Pihalla

Pihalla

Kirjallisia kukkasia

Sain hauskan työtehtävän. Pitää keksiä postikortteihin erilaisia elämänviisauksia. Harjoituskappaleet ovat jo valmiit. Kröhöm:
 
”Elämä on kuin marsu. Ihan saatanan ärsyttävä.”
 
”Oi Jumala, anna minulle voimaa kestää vastoinkäymisiä.
Vastoinkäymisiä jotta ymmärtäisin kuinka hyvin pullat ovat nyt uunissa
ja pullaa, koska meille on tulossa vieraita.”
 
”Kun elämä potkii päähän, myy sille pehmeämmät kengät.”
 
”Muista sateisena päivänä, että se on vain enkelinpissaa.”
 
 
Finlandia-palkinto? Pahus, se jaettiin jo.

 

Kissa ja hiiri

Lisää kissapäivityksiä:

Meijän uus kissa on osoittautunut hieman nössöksi, mikä näkyy kaiken kaikkisena varovaisuutena. Se taas on kissassa kelpo ominaisuus - ehkä se ei sitten heittäydy auton alle tai suden suuhun ihan vasiten. Lisäksi se on sillä lailla sosiaalinen, että tykkää olla ihmisten lähellä. Ei se nyt kauheasti sylissä viihdy, mutta esimerkiksi työntekoni se onnistuu torppaamaan kohtuullisen hyvin ihan vain asettumalla screenin eteen. Hankala kirjoittaa kun ei näe mitä kirjoittaa.

Tänään se seurasi pitkään silmä tarkkana kursoria ja välillä koetti ottaa sitä kiinni. oikeita hiiriä se ei saalista tai ei ainakaan ole saanut kiinni.

Syytä olisi, koska näin syksyisin ne ryökäleet aina pyrkivät sisään taloon. Olen jo aloittanut henkilökohtaisen sotani niitä vastaan ja jo kaksi on jäänyt loukkuun. Enää tuhat to go. Kerään niitä pihalle kasaan kuin hiiripöllö. Syön ne sitten keväällä, kun ruoka on pitkän talven jäljiltä meillä Liedossa vähissä.

Muistan joskus kuulleeni, että hiiret pelkäisivät kissan hajua, mutta vuosien varrella olen tullut siihen tulokseen, että se on kukkua. Ainakaan meidän kissojen hajussa ei ole mitään pelottavaa hiirien mielestä. Se on sääli. Saisivat meinaan tehdä jotain hyödyllistä naksujensa eteen. Mutta kissat ovat toisenlaisia. Vähän niin kuin teinit. Eivät ikinä tee mitään mitä niiltä odottaisi. Siksi kai ne niin kiehtovia ovatkin. Paitsi teinit.
 

Roope Rotten

Musta tuli punkkari.

Tai mua oli purru punkki. Siitä on ilmeisesti jonkin aikaa enkä ollut huomannut mitään. Se taas johtuu siitä, että oon säädyllinen ihminen enkä katsele saati koskettele itseäni keskeltä. Mutta siinä se nyt  kuitenkin oli lonkan kohdalla: kämmenen kokoinen laikku jonka keskellä puremajälki.

Totta puhuakseni muistin nähneeni sen aikaisemminkin kun oikein asiaa mietin, mut en ollut reagoinut siihen mitenkään, koska aattelin, että onhan noita. Joku tulee vanhetessaan ryppyiseksi, joku lihavaksi, joku kärttyisäksi ja joku vanhaksi niin että kaipa minä voin sitten tulla vaikka laikukkaaksi. Sehän olis oikeestaan aika makeeta:  olis sitten vähän niinku leopardi paitsi ilman häntää ja hitaampi, heikompi, huonompi kiipeilemään ja asuis Korkeasaaressa.

Lääkäri määräsi saman tien neljä kiloa penisilliiniä otettavaksi pitkin päivää kolmen viikon ajan, kaikkiaan siis 84 kilon annoksen. Näin ollen painan kuukauden päästä melkein 170 kiloa. Saakelin punkki.

Pahinta on, että jos se punkki on vaarallinen niin siltä voi saada mm. aivokuumeen. Olen koettanut tarkkailla itseäni nyt erityisesti kuumottavien ajatusten suhteen, koska ne ovat aivokuumeen ensimmäinen ja näkyvin oire. Heti jos sellaisia tulee pitää ajatella jotain mahdollisimman epäeroottista. Esimerkiksi päivätyön aloittamista kalarehutehtaalla.
 

