ohjelma saa jatkoa.Olen muutenkin yle puheen himo-kuluttaja;) Tarmokasta uutta vuotta!