Olgan kotona

Rikkinäinen ystäväni

Jaa

 

Kirjoitin tästä aiheesta jo syksyllä, nimittäin suomenhevoseni Elhon tilanteesta, eli sen hankositeen vauriosta. Elho on lomaillut siitä asti ja nyt jalan turvotus oli laskenut sen verran, että uskaltauduin viemään sen klinikalle. Ei edelleenkään hyvältä näytä, eläinlääkäri määräsi lisää sairaslomaa.

Hevonen täyttää nyt 15 vuotta. Se on minulle erittäin rakas. Nyt olisi aikaa tehdä sillä varsa, mutta mitä minä varsalla, eläähän Elho itsekin vielä vuosia. Varsan tekeminen myytäväksi? –Tuskin kannattavaa, varsan kasvattaminen myynti-ikäiseksi on yhtä kallista, kun varsasta mitä luultavimmin saatava myyntihinta.

Lapset rakastavat Elhoa, sillä ratsastaminen on kuulemma kivempaa kuin muilla hevosilla. Mutta lapset ovat vielä niin pieniä, että ainakaan toistaiseksi eivät sitä käyttöönsä juurikaan kaipaa. Elhon jättäminen sunnuntaihevoseksi on nyt se ykkössuunnitelma. Sitä ennen se pitää vielä saada kuntoon.

Voi kun hevosen voisi nostaa pyörävaraston seinälle ja nostaa sitten lasten käyttöön kun se on heille sopiva.  Mutta ei, tämä menopeli, minun oma ex-ravurini, sekopää, intopinkeä estetykkini ramppaa tarhassa turhautuneena kun en vie sitä lenkille. Minä ramppaan samalla lailla ajatusteni kanssa; Kuntouttaako jalka ensin rauhassa kuntoon ja koittaa vielä paluuta kisakentille vai annanko jo olla?

Ihme laji tämä ratsastus. Urheilua, mutta silti se kisakumppani ja urheilun harrastamisen väline on samalla enemmän kuin pelkkä väline. Ainakin Elho on enemmän.

Avainsanat: 
Jaa

Kommentit (9)

Noi hankkarivammat paranee hitaasti mutta voi hyvin parantua. Ootko käyttänyt ultraa tai yms apuna? Uinti ois hyvää liikuntaa. Saatko kävelyttää kuitenkin?
Hankkari vamma on tosiaan hidas paranemaan mutta aktiivinen hoitaminen voi parantaa sen tosin ihan vamman asteesta riippuen. Pikaista paranemista Elhottarelle .
Kaunis hevonen, hienoja kuvia! Hankkarivammat on yleisiä, eikä ne aina parane enää kovaan käyttöön. Tää on aika osuvasti sanottu: "Olin luullut, että hevosen kanssa treenatessa voi päästä jonnekin tai saavuttaa jotain. Nyt ymmärsin, että hevosen kanssa treenatessa on saavuttanut jotain. Jokainen kilometri on elämys, jokainen kokemus on ollut yhteinen." Hyvää viikonloppua ja tsemppiä!
Hei Olga....itsekkin hevoseni kanssa samojen ajatusten kanssa painineena voin kertoa että kuntoutus kannatti:)hevoseni oli silloin 12v ja jättikokoinen kilparatsu,sain kylmää vettä tuttavilta kun päätin että kaikkeni teen oman ruunani eteen. Kuntoutus kesti n vuoden,siihen kuuluin uittoa,laseria,hierontaa ja kylmäystä ja jalkojen kääritää joka päivä. Päästiin takaisin kevyempään kilpakäyttöön ja hevoseni eli 29 vuotiaaksi iloisin mielin.Haudattiin kotiin parhaan ystävänsä viereen ja olen kiitollinen joka hetkestä. Paljon jaksuja ja pitkää pinnaa ❤️ T.Kati
Hei Olga! Ihana postaus ystävästä ja upea kuva. Eikös se varsa olisi ihana lisä karvaisten kavereidenne joukon jatkoksi ja sinulle jäisi kotiin aina osa ihanaa Elhotarta kasvamaan. Kärsivällisyyttä toipumiseen ja rakkaan ystävän hoitamiseen. leppoisa Sunnuntaiheppailukin tekee ihan hyvää kiireisen ihmisen hyvinvoinnille :) Valoisaa kevään jatkoa teidän koko perheelle!
Voi Olga - osoitat, että hevosellasi on arvoa myös itsessään, ei vain hyödyn kautta. Olisipa kaikki ns. hevosihmiset sinun kaltaisiasi. Niin monelle hevonen tuntuu olevan vain se "harrastamisen väline"; jos menee rikki, heitetään roskiin ja hommataan uusi :((
Tästä ei Elhon tapauksessa ole hyötyä, mutta tuoreeseen vammaan prp- ja kantasoluhoidoista on ollut ainakin monelle tuntemalleni hevoselle hyötyä. Rahaa niihin saa toki uppoamaan, mutta mihin hevosharrastuksessa ei saisi.. Tsemppiä Elhon paranemiseen, varsotuskaan ei välttämättä ole huono idea. Pikkuiset turvat ovat niin kovin söpöjä :)
kenenköhän ottamat nuo kuvat on? tuskin ainakaan kotivinkin... taas luvatta kopioitu jonkun hevoskuvaajan kuvia...
Eikös Tuukkakin ole noita kisoja ollut kuvaamassa, eli siinä tapauksessa on ihan perheen omia kuvia... Tsemppiä Elholle!