Olgan kotona

Porkkanamuffinssit

Jaa

Koska Helga on sitä mieltä, että nämä nopeatekoiset porkkanamuffinssit ovat "parasta mitä äiti on koskaan leiponut", ansaitsevat ne oman postauksen. Resepti mukailee vanhaa porkkanakakkuohjetta minkä opin kahvilavuosinani Meteori-kahvilassa Helsingissä. Kakussa oli päällä seesaminsiemeniä ja mustikoita, näihin tein kuorrutteen mascarponejuustosta, kun sitä sattui jääkaapissa olemaan. Porkkanakakku on kyllä hyvä leivonnainen, jotenkin  se vähän yrittää olla mukamas terveellisempääkin. Perinteisen kakun sijaan muffinssit ovat hyvä vaihtoehto hätäiselle (kuten minä), koska ne vaativat huomattavasti lyhyemmän paistoajan. Tässä reseptissä on aika paljon täytettä, ja aika makeaa on, että voisin sanoa että puoletkin tuosta määrästä oliksi riittänyt. Mikäli haluat tehdä terveellisemmän version, korvaa ainakin puolet jauhoista täysjyväjauhoilla, jätä kuorrutus pois ja ripottele muffinssien päälle jäisiä mustikoita ennen paistamista.

Mustikoita tai ei, täytettä vahemmän tai enemmän, nämä muffinssit ovat ehkä herkullisimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

 

Porkkanamuffinssit

20 kpl

 

4 porkkanaa

5 kananmunaa

1 dl öljyä

3 dl intiaanisokeria (tai 2,5 dl tavallista)

1 tl suolaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

5 dl vaalieita, puolikarkeita spelttijauhoja 

1 tl soodaa

1,5 tl leivinjauhetta

 

Kuorrute:

250 g mascarponea

4 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g sulatettua voita

 

pinnalle: 

nonparelleja tai värillistä sokeria

 

Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaasteeseen kananmunat ja öljy. sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita porkkanaseokseen. jaa muffinssivuokiin ja paista 160°c (145° kiertoilma)  25-30 min.

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita mascarponea kulhossa että se pehmenee. lisää tomusokeri ja vaniljaoskeri sekä voisula. Pursota tai levitä veitsellä jäähtyneiden muffinssien päälle, ja koristele halutessasi. Säilytä jääkaapissa.

Jaa

Kommentit (9)

Hei Olga! Olet jo aiemmin jossain blogitekstissä selittänyt mitä intiaanisokeri on mutta en löydä sitä enää :/ Voisitko selittää uudestaan mitä se on ja mistä sitä saisi? Kiitos paljon! P.s. Olen lukenut blogiasi nyt useamman vuoden. :) Toivottavasti jatkat kirjoittamista vielä pitkään! Kaikkea hyvää sinne teille.
Intiaanisokeria löytyy ainakin citymarketeista ja varmaan muista isommista, meidän lähikauppa S-marketistakin löytyy sokeriosastolta. Terveellisempää ja "aidompaa" sokeria kuin puhdistettu valkoinen
Juu, eli intiaanisokeri on periaatteessa kuivattua jauhettua täysruokosokerimehua. Löytyy varmimmin luontaistuotekaupoista ja isoista marketeista.
Viisi munaa? Onko tuo varmasti oikein? Kuulostaa tosi paljolta...
Samaa munien määrää pohdin täällä minäkin... Laitoin 3 ja katson mitä tulee. Porkkanaraastekin olisi hyödyllistä tietää dl, porkkanat kun on niin eri kokoisia.
Juu, kyllä se on oikein! alkuperäisessä kakkuohjeessa oli 7 munaa, mutta pienensin taikinakokoa hieman.
Kiitos tuosta ohjeesta! Helppoa ja varmasti hyvää !
Voisikohan mascarponen korvata tuorejuustolla niin saisi laktoositonta? Onko kukaan kokeillut? Kiitos reseptistä.
Kyllä voi korvata, ilman muuta!