Pihalla

Pihalla

Murheita, murheita

Ekaks hajos ruohonleikkuri, siirsin sen syrjään ja kuvittelin että niin ei tapahtunut. Sit hajos mopo joka oli pakko viedä korjaamolle. Sit hajos yhden lapsen polkupyörä ja heti perään toisen. Tää jälkimmäinenkin pitää viedä korjaamolle, kun ei äly riitä korjaamaan. Ja nyt aamulla hajos auto jolla se mopo pitäis hakee korjaamolta ja pyörä viedä sinne.

Siellä se auto nyt on uimahallin pihalla kuin yksinäinen auto uimahallin pihalla. Ja millä sen sieltä pois saa? Ei millään. Ehkä alan vuokrata sitä kodittomille uimareille yösijaksi.

Ja ikään kuin tämä ei olisi ollut tarpeeksi, niin äsken vein ruokaroskiksen kompostiin niin eikö se saatanan kompostin muovikansi mennyt yli saranoidensa, jotka murtu ja se koko kansi irtos kokonaan.

Mä taidan perustan jonkun helvetin tavarapurkamon tänne meijän pihalle. Riitää kun minä tai joku lapsista lähestyy esineitä niin ne menee palasiksi. Tai jos pitäis vaik joku silta purkaa niin meikä vaan sinne kävelemään niin kohta on entinen. Varmaan aletaan taas niitä Terminator-elokuviakin tekeen uudestaan jahka ne lukee tästä siellä Hollywoodissa.
 

Miehet...

Päivän iltiksessä oli hieno artikkeli:  ”Hiustyylit joita miehet rakastavat.” Ja sit on lueteltu kaikki mahdolliset naisten hiustyylit (no kaksitoista erilaista ). Tästä voidaan päätellä, että miehet eivät ole kauhean kranttuja.

Seuraavaks voi laittaa semmosen, että ”Naistyypit joista miehet pitävät” ja sit vaan laitettais kaikkien maailman naisten kuva siihen juttuun. Myös ”Naisten alusvaatteet joista miehet tykkää” vois olla melko turvallinen juttuaihe.

Itte kerran kauan sitten kehuin vaimoa, että sillä oli joku kiva uus hajuvesi.

- Joo, se on hiuslakkaa, totesi hän.

Niin ettei ehkä miesten takia kauheesti maksa vaivaa panostaa...

 

Nuorennuslähteen jäljillä

Tytär oli ladannut Snapchattiin jonkin sellaisen filtterin, että kun piti kameraa naamansa edessä, kamera skannasi naaman ja sitten siihen sai lisäiltyä kaikenlaisia efektejä kuten että silmät muuttuivat tosi suuriksi tai suusta tuli sateenkaarta. Hauska oli sellainen, joka muutti kasvot vanhoiksi, siis vanhuksen kasvoiksi. Tyttärestä tuli hetkessä mummo.

Minäkin sitten kokeilin, muttei tapahtunut mitään.

- Sä oot varmaan valmiiks jo niin vanhannäköinen, ettei se toimi, tytär lohdutti.

Kiitos vaan. Yritin piipittää vastaiskun ja huomautin, että hän itse näyttää ainakin neljä vuotta ikäistään vanhemmalta. Annoin olla, kun käsitin, että siinä tapauksessa hän olisi 21-vuotiaan näköinen, eikä sitä ihminen yleensä siinä vaiheessa ihan pilaantuneimmillaan ole.


Sen verran kuitenkin sieppasi, että täten vaadin Snapchattiin sellaista filtteriä kuviin, joka vanhentamisen sijaan vie muutaman vuoden ja kilon, tuo silmiin viisaan katseen, kasvoille mielenkiintoisen ja maailmaanähneen ilmeen, kasvattaa hymykuopat ja vatsalihakset sekä samanlaisen tukan kuin Ressu Redfordilla ja muilla Bogart & Co:n jäsenillä vuonna 1982. (Ohessa malli teille siellä Snapchatissä, kiitos jo etukäteen!)

No okei, tosta viimisestä voidaan vähän joustaa.
 

Sadonkorjuuaika

Jaaha, näyttäisi olevan vallan mainio omenasato tulossa! Teen tosta hilloa, omenapiirakan ja lopusta siideriä.

Maalla asumisen hyvä puoli on just tää, että on silleen niinku omavarainen ja riippumaton.

 

Roope-Imelda

Saako hankkia uudet, kun tenniskengät on käytetty näin hyvin? Saa, vaikka se onkin ihan mänttiä, että tossut on yleensä parhaimmillaan silloin kun niitä ei voi enää käyttää. Mutta ei auttanut. Oli kaksi vaihtoehtoa: suunnata Turkuun urheilukauppaan tai käydä alakerran varastossa toivioretkellä.

Viikon asiaa pohdittuani laskeuduin portaat kellariin. Siellä on nähkääs semmoinen Narnia-kaappi, joka on täynnä kaikenlaisia kenkiä, mm. Tuhkimon lasikenkä, Kaarle Suuren ihan helevetin suuri saapas sekä Helinä-Keijun aavistuksen hikiset varvastossut.

Voi paska. Nyt mä harhauduin sivupolulle, tästä se kustannustoimittajakin aina huomauttaa.  

Menin siis kaapille ja kävin moikkaamassa Aslania.  

Ei helvetti, asiaan nyt, ei tässä oo perkele koko päivää aikaa!

Menin siis kaapille ja hups! Sieltä löytyi kahdet ihan uudet tennistossut, joiden olemassaolon olin tyystin unohtunut. Toisissa oli vielä paperitollotkin siellä sisällä jäljellä, toisilla oli hiukan pelattu.

On se ihmeellinen kaappi.

Sen pituinen se.
 

Perheeseen tuli opiskelija

Syksy alkoi virallisesti koulujen myötä ja meillä lähti nyt edellispäivänä viimeinenkin kouluun. Esikoinen nimittäin lähti opiskelemaan elokuvan tekemistä, Turkuun. Aika jännä tunne, kun oma lapsi on opiskelemassa.

Mukavaa oli myös, että hän ylipäänsä pääsi sinne, hakijoita oli paljon. Ei sillä, hän on kyllä lahjakas ja tehnyt elokuvia kuusivuotiaasta saakka niin että oikean miehen valitsivat. Mutta ei niistä koskaan tiedä, vähän on aina tuuriakin mukana siinä pääseekö vai ei pääse. Niin kuin elämässä kaikessa.

Tehtiin sunnuntaina viimeinen pieni ”elokuva” hänen kanssaan – viimeinen ennen kuin hänestä tulee ammattilainen. Sit mulla ei varmaan enää oo varaa hänen palveluksiina (paitsi jos hän käyttää edelleen mun jääkaapin palveluksia). Rajanaapuri-kirjani ilmestyy nimittäin saksaksi ja siitä piti tehdä saksalaisia varten pieni esittely. Se oli vielä mahdollista kuvata ihan meijän pihalla, mutta huomasin, että yhä vähemmän oli mitään varsinaisia puolivalmiita rakennelmia, jotka olis kirjaesittelyyn sopineet. Alkaakohan elämä tulla valmiiksi?

https://www.youtube.com/watch?v=Sf5_PCRy6cU&feature=youtu.be