Olgan kotona

Riips ja raaps

Jaa

Miksi ihmeessä kissojen pitää yöllä availla ovia? Heti kun yö koittaa, kissamme Kita ja Muru kulkevat ja vaeltavat ympäri taloa ristiin rastiin, kunnes eteen tulee ovi. Talon ovet ovat vanhoja ja painavia ja harva niistä menee napakasti loksahtaen kiinni. Nämä mirrit hyötyvät siitä, ei tarvitse edes hyppiä kahvoihin, riittää kun ottaa kynsillä kiinni oven alakulmasta ja alkaa raapimaan. Raps, riiips, raaps. Ja sitten kuuluu pitkää narinaa kun makuuhuoneen ovi aukeaa. Kissa vilahtaa seuraavaan huoneeseen, ovi painuu kiinni, kissa kulkee huoneessa ympäri ja taas takaisin ovelle, riips. Ymmärtäisin kulkemisen jos kissat oikeasti tulisivat sänkyyn nukkumaan mutta ei. Korkeintaan ne käyvät nopeasti kurnuttamassa muutamat kehräämiset jalkopäässä ja jatkavat matkaansa. Riips, raaps.

Seuraavan kerran kun taas kissa on ovella, minulta menee hermot. Käyn nykäisemässä oven napakammin kiinni, mutta 115 vuotta elämää on tehnyt oven niin epäsopivaksi karmeihin ettei se mene kunnolla kiinni. Kissa tulee ovelle. Riips, raaps, ei aukea, on liian tiukasti kiinni. Kissa ei lannistu, vaan ottaa järeämmät keinot käyttöön, jos hampailla yrittäisi? ROUSKIS. 

Ja päivät nukutaan.

Jaa

Kommentit (10)

Kissat pitää omaa vartiota yöllä, ne tarkkailee että on koko perhe tallessa ja kaikki muutenkin kunnossa :) meilläkin neiti tekee oman partiokierroksen viimeisenä illalla ja katsoo että kaikki on nukkumassa paikoillaan. Sitten menee itse nukkumaan kun tietää että kaikki on kunnossa <3
Viime yönä taas herännyt kissan maukumiseen. Päivällä ei aina edes huomaa kissan olemassa oloa, mutta kun ilta koittaa, niin alkaa vauhti. Yölla maukutaan ja kaivataan seuraa. Huoh. Onneksi kissa on ihana niin tämän jaksaa.
Kissat inhoavat suljettuja ovia, meillä sisäovet ovat avoinna, mutta kun sinne vaatekaappiinkin on yöllä varmasti yöllä piilotettu jotain... jos sitä ei itse saada avoimeksi, niin kuuluu surullinen mau ja sitten vähän kovempaa ja kovempaa.. yritettiin aikanaa saada sellaiset kaapit joissa olisi lukko, vaan toimittaja oli sitä mieltä etteivät kissat näitä uusia saa avoimeksi... niin väärässä oli hän. Nyt on alareunat ihan revitty ja pitää pitää tuoleja yms. oven edessä ettei kaikki vaatteet ole karvassa... vaan mitäpä sitä ei sietäisi, kun sillkkiturkit on niin ihania.
Neljän kissan emäntänä olen katsonut parhaimmaksi jättää ovet raolleen....yritän väsyttää kissat illalla leikittämällä niitä yms...huonolla tuloksella...parasta olisi jos kissat voisivat metsästää yöt ulkona :)
Ai miksikö ne tulee no saavat niin huomiota niitä kuopsutuksia. Ovat hyvin kouluttaneet teidät siihen. Jos jättää huomioimatta niin käytöskin lopulta loppuu. Kaikkien pitää vaan olla hommassa mukana. Lisäksi pistäisin iltaruuan johonkin peliin tai vaikka pahvilootaan sinne paperitolloja ja nappuloita. Tai märkäruoka ja liha ruokintalaudalle joita saa eläinkaupoista. Kun on muuta puuhaa jää sestaaminen vähälle. :)
Minun pojanperheellä on kaksi kissaa ja niitä ei näkynyt koko päivässä. Kun koitti yö heräsin siihen että rosvot riehuvat olohuoneessa. Kauhea kolina ja joku kuin heittelisi legoja seinään, välillä pallo sai kyytiä. Pakko oli mennä katsomaan näytöstä kun kissat pelasivat jalkapalloa. Olivat hakeneet pikkupojan legoja ja muita leluja korista. Kyllä parketilla kävi kolina.Mummo oli aamulla väsynyt.
http://www.stara.fi/2015/02/24/mita-kissat-tekevat-oisin-kotona/
Komiat kaverukset teillä! Karseinta yöllä on kun kissa vetää rallia sängyn alla, kynnet tietty sängynpohjassa. Edesmennyt kaverivaljakko harrasti sitä ja varma herätys nukkujalle! Mutta, kyllä nuo ovat niin mahtavia otuksia, että kaikkeen sitä ihminen taipuu...
Anopilla oli aikoinaan kissa, joka aikaisin aamuyöstä halusi ulos. Jos naukuminen ovella ei auttanut, niin se tuli puremaan varpaista peiton alle. Eihän siinä muu auttanut kuin laskea kissa ulos. Juuri kun oli saanut uudestaan unen päästä kiinni, se alkoi paukuttaa ikkunaan tassuillaan päästäkseen sisälle. Tämä rumba yleensä jatkui kunnes nukkuja antoi periksi ja nousi ylös.
Kannattaa ottaa suihkupullo lähelle. Jos et halua kissojen tulevan teidän huoneeseen - suihkuta vettä suihkupullosta. Niin meidän kissalle on opetettu mitä ei saa tehdä.