Olgan kotona

Sateenkaariteoriaa

Jaa

 

Kun joulu on ohi, alkaa minun kevääni. Tässä muutamia selkeitä kevään merkkejä Marttilan tapaan:

1. Minä teen kasvimaasuunnitelmia. Vilkuilen kaupassa joko istutusmultaerät ovat saapuneet. Ehkäpä munakoisoa kasvihuoneeseen tänä kesänä?

2. Liian pienet lasten haalarit tai muut talvivaatteet eivät haittaa, ainakaan minua. Näin keväällä on turha ostaa mitään kun lapset kuitenkin hujahtavat kesän aikana.

3. Kesän hevossuunnitelmat ovat täydessä vauhdissa. Puhun aitauksien korjaamisesta, kentän huollosta ja mietin kisakalenteria.

4. Tuukka stressaa polttopuista. Kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ei riitä nyt, ei riitä ensi vuonnakaan eika varmana sitä seuraavanakaan vaikka kuinka niitä hankittaisiin.

5. (Liittyy osittain edelliseen:) Lämmitän taloa vähemmän. Koska tuntuu, että talvi alkaa olla pian ohi ja aurinko lämmittää taloa päivällä. Jep…

6. Lapset haluavat jutella kesästä, jatkuvasti. Siitä, miten pihalle voi juosta paljain jaloin, uimisesta ja kun ei ole pimeää.

Puhuttiin tänään taas kesästä, sitten sateenkaarista. Jossain vaiheessa Hilma huudahtaa: “Siis synnyttääkö sade ja aurinko sateenkaaren!? Siis sade on mies, aurinko on nainen ja sateenkaari on niiden vauva? Olen jo toistuvasti havahtunut siihen, että se helppo, lapsekkaan yksinkertainen selitys ei enää riitäkään. 

Kesällä, kun ensimmäinen sateenkaari bongataan, olen valmis, koska turvauduin tässäkin tapauksessa Wikipediaan. Sateenkaaren tieteellinen selitys täytti tarvittavat aukot yleissivistyksessäni, mutta on huomattavasti tylsempi kuin Hilman oma, auringon ja sateen pariutumisteoria.

Jaa

Kommentit (6)

Lasten logiikka on ihanaa. Ihanan kesäisiä kuvia näin keskellä talvea.
Se on kuule justiin näin! :) Heti kun pyhät on lusittu, niin alkaa mun kevään odotus. Ihan paras aika vuodesta. Meilläkin on tytön kanssa suunnitelmat käynnissä, ja talvikamppeita pukiessa tyttökin harmittelee, että joutuu laittamaan niin paljon päälle. Toista se on kesällä, ei kun mekko päälle ja menoksi! :) Päivät pitenee ja sieltä se kevät kohta tulee...:)
Minä bongasin tänään ekan kerran multasäkkitarjouksen. Taidan hakea viherkasveille uudet mullat niin kevät voi alkaa! Tänään myös suunniteltiin jo sitä kuinka kevätaamut voi alkaa sillä et juodaan kahvit ulkona ja ehkä opetetaan uutta koiranpentua ulos pissalle... :) ihanaa keväänodotusta koko perheelle! :)
Täällä kanssa mietitään kesää joka päivä. Miten kaikki on helpompaa. Puilla lämmittäminen ei yhtään enää innosta, pihan kolaaminen ei innosta ja vanhassa talossa kylmiä "alueita", jotka olis kivempia lämpösinä. Iän myötä nää talvet on käyneet aina vain tympeämmiksi, nuorempana ei huomannut koko talvia, ainakaan mitenkään ikävinä. Kirjoja luen joka päivä, joka on ihanaa, ja sisustaminen on talvella kivaa, kun pihalla ei niin paljoa viitsi olla. Nyt on tulossa puolivahingossa vaaleanpunainen keittiö, ja on muuten niin piristävän keväinen tunnelma, että tämä olisi pitänyt keksiä jo aiemmin. Vaihdoin pois kaikki "tyylikkäät" harmaat, mustat ja vaaleat sävyt. Päätin, että hyvä, iloinen mieli ja onnellisempi olo, on tyylikästä, vaikka sitten lapsellisen pinkin keskellä ;)
Syksyllä tuntuu tosi kivalta laitella ekoja tulia uuniin, siitä tulee ihana pehmeä lämpö. Tammikuun puolessa välissä lämmittäminen tympii jo todella. Samaten oikein odottaa milloin pääsee tekemään ensimmäisiä lumitöitä, talven myötä toivoo ettei tarvitsisi enää koskaan koskea lumikolaan.
Oi, jaan myös niin tuon tunteen.. joulun menee ja kevät alkaa ja ah ihanat suunnitelmat :)!!!