Tappelupukari

Pihallamme on nähty nyt useaan otteeseen tiikeri. Se on tosi kaunis. Oikeasti se on iso oranssi kollikissa, joka on hyvin kunnioitusta herättävän näköinen ja kokoinen.


Meillä puolestaan asuu vanha kissaherra, joka on kaikkea muuta kuin kunnioitusta herättävä. Sen liikkeet muistuttavat aika paljon brontosaurusten liikkeitä – noin niin kuin nopeudessa ja ketteryydessä. Mutta sisua sillä kyllä on. Ainakin se oli yhtenä yönä käynyt tappelemassa, ja luulenpa että sen tiikerin kanssa.


Huonostihan siinä kävi, turpiin tuli. Ja sitten se turpa tulehtui ja kisun pää oli kuin ilmapallo. Vappuun oli niin pitkä aika, että vietiin se kunnan eläinlääkärille, joka oli mies paikallaan. Hän nukutti kisun, puhkaisi sen paiseen ja puristi nelisen litraa mätää kissan päästä. Saattaa olla että aivot tulivat siinä samalla, mutta meidän kissan kohdalla se ei ole mikään kauhean suuri menetys.

No, nukkuva kissa palautettiin kotiin heräämään. Siellä se sitten makasi kylppärin lattialla ja jossain vaiheessa heräsi, tietenkin ihan tokkurassa Ei kuitenkaan niin tokkurassa (NIIN tokkurassa se ei ole ollut vielä koskaan) etteikö se olisi löytänyt ruokakupilleen.

Siinä vaiheessa se sammui uudestaan pää naksuihinsa hautautuneena. Luulen, että jos se saisi valita tavan kuolla, tuo olisi se.

Mutta ei se nyt sitten kuollut, vaan toivottavasti oppi, ettei tiikereitä vastaan kannata hyökätä.
 

Messuilua

Takana pitkä Kirjamessuviikonloppu, ohessa saalis. Neljä kirjaa on hyvä saavutus – homma ei siis lähtenyt niin sanotusti lapasesta.  Erityisesti tykkään tuon yhden kirjan nimestä: “Olimme ihan suunniltamme”. En suorastaan malta odottaa, että saan tietää, minkä takia ne kaikki ovat ihan suunniltaan.

Tämän vuoden hassuja tapauksia oli, kun törmäsin erääseen naisen jolla oli lappu jossa luki, että olenko Roope Lipasti. Olin. Sitten siinä lapussa luki, että hän oli menettänyt äänensä mutta tahtoi minun signeeraavan kirjani ja että ihan oli hän kovasti odottanut sitä.

Se kuulkaa lämmittti mieltä!

Toinen hauska oli, kun olin kustantajani kanssa kahvilla, niin presidentti istui siinä takanamme. Kustantaja oli heti tehtäviensä tasalla ja kävi lahjoitamassa Niinistölle uuden Linnan juhlat -kirjani – sopi siis juuri hänelle mitä parhaiten.

Ja juu: kyllä presidentti sen ihan otti vastaan ja kiittikin vielä!
 

Suuruudenhullu diktaattori

Joskus liityin LinkedIniin (jonkinlainen uramahdollisuuksien Facebook) ja täytyy sanoa, että se on lähes yhtä hyödyllinen kuin Kristillisdemokraatit. Ensinnäkin se harvinaisen tylsä ja mielenkiinnoton, mutta sen lisäksi se on tyhmä.

Se nimittäin ehdottelee mulle jatkuvasti työpaikkoja. Eikä siinä vielä kaikki: sillä on hirveen suuri luottamus mun kykyihin (jotka toki ovatkin poikkeuksellisen hämmästyttävät)

Tänään se ehdotti että hakisin:
 
Senior Content Marketin Manageriksi Nordeaan sekä Liiketoimintajohtajaksi johonkin mihinlie. Eikä siinä vielä kaikki: Kirkkonummella olis tarjolla Water Resources Engineerin ura.

Paras oli kuitenkin tää: Head of TV!!!!!

Sitä mä haen. Heti ku musta tulee Head of TV siirrytään takas 70-luvulle. Kaks kanavaa ja yhdet uutiset mut samaan aikaan molemmilta. 50 kilometrin hiihtoa kesät talvet ja toiselta kanavalta mäkihyppyä. Kerran vuodessa yks Uuno-leffa ja yhtenä perjantaina John Waynen länkkäri. Pakollisena Lauantaitanssit: ellei kato teloitetaan.

Nauttikaa nyt siitä Netflixistänne kun vielä ehditte. Buahhahhahhaaa!