Teini talossa

Askartelija Jumalan armosta

Jaa

Siivosin tänään kaapin joka oli ollut pahuuden vallassa. Sieltä löytyi kaikenlaista kummallista, kuten  ja suurin osa lensi suoraan mäkeen. Reijo Mäkeen.

Ja sit sieltä löytyi tämmönen. Oikein pelästyin kun näin sen ja mietin, että kuka lapsista olisi voinut tehdä noin kamalan askartelupaskartelun ja että se täytyy heti piilottaa etteivät sosiaaliviranomaiset näe.

Vahingoniloa täynnä keksin jo kaikenlaisia ilkkumia joita syytäisin lahjattomalle tekijälle, kun katsahdin työn taakse. Siellä luki, että sen oli tehnyt meitsi neljännellä luokalla. Eli samanikäisenä kuin Galileo oli käydessään kuussa ja vain vuotta nuorempana kuin mitä Napoleon oli valloittaessaan Norjan.

Ja mä tein tommosen. Hävettää.
 

Jaa

Kommentit (6)

Hei hei kaikki on kiinni arvostuksesta! Ensin omasta sitten toisten. Kt vaikka nämähttp://www.kiasma.fi/nayttelyt-ja-ohjelmisto/elementit/ Samalla tavalla syvyyttä kuin sunkin teoksessa. Keksit vaan mitä se sun mielestä kuvaa sun sielunmaisemassa, (mitä synkempää ja oudompaa sen parempi) ja sitten jätät kertomatta tekoajankohdan ja teet pari teosta (muista käyttää tätä sanaa) lisää ja voit pitää näyttelyn ja saada lisätuloja. Luulen et sulla on paljn materiaalia työstettäväksi pihalla
Mun silmissä toi näyttää ihan selkeesti kravatilta ja paidalta! Ajattelinkin ekana että se on lapsen tekemä isänpäivälahja. Ihan upee, ole ylpee luovuudestasi!
Pakko on rehellisenä ihmisena todeta, ettei askartelu ole näköjään ollut sinun(kaan) vahvin alasi. Älä välitä - kyllä voimallakin pärjää ja toivottavasti poikasistasi on polvi parantunut kuten omalla kohdallani on käynyt. Minulle viimeinen niitti kouluaskartelun saralla oli joku ihmeen virkkausnäpellystyö, joka ei valmistunut minun kätösissäni oppituntien aikana - ei sitten millään. Lopulta ope antoi armon käydä oikeudessa ja sain näpelöinnin kotiläksyksi, mutta eihän se silti tumpelotumpuissani venynyt eikä vanunut, kunnes käsityötaiturina itseään pitävä äitini tarttui koukkupäätikkuun ja huitaisi homman himaan - ja sain/saimme aherruksesta palkkioksi opelta sääliseiskan. Ja sekä minä että ope äitini ikuvihat niskoillemme: hänelle alan taiturina kun ei seiska riittänyt arvosanaksi hienosta ja taidokkaasta käsityöstään...
Tuohan on aivan trendikäs työ, koska edelleenkin näitä tehdään meidän lasten pikkukoulussa alaluokilla. Lapset ovat tuoneet kotiin samalla tekniikalla tehtyjä pannunalusia jo monta ja kaikki säilytetään arvokkaina, uniikkeina töinä. Osa on käytössäkin :)
Ehkä tuo puu (se on puu) tosiaan sittenkin on keräilyharvinaisuus...
Niin toi edellinen kommentti oli siis ao. taideteoksen tekijältä.