Olgan kotona

Vauva-alpakka!

Jaa

 

Nyt en kestä: Meille syntyi alpakkavauva! Eilen illalla Tuukka oli pihalla hommissa ja ihmetteli alpakoiden ohi kulkiessaan, että mikä ihmeen antenni sieltä alpakoiden suojan lattiasta sojottaa? Se oli vauva-alpakan pitkä, kapea kaula.

Jo aamulla niiden pihatossa oli levotonta. Alpakat pyörivät ja koirat haukkuivat. Ei silti tullut mieleenikään että Cenni olisi synnyttämässä, olin jo luopunut toivosta, ajattelin että tuskin se tulee tiineeksi, ei se ainakaan siltä meidän mielestä ole näyttänyt. Ja nyt kun pikkuinen syntyi, ymmärrän miksi Cenni ei näyttänyt paksulta: Mikä ihana hontelo rääpäle, ei tuo paljon tilaa vatsassa ole vienyt.

Kasimir oli pikkuisesta hämillään ja Cenni erittäin äidillinen. Siirsimme kaikki kolme kostean ja viileän ilman vuoksi sisätiloihin. Illalla vasa oli vielä kostea ja hentoinen. Jännitti mennä nukkumaan, että onhan se aamulla edelleen pirteä ja jalkeilla. Aamulla suojasta löytyi levollinen äiti ja pirteä vasa, isää ei näkynyt.

Kasimir oli karannut tästä sisätilasta näppärästi ulos (tiirikoinut lantaluukun auki ja hypännyt siitä!) Ei äijää paljon lastenhoitohommat inspiroineet. Hypättyään luukusta ulos, se hyppäsi myös suoraan samaan tarhaan lampaiden ja lehmän kanssa. Siellä se seisoi nurkassa nyrpeänä ja halusi pois. Avasin veräjän ja Kasimir tepasteli omaan pihattoonsa.

Vasaa pitää nyt kuulemma käsitellä joka päivä, että se tottuu ihmisiin, toki Cennin sietokyvyn rajoissa. Tämä onnistuu helposti, sillä lapset ovat enemmän kuin innoissaan, pikkuisen karva on silkinpehmeää ja pörröistä.  Se on poika ja väriltään yhtä musta (teidän, näistä kuvista ei näe yhtään mitään.) kuten äitinsä, sillä on otsassa ja leuan alla valkoiset merkit. Jalat on pitkät ja hontelot, silmät suuret ja tuikkivat. Tyyppi muistuttaa lampaan karitsaa, mutta on vaan tosi pitkäkaulainen ja -jalkainen. Venytetty lampaan karitsa. 

Avainsanat: 
Jaa

Kommentit (24)

Onnittelut uudesta asukista! Nimiehdotuksena olis Magnus, Alfred ja Tiitus. Jotenkin kaikki näistä omasta mielestäni sopivat tulokkaalle kuin nenä päähän. :)
Ihana pienokainen!! Valtavan paljon onnea koko perheelle!!!
Aivan ihana! suuri haaveeni on muuttaa maalle ja alkaa viljellä alpakoita;) olisivat upeita terapiaeläimiä työhön liittyen. Onnea pikkuiselle!
Oiiihhh... Ihana!!! ♥
Onnea <3 pikkuisen otsamerkki on ihan sydämen muotoisen näköinen :9
Ehdotan söpöyden nimeksi Aimo-alpakka syntymäpäivänsä nimipäiväsankarin mukaan :)
voi kun ihana vauva...voi kun minä saisin muuttaa teille...tykkään elämäntyylistänne ja ootte niin ihana perhe <3
Onnea vauvasta. Toivottavasti pitopaikasta saadaan lapsiturvallinen. Ei nyt pahalla, mutta ensimmäisessä kuvassa näkyy irtoroinaa, toisessa kuvassa teräviä betonikulmia, viidennessä suojaamattomia sähköjohtoja (!). Aika ihmeellinen paikka eläinsuojaksi.
Joo, tämä ei ole niiden normaali suoja, koska asuvat siis pihatossa. Nyt vain piti pienen yllättäen synnyttyä äkkiä saada lapsi johonkin kuivaan ja lämpimään. Pääsee sitten heidän vakiopaikkaansa kun vähän vahvistuu. Tai sitten tämä kunnostetaan pysyvämmäksi asuinsijaksi.
Suosittelen tuutikille ripauksen verran elämäniloisempaa asennetta ja toivon, että, maalaisjärki vielä ohjaa meitä ihmisiä tässä valvonnan ja ohjauksen yhteiskunnassa ;) Tärkeintä on, että yllätysvauva on lämpimässä emonsa huomassa, voi hyvin ja vahvistuu. Kaikki muu hoituu kyllä varmasti :)
Ihana yllätys, joululahja koko perheelle! Hyvä ettette olleet enää Lapissa ;)
Voi miten suloista! Yllätysvauva! Nyt teille tulee sitten alpakanmaitoa ; )
Voi mikä söpöläinen ja niin soreat sääretkin vielä!
Onnea Onnea, sivusta katsoen tuo valkea merkki näyttää ihan sydämmeltä....onko se edestä yhtään sen näköinen? ihana vauva :)
Voi hellantuuteli mikä lutunen söpöläinen <3
Aivan ihana!! Kävisikö nimeksi Cassius...?? =)
Ihana!!! Voi awww.... jos joulumieli oli hukassa niin nyt se löytyi - kuinka suloinen voikaan miniversio alpakasta olla!!!! Onnea ja hyviä vointeja sinne!
Alpakkalan iloisesta perhetapahtumasta onnitellen:)< Olette saaneet joulun ihmeen hyvissä ajoin ennen suurta joulujuhlaa. MItä tämä alpakkavauva saa syödäkseen? Koska alpakkavauva on poika,niin tasoittuuhan teidänkin huushollissa tuo tasa-arvo-juttu !!! Oikein paljon iloisia ja onnentäyteisiä päiviä sinne Marttilan pirttiin ja alpakkalaan.
Oih! En ehkä kestä, aivan ihana pieni vauva-alpakka! <3 Paljon onnea vanhemmille perheenlisäyksestä!
Heitänpä minäki nimiehdotuksen ihanalle muksulle, mites olis Touho?
Valloittavan suloinen pikkuinen!
Söpö otus! Nimeksi Kaneli, kun on näin joulun alla syntynyt :)
Onnittelut perheenlisäyksestä! Äkkiseltään näyttäisi kuin vauvelin otsassa olisi sydämen muotoinen valkoinen läiskä. Jos näin on, niin Cupidohan olisi loistava nimi pikkuiselle. :) Myös Kaapo tai Capo voisi toimia
Ihan älyttömän söpö, sopisiko nimeksi Cesar?