Olgan kotona

Uusi heppa

Jaa

Tänä kesänä tein päätöksen sekä vähentää tallin vuokrakarsinapaikkoja, että antaa vanhat eläkeläiset heppani ystävälle loppuelämän kotiin. Talliin tuli yhtäkkiä tilaa. Tuttu soitti ja kysyi kiinnostaisiko minua kohta 3-vuotias suomentamma jota ei oltu käsitelty oikeastaan lainkaan, vaan tamma on kasvanut yli 40ha:n pihattolaitumella kymmenien muiden varsojen kanssa. Menimme Tuukan ja lasten kanssa tammaa katsomaan ja siitä viikon kuluttua hevonen ravaili jo meidän pihatarhassamme.
Elhon kanssa ratsastaminen on siinä pisteessä, että vaikka edelleen, opimme ja menemme eteenpäin, mitään suuria koulutuksellisia haasteita tuo luottokaveri ei minulle enää (onneksi) tarjoa. Niinpä olen jo jonkin aikaa suunnitellut ottavani rinnalle toisen oman opetettavan hevosen, koska tuo ratsutustyö minua niin kovasti kiinnostaa.
Projektin nimi on niinkin huvittava kun Koto-Ohjus ja hyvin olemme edistyneet, ottaen huomioon että olen saanut opettaa sille ihan kaiken, taluttamisesta lähtien. Nyt kuukauden työn jälkeen olen siinä pisteessä että voin ratsastaa sillä yksin ilman taluttajaa kentällä käyntiä ja ravia. Se on herkkä käsitellä ja todella kiltti.
Koto-Ohjus on sen verran erikoinen nimi että siitä on vaikea keksiä järkevää kutsumanimeä. Olemme kokeilleet Kotsaa, Koukkua ja Kotoa mutta mikään ei ole vielä asettunut suuhun hyvin. Niinpä me olemme toistaiseksi hyvinkin korostetusti kutsuneet sitä koko nimeltä, erittäin selkeästi artikuloiden....ja joka kerta naurattaa huudella sitä tarhan perältä.
 

Jaa

Kommentit (10)

Kuinka pitkälle luottokaverisi on koulutettu? :)
Jos olisin kouluratsastuksesta kiinnostunut ihminen kisaisin varmaan Elholla helppoa B:tä, kovin pitkällä ei siis keimuroissa olla, mutta katse onkin enemmän esteitä kohti. Toki kouluakin kokoajan mennään ja käydään tunneilla ym. Elhon ravitausta on antanut haasteita alkuaikoihin ja aluksi opeteltiin lähinnä olemaan kaahamatta täysiä koko ajan.Lisäksi raviaikoijen peruja on hevosen vinous mutta sekin paranee koko ajan. Mutta juu, kyllä se siis laukat vaihtaa, väistää ja on hyvä siirtymissä, tempon muutoksissa ym..
Nätti se ainakin on ja lupaavalta kuulostaa!! Lykkyä projektiin!! :)
Koto-ohjus = Kotsu :) Sopii suokkiselle :) Ja tämähän on erittäin kaunis. Onnistumisen iloa! Ja ihania ratsastusretkiä :)
Meillä neiti 3v tuli tähän viereen ja kysyi että "kenen nimi toi heppa on". Vastasin, että Koto-Ohjus ja tytön kasvoille levisi epäuskoinen hymy ja sen jälkeen iloista hihitystä, "aika kiva nimi sillä!!" "Ja on se muutenkin ihanan näköinen". Äiti on samaa mieltä:) Voi kun meilläkin olisi tilaa...!!
Tohjus :)
ehdotan nimeä Otto! :)
Hei Olga!! Olisi kiva kuulla nuo kaikki teidän eläinten nimet... Ellet millään jaksaisi ja kerkeisi luetella niitä?? Olisi kiva jos kerkeisit ja jaksaisit!! :)
Moi Tuija! Noh, niistä mistä en ole vielä tänne kirjoitellut, niin Koirat ovat Dedo, Papu ja Loco, vuohi Jupe, Lampaat mörkö ja Rusina, ja heppoja löytyy Koto-ohjuksen ja Elhon lisäksi Mysti ja Salama sekä meillä asuvat, muttei omat hepat Iivari ja Roki. Aasi on Kingo ja Lehmä on Rosita :)
Aivan on kertakaikkiaan komia heppa! Aiivan ihana, voikun meidänkin tallissa olisi tilaa vielä yhdelle hevoselle.