Olgan kotona

Toimistokuulumisia

Jaa

Olen tänään Optiparin toimistolla töissä ja ajattelin laittaa tänne teille blogini lukijoille pienen kuvareportaasin tästäkin puolesta työelämääni. Optipari on siis Tuukan filmiyhtiö, jossa minäkin olen osa-aikaisena töissä, tai ainakin taustavaikuttajana. Optiparin toimisto sijaitsee Helsingin Vartiokylässä, tämä on entinen huonekaluliike, jonka Optipari osti v. 2007 ja siitä lähtien olemme vähitellen laitelleet siitä mielestämme työtilaa. Tila koostuu studiosta ja erilaisista toimistotiloista. Koko toimiston ulkoasu huokuu muistoja entisistä projekteista, eli toisin sanoen koko tila on hyvä sekamelska kaikkea mahdollista.

Tuukka ajaa tänne päivittäin, minä keskimäärin kerran viikossa. Meillä on täällä minun ja Tuukan lisäksi 5 työntekijää. Tällä hetkellä täällä suunnitellaan uutta elokuvaa ja muutamaa tv-ohjelmaa, tuotetaan edellisen Teit meistä kauniin -elokuvan dvd:tä valmiiksi ja leikataan muutamaa vastakuvattua mainosfilmiä. Tuukka kasaa ikkunaan post it -lapuilla uuden elokuvan käsikirjoitusrunkoa ja minä kirjoitan tätä. Aika samaa hommaa siis mitä kotonakin, jos tehdään töitä sieltä käsin. Mutta toimiston tunnelma on hyvä ja ainakin minua se motivoi, tykkään tästä paikasta. Ennen kun muutimme Iittiin, olimme toimistolla myös viikonloppuisin (tosin rakennus oli silloin eri). Nyt kun välimatkaa kotiin on se 130 km, viikonloput pysyvät paremmin erillän tästä työstä.

Tänään eräs ystävä kysyi, miksi teen töitä myös täällä, eikö iitti, eläimet ja kirjoittaminen riitä? En oikein osannut vastata asiaan heti, mutta luulen että nyt tiedän vastauksen; vastaus on Tuukka. Kaikille pariskunnille yhdessä työn tekeminen ei sovi, mutta meille se sopii. Me todella pidämme yhdessä työn tekemisestä, ja se myös tuottaa tulosta. Koen että minä olen hyödyksi täällä ja asiat menevät eteenpäin. Ja tietenkin, aikuinen työyhteisö. Se on kyllä aidosti kiva juttu, edes sitten kerran viikossa.

Jaa